Jumaat, 6 Oktober 2017

(OST TITIAN CINTA) Asfan Shah - Sumpah Cintaku [Official Lyrics Video]

Assalamualaikum....

Alahai..hari2 duk dengar lagu nie....
Cam besh jerk....
sekali memang besh pung walau penyanyi nyer x berapa popular...


Sumpah Cintaku by Asfan Shah 

Di saat saling mengenali
Ku tahu cinta ku memanggil
Dalam perasan yang tak kau dengari
Lambaian mu di dalam mimpi
Bayangan senyum bidari

Indah segenap rasa tak terbagi
Belah lah jasadku 
Tirai kenangan ku
Pasti akan kau jumpa
Api cinta menyala

Hingga akhir nafas ini              
Sayang sampai akhir pasti
Cintaku tersimpul mati
Di syurga tetap kau ku nanti
Sumpah cintaku 
Hanya untuk padamu

Di saat saling mengenali
Ku tahu cintaku mu memanggil
Dalam perasan tak kau dengari

Belah lah jasadku 
Tirai kenangan ku
Pasti akan kau jumpa
Api cinta menyala

Hingga akhir nafas ini               c/o
Sayang sampai akhir pasti
Cintaku tak bisa  berganti
Sumpah ku hanya kau disisi

Gengam tangan mu yg suci
Sampai rambut ku memutih
Cinta ku tersimpul mati
Di syurga kau tetap ku nanti

Sumpah cintaku hanya padamu....
oooooo.....

ulang c/o










Pssst :...terfelinggg noqq...



Rabu, 4 Oktober 2017

Titian Cinta_bersemut weyyy...

Assalamualaikum....

Lama dah cik ja tak layan drama nie...
sekali  tengok teaser yang zulripin berlakon....
ermmm....apa lagi.....harussss nengok nih....
kih2...since minat zulripin masa drama Rindu Awak 200% tue...

Cik Ja nie lau spesis berbadan sado @ tuff memang melting....
haa2...tahh tak tahu kenapa...since dari sekolah lagi minat jejaka cenggitu...
*terimbau plaks kenangan dulu ehhhh*
mungkin rasa safety kot bila ada cik abang yang bertubuh sasa nie kot....
miahahahahha....

Sekarang der drama yang Cik Ja rasa..boleh layan ler....
sebelum nie..lau tengok para2 pelakon & tajuk citer tue....
ermmm...nampak macam xbesh jerk...terus x layan...
layan budak berdua tue jerk .....

La nie....drama nie dah masuk episod ke-13....
adaptasi dari novel "Titian Cinta"...tapi bila Cik Ja review skit pada novel nie...
memula macam x sama jerk...tapi maybe director punya alasan tersendiri kan...
pepe pun penangan zulripin lah nie....

......

Bermula 11 September 201, pada setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 7.00 malam, 
drama Titian Cinta turut dijayakan oleh gandingan barisan pelakon kegemaran ramai seperti 
Zul Ariffin, Farah Nabilah, Daler Yusuf, Tisha Shamsir, Dian P. Ramlee dan Marisa Yasmin.


DRAMA : TITIAN CINTA
Titian Cinta berkisar tentang percintaan antara Aisy (Farah Nabilah) dan Harris (Zul Ariffin). Kepulangan Aisy memang ditunggu-tunggu oleh Harris. Disebabkan hatinya dikaburi oleh perasaan cemburu, Harris sanggup menghina dan menghalau isterinya sendiri pada empat tahun yang lalu. Dia menyesal dengan tindakannya akibat mempercayai fitnah serta hasutan Sofea (Tisha Shamsir), dan ingin menebus segala kesalahannya.
Aisy yang menyangkakan dirinya sudah dicerai, terkejut dengan perubahan suaminya yang dahulu bersifat panas baran, kini sangat penyayang. Harris sabar dengan karenah dan sikap Aisy terhadapnya. Dia juga langsung tidak berputus asa untuk memikat semula hati isterinya yang telah dilukai. Pelbagai perkara telah dilakukan oleh Harris untuk melembutkan hati isterinya itu.
Lama-kelamaan, hubungan antara Harris dan Aisy bertambah pulih. Aisy juga dapat menerima kembali suaminya itu. Dia menganggap jodohnya bersama Harris masih kuat lagi. Namun, apa yang tidak diketahui Aisy ialah sifat cemburu Harris sebenarnya masih belum hilang.
Tatkala saat bahagia muncul kembali, dugaan baru melanda rumahtangga pasangan ini sekali lagi. Kemunculan Rayyan (Daler Yusuf) iaitu bekas tunang Aisy yang pernah ditangkap khalwat dengan Sofea, mengubah kembali perangai Harris kepada asal. Sifat cemburunya juga semakin menjadi-jadi. Sofea pula berdendam dengan Aisy kerana mengahwini bekas tunangnya iaitu Harris. Dia ingin memporak-perandakan rumahtangga Aisy dan Harris agar mereka berdua bercerai.
Adakah kebahagiaan akan menjadi milik Aisy dan Harris? Mampukah titian cinta antara dua insan yang hampir retak ini boleh dicantum semula? 
Nie novel nya.....



