Selasa, 12 Disember 2017

Bila terlepas kandang_havoc noq

Assalamualaikum....

Malam khamis ritu ada kengkawan wat plan nak jumpa coz dah lama x ketemu..

Plan punya punya ok dah decide nak port kat malam..
kedai makan De'Rossa Western...
x jauh ngatt dari rumah Cik Ja & Pn. Rossa (opih mate & class mate)
dalam reramai tue...Cik Ja yang paling lambat sampai...
maklumlah ibu anak 2 nie...
kan...faham2 jelah...

Cik Ja nak tinggalkan Cik Adawiyah ngan Cik Abang..
biar bawak BabyH jerk...
sekali Cik Adawiyah nak ikut jugak...
ermmm..

Marilah nakkk..join club ibu nie...
haaa2...

Kebetulan kat kedai tue...customer memang kurang...
apalagi havoc nau nau kita orang...
hamekkkk....

bila dah jumpa cenggini ler jadinya....
selalu duk sembang dalam group wassap ajer....
yang paling jauh kengkawan duk kat KL...
selalu balik sinie...tapi susah nak jumpa....

Sekali plan menjadi laks...
kebanyakkan kengkawan nie dah ada anak...
tapi semua nak datang solo....(besh lah korang)...haaa2..
ada jugak 2@3 orang yang masih single....
nie semua geng2 sekolah....time kecik2 dah berkawan ....
bila dah besar...dah kerja...
memasing sibuk...

Yang mana jadi surirumah sibuk uruskan hal anak-anak kat rumah...
Yang berkerja pun sibuk ngan jadual kerja...then balik rumah nak uruskan hal2 kat rumah plaks...
pheww...penat weyy...
tak kira yang jadi suri rumah @ yang berkerja....
taw dakk...

Kita nie orang perempuan special taw...
sebab aper ?
sebab kita nie super duper woman....
multi task...semua boleh buat dalam 1-1 masa...
betul tak ??

Memang riuh rendah malam tue...
Cik Ja kena hangkut semua anak2 datang...
Sibuk ngatt nak pose ngan kengkawan...
Cik Adawiyah wat hal sendiri..
hahaha2...

Tak caya ..
tengok arrr...sendiri..


BabyH ada....Cik Adawiyah mana pergi laks...
ada kat tepi..memang tak nampak lah...coz kecik...
sian kat anak ibu....
ibu nak dukung ...dah tak larat....
huuuu2..


Nampak tak masa nie pun cik adawiyah tak der...
ntah pergi mana tak tahu...

Haa...tue nampak Cik Adawiyah duk kat kerusi depan...
suh pandang depan ....tak di layan nyer...
adiss...


Wow...macam2 gaya yer...

Nasib muat screen tepon
lau tak...x nak kawan...
kih2...

Ala....Cik Ja dah kembang setaman....
huk2...

Masa nie x ready lagi...
dah kena snap...
haaa2..

Havoc memang havoc....
riuh sekedai...

Bila dah memasing balik rumah..
semua pakat kata x puas berjumpa...
yelah...sekejap sangat....
selalu time malam berjumpa memang akan rasa singkat kan...
tapi lau jumpa siang....rasa macam lama jerk kan...

teringat masa berdating2 dulu...
haaa2...







 Psstt:- zaman sekolah memang zaman yang paling besh sekali.....winduuuuu








Khamis, 7 Disember 2017

Esok KENA CUTI...

Assalamualaikum....

Huuu2...
Esok pengasuh nak bercuti...
nak x nak Cik Ja kena amik cuti....
Cuti dah x ader...terpaksa juaaaa...

Bab cuti tue x ada masalah..cuma tang dah x der cuti tue lah yang x syok...
kena deducted weyyy...
huu2...

Musim-musim ujan cenggini ikutkan Cik Ja memang suka duk rumah..
layan 2 beradik nie...
macam-macam pesen..

Lau duk rumah...
dari pagi sampai ke petang duk melayan bebudak tue jelah keje nya...

Nak masak ke aper...tunggu dia orang tido baru leh wat seme tue...
then tepon memang x sempat nak belek2..

hee2..
sedor2 bateri dah kong....
kih2...














 Psstt:- esok rest rumah...yahoooo syokkk nyer...








Rabu, 6 Disember 2017

Nak Jadi Princess katanya...

Assalamualaikum....

Olololo...
anak dara nie....
dapat crown terus nak jadi Princess....

Selalu nengok citer barbie & sofia...
memang asyik duk citer nak jadi princess katanya...
sekali dah der crown tue...
apalagi...

melarammm lah jawabnya....
tengok tue...
anak dara ibu & ayah nie....


shantek tak crown cik adawiyah...

tersengih2...

ibu suh wat love...tapi tak jadi.....

x nampak love pun ...hee2..

sukeee nya diaaa...

jom adik...kite selpie...

babyH rilek jer...

nie baru der anak pompuan...
lau anak lelaki tak tahu ler suka aper lakss...










 Psstt:- macam2 pesen kan..





Selasa, 5 Disember 2017

Budak 2 orang niee....

Assalamualaikum....

Malam minggu ritu Cik Abang ajak makan kepci...
Cik Adawiyah asyik duk cakap...
Ayah...kakak lama x makan ayam kepci...
terliur wase....
amboiii ko nak....
pandai ngayat ayah yer....

Cik Abang memang nak bawak pun...
saje nak dengar dari mulut cik adawiyah nie....

Yelah..Cik Adawiyah suka makan ayam kepci...
lau mekdi tue...Ibu yang suka...
cik Adawiyah x berapa suka...
ermmm....acaner...
Ibu x der gengg.....

Maka datang lah kami kat kepci tue...
makan2...
Yang si babyH nie cik ja suapkan...kentang putar...
sikit demi skit...
waah...pantang nampak orang makan...
mata tue melilau ajer....
nak makan jugak....
sekali bagi.....nah....
nak lagi....
hahaha3......
BabyH nie nampak macam kuat makan....
apa yang orang suap....makan ajer...
tak der nak puek2....(buang balik)....

lau cik adawiyah....
bagi makanan yang x sesuai ngan tekak dia...
terus geleng....dah tak nak ....
yang nie tak....

Makan ajer....
macam ibu dia ler....
tak cerewet tentang makan nih....
janji kenyang...
hahaha2...







X duk lama pung...
dah kenyang...terus balik...
lau dulu..time cintan cintun...
dah habis makan...borak2 plaks...

sekarang nak borak ke aper...
balik rumah senang....
kih2...









 Psstt:- ok jerk nak makan..kurang orang waktu nie....nak bising pon x aper...kedai nie ana yang punya....hahahah2