Selasa, 2 Oktober 2018

Dah dapat ...alhamdulilah..

Assalamualaikum....

Pheww..punya lah lama kan terperap citer nie..
bertabahlah yer...
Ya Ampun...rindu sangat2 kat blog Cik Ja nie...

Cik Ja x habis lagi nak stori mori pasal #babyA nie kan..
Ok kite sambung lagi yer...

Ritu masa peknen ..doc dah g taw ...confirm baby boy puan..
oh yer..alhamdulilah...then survey2 gak nak letak nama aper...
cuma yang penting cik ja nak nama depan tue mesti
ada Muhammad....

1st cik abang suggest nama apa erkk..x ingat dah...tapi cik ja rasa macam x berkenaan ajer..
last belek punya belek buku nama2 tue...akhirnya...
Cik Ja suka nama nie....sebutan pun tak panjang...ejaan tak banyak...
nak panggil pon senang....Cik Abang pon suka...
then kali nie...Cik Ja yang dapat "kuasa" bagi nama coz sebelum nie Cik Abang yang bagi tuk
budak 2 orang tue...

Akhirnya..Cik Abang setuju nak nama nie...
perkenalkan anak ke-3 Cik Ja..baby boy...
Namanya..'Muhammad Akif' bin Awang....
alhamdulilah..dah siap bab nie...

Bab joundice masih lagi kena follow up...
coz Doc cakap baby Akif 'Prolog Joundice'...
macam kakak2 nyer sebelum nie...
Demam Kuning lama...


Sepakat nak nama nie...
Senang nak sebut & panggil kan...



Masa nie baru berapa hari...
muk asyik berubah ajer...



Sekali tengok x ada pung muka macam Cik Abang mahupun
Cik Ja kan...

Orang tua2 kata..masa baby baru lahir....
dalam masa 7 hari muka baby akan berubah-ubah..
ooo...cam tue erkkk...

Sekarang masa tuk berpantang kat rumah...
#babyH buat sementara nie kena duduk ngan mak ngah dulu...
coz Ibu memang x cukup tangan nih...
masa bila nak jaga baby...masa bila ibu nak jaga pantang...
mujur cik adawiyah dah sekolah...
kira sebelah siang tak ada lah havoc sangat...
lau tak...huu2...

Tangan dah jadi macam sotong...






 Psstt:- pantang tetap kena pantang tapi x serajin dulu....huu2..



Catat Ulasan