Lau tak salah..pelakon perempuan nie Cik Ja x pernah tengok lagi...
maybe pelakon baru...tapi tengok dia berlakon not bad....
x macam sesetengah pelakon perempuan tue....muka jerk cantik...tapi feel berlakon....sedihhhhh
*wahh....macam pengkritik plaks kan....*





 Psstt:- lau dah terjebak ....cengini ler....








#babyH again_finale

Assalamualaikum....

sambungan yang ritu....

Bila dah boleh duk ngan baby kemahin Cik Ja heppi sebab dah boleh menyusu...
Baby pon suka..ibu ada dekat kan....

Tinggal 1 malam kat wad ting.6 lau tak salah...
Bacaan kuning dah turun dari 200++ pada 100++..

Doc ada pesan lepas dah kuar nanti make sure kena follow up tuk wat check up kuning kat
KK (klinik kesihatan yang berdekatan)...
baik doc....
Alhamdulilah ....dah boleh balik rumah...
windu nak pantang kat rumah...

Lau x salah ...kat 1minggu cik ja & cik abang ulang alik hospital...jadi masa tuk diri cik ja nk berpantang memang x ada lagi....
jadi bila dah boleh balik rumah nie...
1st Cik Ja dah plan nak panggil bidan tuk mengurut...
Ok...esok pagi2...bidan dah datang nak mengurut....

Makk aiii...siyoknya boleh mengurut.....
(dah x ingat dah kena follow up babyH kat klinik)....
punyalah siyok kan....
BabyH plak syok tido dari pagi - tengahari...
jenuh kacau sebab nak mandikan ....pergh tak bangun2 jugak...

Last tue..abg der cakap...tadi Nurse dari hospital ada col tanya...
pasal check up kuning...ada pergi tak ?
Allahhuu tak cik ja x ingat langsung...

jadi nak tak nak....
petang kul 2pm kena pergi Klinik Kesihatan Jalan Gambut...
*selalu lau nak check kuning kena datang pagi2...nie sebab lupa....datang petang*..

Datang awal..dapat no.giliran awal...dengan harapan cepat lah boleh balik...
bila nurse kat situ amik darah kat kaki babyH....menangis sekejap...
tak lama tue...dapat result...200++ rasanya....(melebihi tahap normal)..
jadi doc suh admit wad...(ala....baru jerk kuar semalam)...
*nie lah sebab cik ja cuai sangat.....tak pasal2 kena masuk wad balik*

cik abang dah pot pet dah kat cik ja...(tahan telinga laa...) nak kata apa lagi kan...
dah salah cik ja...huuu2...

Balik rumah trus packing baju2....(baju yang masuk wad ritu..x sempat lagi kemas...) dah kemas balik.......

Kali nie kena duk wad kuning...ting.5 rasanya....
maka duk lah cik ja kat ngan babyH

BabyH kena duk bawah lampu....
kat sinie plaks....time nak amik darah kul 3@4am pagi macam tue...(resultnya pagi tue)...
tapi kat sinie amik darah kat tangan bukan kat kaki....

