Isnin, 23 April 2018

#39minggu sudaa...

Assalamualaikum....

Rinie ada appointment lagikk..selagi tak bersalin....
Huu2...

Dah masuk 39w sudaa...
hee2...ikut due minggu depan...
lau ikut jejak langkah kakak2...
semuanya ikut due @ cukup bulan nyer...

So boleh ler lagi...wat lek wak peace...
tapi dalam hati hanya Allah ajer yang tahu...
Dub dab dub dab ajer ...
berdebo jugak weyy...walau pun nak masuk anak yang ke-3

Heee2..
Mak2 yang nak tunggu hari nak bersalin memang macam nie kan..
tang berdebor tue mesti ada punya...
tak kisah lah bersalin secara normal @ c-zer...
feling tue lain macam ajer kan..

So far..bab makan2 rase2 dah tak der per nak ngidam dah...
lau nak makan pun tak adalah yang pelik2..
yang senang2 ajer pung...
alhamdulilah...dah dapat makan semuanya...

hari2 duk cakap ngan baby...
jangan bagi ibu sakit lama yer...
nak kuar...kasi hint kat ibu...
hee2...






 Psstt :- Ya Allah, permudahkan lah urusan hamba Mu nie..amin2..






Rabu, 18 April 2018

Kasi Cik Abang pegang semua....#anak2ayahkan..

Assalamualaikum....

Malam ritu kuar jap nak g beli barang...
Semua bawak...

Then...di sebabkan cik ja dah x larat..
Cik abang lah pegang semuanya...
hee2..
Nampak tak...
sapa tak sayang bini ohoii...

So Cik Ja boleh lah nak berlenggang kangkung sikit..
tak lama pun kuar...
cari barang yang nak beli tue...
dah jumpa, bayor terus balik....
tue pun cik ja dah mengah2...
semput....
walhal sekejap jerk...



Nampak tak...derang dah ke depan...
Cik Ja jugop duk belakang...
x leh nak jalan lelaju2 doh macam derang nie...
Si babyH pun boleh tahan jugak sekarang...

Kekadang tak nak dukung...
nak jalan sendiri...
hamboiii.....
mentang2 lah dah dapat kaki...
nak jalan saje yer...








 Psstt:-  dub dab dub dab....



Selasa, 17 April 2018

Hamboii ngadenya anak dara nihh...

Assalamualaikum....

Petang tue time Cik Ja balik kerja...
pergi rumah kakak nak amik Cik Adawiyah ajer...

Mak & BabyH tinggalkan dulu coz rasa badan x berapa nak sihat...
so nanti malam datang amik ngan Cik Abang plaks...

Then masa on the way nak balik..
Cik Adawiyah request nak makan kat kedai...
hamboiii2....
Lapar katanya...makan kat rumah mak ngah sikit ajer...

Cik Ja sekarang nie jarang masuk dapur tuk masak...
dah x larat nak berdiri lelama2....
lau takat masak nasi ok lagi lah...
nak potong ikan bagai tue kan kena berdiri...
fuhhh...tak larat...

Then jalan terbaik tue ritu...
Cik Ja ajak g makan kedai yang selalu singgah...
Harga ok lah ...tak mahal sangatt...

Then Cik Ja order Sup Ayam + Nasi putih
semua tuk 1 orang makan...
Cik Ja minum air nescafee ais....
panas weyy....

Layanlah cik adawiyah nie duk makan....
lau sup ayam kedai nie memang peberet cik adawiyah...
tengoklah gaya dia makan tue...

Nak makan pakai tangan @ sudu tengok mood dia jugak...
ritu nak pakai tangan...
cik ja ok ajer....
nengok ajer....




Sambil makan...sambil borak2...
hamboiii..macam orang besar laks yer.....anak dara nie....

dah siap makan total...RM8.90 macam tue lah...
ok dah kenyang...boleh balik rumah...

Balik rumah ajer...kerja dah berlambak menanti...
lau tak masak tuk makan malam....Cik Ja settel bab kain baju nak basuh,
nak prepare baju2 tuk Cik Adawiyah sekolah esok...tuk babyH nak hantar rumah mak ngah,
nak top up susu bagai....
pheww....macam tue lah hari2....
Bila dah masuk ari cuti baru boleh rileks sikit bab mengemas tue....

Then bila hari ahad, standby awal2....
coz selalu lau ahad ada plan nak kuar....
then bila balik..semua dah settel...
alhamdulilah....
sedor x sedor anak2 pon dah besar kan....
hee2...

letih, penat, x larat semua ada....
jadi nak x nak memang kena wat semua....
Cik abang plaks tolong bab lain....
jaga anak2, masak,....ok lah kan...dari tak wat langsung...
alhamdulilah..syukur2...

Pheww...
semput dah cik ja nie....








 Psstt:- Fair n square....lau tak bleh tolong yang nie...tolong yang lain pun boleh...janji bertolak ansur antara 1 sama lain kan....syukur2...



















Jumaat, 13 April 2018

Biskut batik lakss..

Assalamualaikum....

Punyalah lama nak wat biskut batik nie..
finally terjadi jua...
haa2..

Yelah asyik tertanguh ajer...
Beli buttercup tue ...dah belah 2...
Ritu dah wat 1x....nie yg 2nd plaks...
Tapi nak ada time tuk kali 2nd punyalah ...ohoiii....

So bila ada masa tue...
cecepat g dapur....
wat biskut batik nie...

last jadi ler....
paling senang, mudah, cepat...
Lau bab kek yang nak kena bakar, kukus bagai..
alamatnya lepas bersalin ler ...
tue pun lau ada masa watt..

lately, nak cari masa tuk wat kuih @ biskut..memang terhad..
dont no why....huk..huk..
kekadang jeles gak tengok kengkawan yang selalu up wat kuih tue...wat kuih nie...
walaupun ada anak ramai...

Lau cik ja memang tak dapek ler...
maybe derang walau anak ramai tapi dah besar2..so boleh harap jaga adik2 ...

Yang cik ja nie semua kena watt sendiri...
jaga anak pon yer...coz anak paling besar pon baru 4 tahun...cik adawiyah...
ermm..memang lau suh tengokkan BabyH pon kejap ajer...
pas tue dia bior ajer main sensorang2...

Hai...bila korang nie nak besor...
senang ibu nak wat kerja...
Haa2..memang naluri @ peel ibu-ibu macam nie erk..

Time anak tue kecik lagi...di suruhnya cepat2 besor...
Bila anak2 dah besor...rindu plop masa anak2 time kecik...
ghaseee ??

Hik2....
mak mak sangatt kan....


Nie lah kejadiannnya...
Biskut batik...
bawak bekal g opis....tuk makan petang...
kudap2an....
hee2...








 Psstt:- kat opis mesti kena ada stok makanan, time petang ajer rasa nak mengunyah ajer....kih2