Khamis, 27 Ogos 2015

1tahun 6bulan sudaaa...

Assalamualaikum....

Anak dara koi nie dah banyak mulut bak hang...
pandai sebut dah...ibu & ayah tue....tapi amik yg ujung2 ....bu..bu...
tapi panggil ayah bleh plaks penuh...

koi suka tanya cik wiyah time nak wat bak..bak (susu)...
ibu : nak banyak ke sikit
cik wiyah : ikit (sikit)
koi tanya lagi...
ibu : nak sikit ke banyak
cik wiyah : nyok (banyak)....pulak dahhhh...

haaa3...bukan per
selalu lau time wat susu nie....koi wat banyak..tak habis...
time koi wat sikit...tak cukup plaks...

tue ler sekarang koi asyik tanya banyak kali macam tue...
kih3....

rinie dah cukup 1tahun 6bulan (18bulan)...alhamdulilah...
esok kena g klinik nak cucuk ler plop...

bulan lepas timbang baru 7kg....mintak2 esok naik ler sikit kan...
cik wiyah....

skrg pon dah pandai mintak ncik (nasi)...pok (kerepok)...pek (kerepek)
alahai....kiut jerk bunyi nyer...
kih3...

tue pic cik wiyah siap-siap nak g tengok baby (SIL dah bersalin anak ke-2)
nanti-nanti koi citer nah...
my sis cakap..cik wiyah tanya aki....
tantek (cantik) tak....tantek tak...
dok ulang2...

tue kakak-kakak ajar wat peace.....
jari tak jadi wat....jadi macam tue...
alahai....sampai terliuk-liuk jari tue...




 Psstt:- anak dah pandai cakap...sukooo...

Rabu, 26 Ogos 2015

Telenovela_Carmela...

Assalamualaikum....

Demam telenovela lagi.....
hadusss....terjebak sudaa....

korang penah tengok citer nie tak...
drama filipina nie arahan Dominic Zapata...
sebanyak 83 episod tue....fuyoooo...lama tue....baru betul telenovela kan...
drama nie di keluarkan pada 27hb Jan 2014....
then kat Malaysia baru siarkan tahun nie ...2015

Masa tayangan kul 3pm - 4pm di TV3....selepas drama Be carefull with My heart (si Maya & sir chieft tue..Richard)....koi layan gak sikit-sikit ...tak adalah fanatik sangat...
cuma drama nie koi suko.....

coz pelakon perempuan tue koi sukooo...
sapa lagi lau tak Marian Rivera ngan pelakon baru...Alden Richards *hencem*.....nampak macam muda lagi...baya-baya anak-anak ikan....OMG......haaa3..

korang nak tahu drama nie pasal per...
sekarang dah episod 21 dah....

setakat nie so far ok lah.....masa yang mendebarkan...
segala persoalan telah terjawab.....cuma masa sekarang tuk membalas dendam plaks...
*kasih sayang, kesetian, kecurangan, penipuan, kerana kuasa,* semua ada...

panjang plaks koi mengulas nie....
haaa3...
pepe pon....nie sinopsis nyer...

Marian Rivera & Alden Richards (citer tak di galakkan anak2 menonton) kerana tak sesuai

CARMELA - Sinopsis

Amanda (ibu Carmela) mempercayai dirinya membawa malang @ pembawa malang. Tapi selepas Amanda bertemu dengan Danilo (ayah Carmela) semua itu berubah. Amanda & Danilo berkahwin dan mempunyai serorang anak perempuan yang comel dan cantik di panggil Carmela. Tanpa sangka Danilo mati angkara perbuatan Fernado Torres (mempunyai niat jahat terhadap Amanda), Nida (sedara Fernado) yang menjadi saksi semasa kejadian itu. Amanda & Carmela meneruskan kehidupan seperti biasa, Fernado menyimpan agenda terhadap Amanda lalu memperkosa nya. Amanda hamil anak yang ke-2 iaitu anak Fernado yang telah di beri nama Janine. Fides (isteri Fernado) tidak mengetahui akan hal itu. Fernado mengarahkan kawan nya (Timbalan Polis) membunuh @ mengusir si Amanda bagi menutup rahsianya lalu mengatur rancangan supaya Janine dapat tinggal bersama nya....

Apakah alasan Fernado yang di rencanakan (haishhh lau dah nama orang jahat...macam-macam plan lah kan)..geram plak koi tengok muka si Fernado nie....tak padan ngan tua....merenyam bagai...

dan bagaimana pula kehidupan Carmela setelah mengetahui ibu nya (Amanda) telah mati ...
saksikan ler sendiri....
*ada gak scene yang tak censored tue...tak berapa sesuai lau bebudak gak yang menonton*
.....


 Psstt:- dah terjebak susah nak elak....haduyaiii...

Selasa, 25 Ogos 2015

Suka nyer dia.....

Assalamualaikum....

Cik wiyah nie...asal nampak pic baby.....
sebut bie..bie....
petang ritu beli pampers....kan ada pic baby tue...
cik wiyah kasi 'kiss' kat pic tue...
*nasib pic ajer...lau betul-betul....fengsan koi nanti...
kecik-kecik dah pandai kiss-kiss yaaa...
haippppp....


tengok tue....sambil di kendong beg ....koi mintak nak simpan...
koi laks kena marah.....aishhhhh....



suka ler macam tue....ke sana ke mari...duk bawak ke beg...
tak lama lagi nak kena hantar sekolah....
gaya sekolah tue dah ada.....kihhh3....