Pagi tue...tengah syok...doc tolak troli babyH nak amik darah....
tetiba....dengar nangis (kena cucuklah tue)....
then lepas tue datang hantar tak ilang lagi nangis (esak2 bunyinya)
ololo....sian kat anak ibu....kecik2 dah cucuk bagai.....
dahlah tangan tue kecik lagi....bab cucuk lau libatkan baby memang x leh nak tahan
simpati & kesian sebab kecik lagi (huuu2...)..memang x leh jadi Nurse lau macam nie cik ja kan...
asyik kesian jerkkk...


Nampak tak....kena duk dalam nie memang doc tak kasi pakai baju..
hanya pampers sahaja....(sejuk ke panas ke) tetap kena macam tue...
nampak macam kesian jerk kan...
mata kena tutup sebab sinaran lampu tue yg kuat....
macam kat katil sebelah...macam tue lah kena bukak lampu
dari pagi hingga ke petang...
dari petang ke pagi.....



Bila babyH buang air besar @ kecik...potensi tuk kurangkan bacaan kuning memang cepat...sebab hanya cara tue sahaja...bacaan kuning akan hilang sikit demi sikit....
Penyakit kuning nie lau yang tak tinggi....alhamdulilah tak ada2 risiko selepas itu...
tapi lau tinggi akan menyebabkan macam2 penyakit....

Mujur yang babyH nie...tak berapa nak tinggi .....alhamdulilah....
bermalam hanya 2 hari...dah boleh balik....
Allahhhuuu....syukran2....dah boleh balik rumah...
senang hati....

Berpantang ler di rumah....tapi masih kena follow up lagi kat KK....

Jemur pagi sekejap...masa nie dah otw nak klinik...stop jap...


Air kopi tuk berjaga malam...
maklumlah bila dah baby...
x cukup tido tue...biasa kan ...
mata panda pon biasa jugak kan....
so...nak x nak memang kena minum jugak lah air kopi nie...
heee2


Nie air teh herba...tuk ibu menyusu....
elok bagi dalaman si ibu selain dari memperbanyakkan air susu....
rasanya....ermmm memang x der rasa...
tawar ajer...tapi so far cik ja boleh minum ler....



Nah...nie adalah fenomena biasa bagi ibu2 dalam pantang...
Ikan bakar....kuah sawi...nasi putih....
dah cukup tuk kasi tenaga buat ibu tengah berpantang...
Cik Ja masa dalam pantang pon masih berselera.....
tak macam sesetengah ibu dalam pantang....
time makan...selera kurang...jadi makan nyer sikit...
habih nak datang mana tenaga lau makan sikit kan..
Cik Ja nie tak kira pantang ke tak...selera tetap selera....
haa2...baik macam tue kan...

Nie lau...tak ada selera...
badan pon cengkung....tak bermaya sebab x ada tenaga...
hee2...
lain orang lain pesen nyer....

BabyH sampai nak masuk 3minggu (21hari) kena check up kuning kat KK...
nak tak nak memang kena sebab nak bacaan bawah dari 10...
ritu hari yang last...dapat bacaan 5....
so tak yah datang dahh....
alhamdulilah.....lega rasanya....

Habis tempoh cui bersalin 2 bulan nanti kena masuk kerja...
ala lemau terus sebab dah lama duk rumah kan.....
haa2...aci tak lau x nak datang opiss.....
kih2....

*pepe pun yang berlaku semua ada hikmahnya....Kali nie babyH x ada alahan @ allergic macam kakak adawiyah....coz babyH boleh minum susu lembu (Dutch baby)...
Kakak adawiyah dari kecik memang x boleh sebab ada alahan...

Jenis darah : Kakak Adawiyah (O) ikut Ibu (O) jugak =  selalu kuning cepat turun tapi potensi tuk dapat alahan....tinggi...

 Jenis darah : Baby H (A) ikut Ayah (AB)  =  potensi tuk alahan kurang....alhamdulilah...boleh minum susu yang berasaskan susu lembu dsbnya....lagipun stok senang nak dapat....
lau macam Kakak...asyik habis stok ajer.....huuu2.


Maka...bermula lah ibu anak dua nie bekerja....seperti biasa.....





 Psstt:- setiap anak berbeza ....hargai lah & sayangi lah mereka....tapi takkan lupa yang 1st baby kan...












Rabu, 27 September 2017

My babyH_continue babeh....

Assalamualaikum....

Sambungannyer cengini...

