Jumaat, 19 Januari 2018

Main mata laks.._BabyH nie

Assalamualaikum....

X salah pic nie Cik Ja snap masa ari sabtu baru nie...
On the way gerak Kemaman..nak g ziarah pak sedara tak berapa sihat..

Cik Ja saje snap pic BabyH..sekali tersnap pic nie...
nampak macam natural laks...
x di buat-buat k...
Hee2...pandai plaks BabyH tue main mata ngan ibu...
touching sangatt kan....
hee2..

tengoklah tue...
Cik Adawiyah duk kat depan...
teman ayah drive...
Ibu & BabyH duk belakang...
Bukan per senang sikit nak kasi
bak kat babyH nie....
nak kasi tido pon senang...
baringkan ajer...
tak yah nak riba sangat...
lenguh ohoii...

BabyH sekarang nie...
alhamdulilah....kuat makan....
macam ibu jugak...
hee2..


Ololo...ajak ibu main mata yer...



BabyH tanpa puting...
kih2..




Tang mulut tue rase geram ngatt ehhh...
muncung semacam ajer...
pipi pon nampak labuh ajer...
kuat makan babyH nie...
lau dukung dah x leh lama .....
cepat rasa lenguh....hee2..

Semoga anak-anak ibu membesar dengan sihat & jayanya...
hoyehhh...

hee2..








 Psstt:- BabyH dah genap 9 bulan...gigi pon dah tumbuh 1 batang...nampak macam besau ajer...mak aihhh







Khamis, 18 Januari 2018

Surat Cinta...sedehhh..

Assalamualaikum....

Isnin baru nie Cik Ja dapat surat cinta...
sedehhh...

Sekarang nie lau parked dah macam orang pelarian...
Jap park kat sana..jap park kat snie...
huu2...

Tue belum ada abam MPK lagikk..
Cik Ja memang tak main kejar2 lah..
lau adik sue (officemate kat bawah nie)...
selalu gak main kejar-kejar...

Cik Ja nyer opis nyer kat ting.2..
jenuhlah nak turun naik nak kejar adam MPK tue...

Nak jadikan citer...
Dalam kul 10am lebih macam tue...
Cik Ja jenguk lah kat dari tingkat atas..
Cik Abam MPK dah datang....
apalagi...terus ler selit kat wiper tue...

Huu2..dah kena...
redho jelah kan...


Hu2....
balik rumah terus stori kat Cik Abang pasal nie hah..
Ikutkan plan nak kupon yang tuk 1 bulan tue..
tapi yelah kan...asyik delay ajer...
last sekali dapar surat cinta nie....
huhhh..








 Psstt:- surat cinta tue kena settel sebelum 14hari ..lau tak bertambah ler $$...rabak lagik...





Rabu, 17 Januari 2018

Cik Wiyah ke sekolah..

Assalamualaikum....

Tadaa...Cik Adawiyah dah sekolah daaa...
Hari Jumaat minggu lepas...
Budak pompuan kena pakai baju kurung & budak lelaki kena pakai baju melayu...
hee2..mujur lah 1 minggu 1x....

Bukan per..Cik Adawiyah tak banyak pun baju kurung...
hanya tuk time raya @ kenduri ajer...
selebihnya suka pakai gaun & t-shirt & seluar..

Pakai pun sekejap ajer...time lunch nanti mandi & tukar baju tido
coz Cikgu2 akan suh bebudak tido....

Setiap hari kena bekalkan 2 pasang baju ...
hari-hari kena prepare baju Cik Adawiyah..
Baju BabyH pon sama coz nak kena hantar kat rumah mak ngah...
pheww....letih noq....

Minggu lepas...kat Kuantan di landa hujan..
boleh tahan gak lah...
ada setengah tempat tue dah banjir...
tapi kat area rumah Cik Ja...alhamdulilah tak ada pepe...

So, Cik Adawiyah akan kena ikut ibu naik kereta...
lau tak Ayah akan hantar ngan motor...
Cik Adawiyah lagi suka naik motor dari naik ngan ibu...
Anak ayah sangatt kan....


Tengoklah...muka tue...
kiput kiut ajer...
time pepagi wal hal ler sikit....
mood swing2...
nak nak time nak mandi tue....
macam-macam alasan bagi...x nak mandi lah ...tue lah nie lah....
tapi bila lepas mandi wat drama lagikk..

x nak pergi sekolah lah..
macam2lah....
drama queen sangat kan...



Ibu suh pose lelelokk...
last sekali pose cenggitu...


Dah settel bab anak-anak....
Cik Ja pon kena masuk opis ler...
sekali jalan Jammed wooo...
tengok lah jalan tue...

Nampak x nampak ajer tue...
slow-slow drive...
huu2...



Then ...singgah kedai nak tapau tuk bekpes...
tadaa....
Mihun goreng + Telur mata...
makan panas-panas....


Alhamdulilah ...kenyang perut...
apa lagik..
dah settel bekpes tue...

terus ler wat kerja lohh...
sejuk weyyy...
jap off jap on kan air cond...
beku weyyy..







 Psstt :- rutin anak sudah bersekolah sudah pun bermulaa.....









Selasa, 16 Januari 2018

Selamat Pagi !!!..

Assalamualaikum....

Wee..sekarang nie...cuaca manja2 ajer kan..
sejuk dingin..kemahin macam kat obersea plakss...

Lau dulu bila masuk tengahari ajer..matahari dah terpacak...
sekarang nak tengok matahari pon x ader kan...
mendung...suam2..ajer...cuaca sejuk ajer kan...

Lau kat opih Cik Ja nie...jap Off & Jap On
aircond...x tahan der....
hee2..

Korang tahan sejuk ker ??
Cik Ja tak tahan weyy...
Beku terusss...

Lately jadual penuh ngan appointment, so tak dapat nak up entry lagi..
in sha allah...dah settel paper work rinie..
Cik Ja up citer pasal Cik Adawiyah kat sekolah yer...
hee2..

seronok nau nau....
dapat kenal ramai kawan2 katanya ...






 Psstt :- Cik Adawiyah dah friendly sekarang nie...maklumlah mulut pop corn....haha2..