Dah lepas doc wat 'jalan' tue...Cik Ja kena admit wad ting.2 lau x salah...
Cik Abang dh hangkut segala beg2 & bakul air bagai....

Masa nie Cik Ja x berapa nak sakit teruk lagi...like-like jerk...
then bila Nurse bagi katil semua...explain sikit2 pasal peraturan wad nie....
then terus g kat katil....

Kali nie katil Cik Ja nung tepi pintu (kat koridor)...tak kisah lah...
tapi yang tak syoknya...
Nyamuk banyak wooo....yang pelik nya Cik Ja tengok orang lain tido kemahin nyenyak nya
Cik ja baru letak kepala....nyamuk duk main kat telinga nie...
berbunyi2....haduss....memang x leh nak tido dah lah...

Then....kesakitkan pon bermula sikit demi sikit....
Cik Ja x dapat nak tido sebab nyamuk 1 hal...
then sakit kontraksi 1 hal....
fuh memang mencabar .....

masa Cik Ja admit tue dalam kul 1am lebih macam tue...
masuk kul 3am cik ja memang x dapat tido....
jap jap g tandas....
then masa tue dah kuar tanda2....
lendir campur darah.....sikit demi sikit....
pinggang tak soh cakaplah......sakit wooooo.....
lenguh habis..sampai nak jalan ke tandas pon sekejap2 berhenti....
Nurse pon tegur....ok ke tak nie....

Cik Ja ok lagi...setakat nie saya boleh tahan lagi...
"kekadang tue ...sakit beria2 tapi bukaan jalan baru 2cm@3cm"...x pasal asyik kena check ve jerk....
tak sanggup ehhh cik ja....

Tido memang dah tak boleh...
jap ke kanan...jap ke kiri...ngan nyamuk lagi....
huu2...dugaan betul kali nie....

Cik Ja dah tak tahan sangat...terpaksa ler menyerah....
nak suh wat ve...nk tahu brapa bukaan dah....
yang jaga malam tue...doc pompuan...syukran.....
sekali doc check dah 4cm....
ok dah boleh masuk labour room....(dengar macam tue suka sangat, sebab dah tak tahan sakit nie)..
tapi berdebar jugak ....macamanalah nanti ...
nurse pesan suh bawak pampers, baju, selimut tuk baby nanti...
ok..dah standby awal2 dah....

Air selusuh pon minum sikit jerk...memang dah ingat apa2 dah masa tue....
terus col cik abang suh datang.....

Kul 4am lebih macam tue masuk LB....
alhamdulilah dapat doc pompuan semuanya...
ermm macam biasa lah..kena tukar baju....
then part yang paling tak best tue...cucuk kat lengan...pasang CTG kat perut nak nengok jantung baby...
doc pompuan tanya....brapa cm dah tadi masa check
Cik Ja cakap dah 4cm....
oh ya....tak lama dah tue.....
tenang dulu yer.....
tak lama tue...doc pompuan tue datang lagi...tanya sakit tak....
cik ja cakap sakit...sekejap2 jerk....
x per kita check jalan lagi sekali yer....
ermmm.....check lagi....baru 4cm jugak....tak aper....
saya pecahkan air ketuban dulu yer.....
ok....tak lama lepas tue...cik abang ada datang temankan cik ja dalam bilik tue...
alhamdulilah mujur cik abang ada temankan (masuk kali ke-2 cik abang temankan sampaikan masa bersalin)....

Borak2 nak kasi kurang sakit....tak lama doc pompuan tue dah tukar shift....
then datang macam sister @ bidan...muka nampak macam dah senior....
datang tengok cik ja....
then suh cik ja teran tengok ...kot2 dah rasa nak bersalin....
walaupon masa tue sakit tak sangat....cik ja cuba tuk kali 1st...
oouchh.....semput....x lepas....
Cik Ja ada cakap ritu masa saya bersalin...derang letak besi kat kaki saya...
...owh...tak per sekarang tak yah....tangan wak tue pegang kat buku lali sampai boleh...
Dah cakap x boleh....abih daya dah....
di suruh jugak...huu2....

Jam dah masuk kul 6am...still lagi cik ja x bersalin....
dah banyak kali teran...x lepas...(maybe tak ada tenaga sebab malam tue x makan banyak)...huuu2
cik abang berkali2 bagi semangat suh teran kuat2.....
tepat kul 6.30am ja bersalin....kali nie memang cik ja teran sekuat hati..suara turut terkeluar...
then kena tegur......tutup suara tue.....
huk huk....

Lahirnya seorang puteri lagi (masa scan doc dah cakap gegurl)....cik abang memang tak berganjak dari cik ja.....
"tegur...rambut baby macam rambut ibu..kerinting"...cehh kat situ plaks di tegurnya...
alhamdulilah....lega rasanya.....Cik ja bersalin normal...
dan masa tue jugak Cik Abang kena potong tali pusat ....
selalu nya tak lagi ....cepat2 sister@bidan tue suh kat cik abang....
pelik jugak....

Baby keluar tue x henti2 nangis....sister@bidan tue letak kat dada cik ja nie....
nampak baby dah berak.......
ku semangat....sihat...baby....tapi baby still nangis lagi ...
ingat normal...rupa2nya....sister@bidan tue cakap....lain macam nada bunyi nyer....
"cik ja dah rasa x sedap hati...kenapa erkkk"

Terus bagi kat nurse suh lap2kan...suara baby cik ja memang kuat sangat...dengar suara dia jerk...
Cik Ja tunggu gak kot2 lepas lap2 tue nak kasi nyusu kan...
rupan2nya tunggu punyalah tunggu.....x sampai2...
pelik jugak....kenapa...kenapa.....
haduh macam2 cik ja mikir nie....

Datanglah doc lelaki bagitahu kat cik ja...
Yang baby cik ja kena bawak naik wad NICU kerana pernafasannya laju sangat dari biasa...
"ohh....memang cik ja x dapat nak menyusu ler lau macam nie"....

kira dalam pemantauan lah nie....
Cik abang masa tue dah kena kuar...lepas jek proses bersalin tue...
then bila nak time nak jahit tue....
sister@bidan tue g solat jap...x leh jahit lagi...
nurse @ yang lain x jahit sebab sister@bidan dah cakap...dia kan buat....
so....menunggu lah Cik Ja dalam bilik tue...
bilik tue dah sejuk.....ketor weyyy....

tak lama lepas tue...time menjahit ....cik ja rasa macam lama jerk...
tanya jugak....banyak ker....
sikit ajer katanya....tapi kenapa lama sangat kan....huu2...

dah selesai menjahit tue....nak kena balik wad bersalin plaks...
menunggu lagikkkk....
huu2....tahap dewa nunggu nih....

dari lepas cik ja bersalin tue ...kul 8.30am lebih baru  boleh masuk wad...
tue pon duk kat tepi jalan....punyalah ramai orang bersalin waktu tue...
crowed wooo....cik ja punya katil kat tengah jalan....biasalah lau wad 3 nie kan...
x kisahlah kan....

Kali nie Cik ja bersalin ...ada rasa pening2...(mungkin banyak darah)....hanyut kepala2
tapi cuba kuatkan semangat pergi tandas....
mula2 memang kena naik wheel chair....lau tak mahu pengsan kat stu....
nanti jadi kes lain plaks....


Nie katil Cik Ja...tepi jalan tue....



Baby Cik Ja di tempatkan wad NICU.....
berat baby 3kg tapi lau nengok badan nyer macam lebih dr 3kg....
nampak besar dari kakak....dlu kakak 3.4kg....

ada time nak masuk....
lau tak salah petang baru cik ja dapat masuk sebab....pagi tue cik ja x berapa nak kuat lagi...
asyik pening ajer....
dah boleh masuk tapi doc tengah check sekarang....


Masa nie, cik ja x nampak betul2 muka baby kerana wayar berselirat...tapi lau nengok tubuh memang sihatt..

Ikutkan tak boleh snap pic kat wad nie...tapi cik ja curi2 amik pic...
berselirat wayar kat tubuh baby ....masa nie cik ja & cik abang x dapat tahan nengok keadaan baby..
Nurse & Doc cakap...nafas baby laju dari biasa....
kena pantau...pakai mesin...then yang x tahan tue...ada wayar masuk dalam mulut tue..
bila nurse terangkan...katanya ada kuman @ cecair dalam perut baby...
setiap 4jam kena sedut n buang...memang cik ja & cik abang tengok nurse buat...then memang ada cecair kotoran dalam tue...
sekarang dalam proses tue kuarkan cecair tue....jika dah berkurang
in sya allah baby boleh transfer wad lain....
coz nak kata baby tak cukup...ngam2 39w ...

Lama jugak cik ja & Cik abg duk kat situ....nampak baby nangis pegang tangan...gosok2 badan..
mata tak sah kata ler...berlinang nengok nya...
"cik ja kata....anak ibu kuat nie....cepat sembuh yer sayang....kakak x sabar nak tengok baby nie"
Allahuu...

Cik Ja & Cik Abg tengok kat dalam wad tue....macam2 pesen baby...
yang tak cukup bulan...yang hidap penyakit serius...
cik ja ingat baby cik ja yang teruk...rupanya ada lagi yang teruk...
baby cik ja sebilik ngan baby sorang lagi.....
yang nie memang duk dalam inkubator...tak cukup bulan...
diagnosis.....pendarahkan dalam kepala...walhal baby jerk...macamanalah boleh dapat kan...
mak & ayah derang ada kat situ....
masa cik abang tanya tue...ayah baby tue x dapat menahan sebak....
masyAllah.....setiap dugaan mu Allah....

bila time nak balik tue...cik ja sambil2 tue bilik2 yang mana tempatkan baby....
kebanyakkan baby dalam inkubator...baby kecik...x cukup bulan...
kekadang kena tunggu baby cukup berat baru boleh kuar....
ada kes tue...sampai 1 bulan baby kena duk kat spital.....

Baby Cik Ja x lama duk kat situ....
cik abg selalu pegi jenguk ...cik ja x dapat selalu coz time datang pening2...
baby dah tukar wad.....
kena jangkitan kuning plaks.....
duk wad kuning....huuu2....
lega dah yang tue....yang kuning plaks...

Cik Ja duk kat wad tanpa di temani baby....
hu2....duk tengok kiri kanan katil semua ada baby....
....
tak lama pon duk kat wad dalam 2hari macam tue dah boleh kuar
tapi baby x sure lagi boleh kuar ke tak..sebab ada kuning lagi...
erm..rasa macam x selesa plaks....cik ja boleh balik...
tapi baby duk kat spital....

ada ritu masa cik ja dah boleh balik....
cik abang nak g tengok baby...bawak cik ja sekali...
cik ja masa tue baru boleh menyusu kat baby....
Allahuuu...terasa sayu plaks...sebab masa kakak...
lepas bersalin terus bagi...tapi si adik dah beberapa hari baru dapat rasa air susu ibu nie....
kemahin rapat ngan ibu nie....
cik ja pegang pon rasa penuh tangan2....

doc ada wat checking then tengok cik ja duk menyusu....
doc ada tanya...ibu nak duduk ngan baby tak...
"terus cik ja cakap...nak doc...."
ok...nanti kita check ada katil kosong tak...then bila kosong....ibu boleh duk ngan baby yer...
rasa nak melompat waktu tue...coz boleh duk ngan baby...

 Nampak lain muka nya....




Yang tak tahan pipi tue...
labuh semacam jerk....



continue lagi babeh....






 Psstt:- dugaan masa bersalin tak adalah sangat....tapi dugaan selepas bersalin....huuu2....makan hari2 jugak tue.....








Selasa, 26 September 2017

My 2baby....#babyH

Assalamualaikum....

Cik Ja nak perkenalkan anak ke-2 Cik Ja
walau sekarang dah berusia 5bulan++....
X sempat nak updated hari2....
Nie dah ada masa..lelaju up entry....
kih2....

Cik Ja bersalin pada 9/4/17 (6.30am)....
ikut due 10/4/17 kira...1 hari awal....
memang ikutkan tak ada tanda2 nak bersalin lagi...
macam keluar darah ker...lendir ker....
hanya sakit constaction ajer....dalam 15min sekali
sebelum nie dah pernah bersalin....kira dah tahu ler
serba sikit jika dah sampai waktu nak bersalin....

Cik Ja mula rasa sakit malam tue (sabtu)....
ikutkan boleh tahan lagi...tapi yelah risau jugak...kot2 tengah malam
sakit ...x dan nak packing barang bagai (baju cikja & baby) dah siap awal2..

Tue pon sambil2 jerk...kemas sikit2....bawak air, makanan bagai...
mana lah tahu kot g hospital terus kena admit...
tak yah dah cik abang nak balik rumah kemas2 barang kan...
so kira standby jelah dalam kereta...

Cik abang ada tanya jugak..nak pergi hospital @ tak nie...
serba salah jugak cik ja nak cakap...
ikutkan sakit tak berapa heavy lagi...like-like jer...
tapi yelah kot risau pepagi wat sakit...
kang mula lah gelabah...sebab jarak rumah ngan hospital
boleh tahan gak ...dalam 30min macam tue....
nanti kang tak pasal2 bersalin dalam kereta sebab dah tak tahan dah....

Air selusuh yang mak bidan bagi tue...Cik Ja x minum lagi ...
risau plaks sakit teramat tapi jalan x lagi kan...
naya gak tue....

Last result Cik Ja ajak Cik Abang g hospital gak...
HTAA_bahagian LOW RISK...risiko rendah...
macam biasa ler....amik tekanan darah bagai....then kena CTG jantung baby...
then yang x tahan nak kena wat VE....erk...erk...
tapi selalu Cik Ja request nak Doc pompuan....alhamdulilah....
Doc check...katanya baru 1cm....(adoii...sakit punye cenggitu baru 1cm...ingat dah 3@4cm ker)
oklah kan...kan ...kan...

Cik Ja selalu akan sakit pinggang macam period tue....dari pinggang terus ke bawah....
fuhh....x leh nak kata sakit tue macamana....
Allah jerk yang tahu....

Then doc tanya duk kat mana....Cik Ja jawap tue...
Doc kata...ermm memandangkan jauh ler sikit....awak kena admit ler senang....
then saya wat 'jalan' sikit yer....kasi cepat jalan terbukak
*opsss....yang nie Cik Ja x tahan*...sebab doc wat 'jalan'.....
sakit wooo....

Eh...salah tulis tue....ADIK (9/4/17)..bukan bulan 6.....
Tak habis lagi nih nak stori....
tak per...Cik Ja kasi nengok pic dulu yer....kih2....
Pic adik tue dah beberapa hari baru leh snap ...sebab sebelum tue x leh nak snap
atas sebab2 tertentu...
nanti Cik Ja stori yer...

Layan pic dulu...

Nak lebih kurang pattern tido nya dua beradik nie kan...

Nie Cik adawiyah eksyen jerk hisap puting.....tapi lau Cik Humaira memang gemar ngan puting sebab aper....
ada sebab nya....


Nie pic lepas rambut #babyH dah botak...
Cik Abang yang cukur....lau dulu masa kakak....Aki yang cukur
tapi sekarang Aki dah tak ada.....& Aki pon x sempat ngan #babyH
begitu juga #babyH....tak sempat kenal ngan Aki....
Allahuuu....



Jap agi Cik Ja sambung yer....






 Psstt:- Ingat yg ke-2 cepat coz jalan dah ada...tapi tak jugak...huuu2....









Mana nak mula dulu nie...

Assalamualaikum....

Di sebabkan lama tak updated ..Cik Ja dah tak tahu nak stori yang mana dulu....
Cuma nak cakap...

Cik Ja rindu kat blog nie.....
X pernah x sayang...ohoiii....

Dah nak masuk hujung tahun2 dah...
Baru Cik Ja teringat...yang Cik Ja x share kisah #babyH kan....
Hee2....tak aci lah kan...

Yang Kakak Adawiyah...Ibu ada stori...
Nie yang adik ....ibu x stori.....
Bukan x nak stori.....bizi yang amat....

Ok sekarang nie....
Keje dah settel....
So bleh ibu citer  pasal adik yer....
Heee2....












Psstt:- #babyH dah nak masuk 6bulan sudaaa.....makin bambam, ibu dah x larat nak dukong...

Rinduuu weyyyy....

Assalamualaikum....

Phewww..lama betul x singgah kat blog nie...
sungguh...sungguh....rindu weyyy...

























 Psstt:-