 Psstt:- makin besar anak....makin banyak akal nya....

Jumaat, 21 Ogos 2015

Nak try COD Produk Sendayu tinggi_ok tak ?

Assalamualaikum....

Wah gitew....tajuk rnie....kemahin kan...
orang lain dah sampai mana ntah....
koi baru nak terkedek-kedek nak cuba....

haaa3...koi bukan per....kena war research dulu....sblum nk mulakan bisnes online nie...
sapa yang tak minat berniaga memang rugi wooo...
tak kisahlah bisnes apa pun ...janji halal....kan...

ikutkan keturunan koi nie...baik sebelah mak @ ayah
semuanya berniaga....
belah mak....berniaga kedai kopi & kedai runcit (adik beradik mak)....
belah ayah laks....berniaga goreng pisang (nenek)...
then ayah koi laks....berniaga kat pasar besar....jual ikan & sotong....etc...

nampak tak kat situ....memang dah ada darah bisnes
haaa...gitewww....

koi saje nak try...kot2 lah menjadi ....
tak cuba tak tahu kan....

ok...koi citer sikit...
sapa-sapa kat sini pengguna produk Sendayu Tinggi...
cer angkat tangan....koi nak kira....
kih3....

selalu korang beli tue...harga ahli @ harga pasaran ?
then serasi @ tak korang....
cer citer....
korang selalu beli produk apa...."Supplement", "Mekap", "Rawatan Muka"...

koi laks suka produk Supplement macam Minuman D'folia...bagi koi rasa ringan jerk lau bangun dari tido...then untuk Rawatan Muka koi suka pakai Acne Deep Cleanser (green tea)...tuk kulit berminyak & berjerawat....besh pakai tapi buat masa nie tak ada stok laks...
...tpi sekarang pakai sabun Acne Bar Soap (balm) rasa berangin2 gitu...

lau korang nak tengok produk terus click link tue...
http://www.sendayutinggi.com/produk

siap ngan harga sekali taw...
sila lah cuci-cuci mata...
Dah habih cuci mata....
meh sini koi nak citer....hee3
koi nak wat COD tuk area Kuantan ajer .....
hee3...luar kuantan tak dapat ler....coz x plan lagi....

pasal produk tue...koi bagi harga ahli....
(selalu ada less 10% @ lebih)..bergantung atas produk...
tapi tuk ahli memang ada harga potongan..

so kat sini....koi tolong belikan tuk korang....koi tolong hantarkan..
& koi charge ler sikit...tak banyak pon....berbaloi...
   
contoh :
                # Acne Soap tue harga RM18.00 less 10% dapat ler RM16++...then
                 koi charge ler RM1 macam tue....
* lebih kurang macam tue ler....

ikut atas produk ler....
minima 5item...lagi banyak korang order....lagi jimat.....
*benda boleh bawak berbincang........ye dopp*..

lau 1 item tue...tak dapek nak nolong ehhh...
hee3....



 Psstt:- koi tahu korang ada gak mood malas nak kuar time-time jammed kan.....so nie ler caranya ...korang order koi hantar....amacam...

Khamis, 20 Ogos 2015

Main order ajer....

Assalamualaikum....

Koi nak tanya..
selalu time lunch tak tahu nak makan aper ?
@ makanan kat kedai mahal sangat.......
mana satu pilihan...

bagi koi...dua-dua pon sama....
kekadang g kedai makan..tak tahu nak amik lauk apa...
sedangkan lauk kemahin banyak wooo....
pening gak nak pilih nie....
selalu lau makan time lunch mesti ada nasi putih (of coz lah kan)..takkan nak makan lauk jer ..iye dok..
amik lauk ayam @ ikan ker...then tambah sayur sikit...
kira cukup ler....zat-zat yang di perlukan untuk tubuh kita kan...
tapi yang tak syok nyer bab nak bayor tue...

tukang kedai datang tengok...zap..zap..zap...
rm7....rm6...haaaa...amikkkk....
korang rasa mahal tak ?
bagi koi mahal coz kekadang tak tengok size ikan @ ayam...
main letak jerk harga.....
penah koi amik size kecik..pon macam tue jgak rege nyer...
lau size besar...no hal lah kan...berbaloi2...

sebab itu lah koi asyik terfikir time lunch nak makan aper...
dulu koi selalu makan fast food...main col2 ajer...
delivery katakan.....sekarang kan senang....hanya di ujung jari...

Dulu hantu Mekdi...KFC....sekarang hantu Pizza laks....
main order online jerk....selalu main col...
ikutkan koi nk gak order online macam Mekdi @ KFC tue...
asyik key-in data...tak leh nak save....
then lokasi tak dapat nak detect...
walhal koti register kt Pizza Hut Delivery..ok jerk...
macam pic kt bawah tue....

senang ajer register nyer...
lokasi pon dapat detect....
nie lah koi asyik order ajer.....
nak wat acaner....
zaman sekarang semua nak cepat ajer....
kan...kan..

lau sesapa belum register lagi...
trylah.....lau tak salah....jika 1st time register pihak pizza ada bagi free gift....
dulu koi dapat macam roti tue...apa panggil Cinnamon...haaaa. gitu ler...
ermmm....dah dpt free tue kebas jer ler....
ikutkan bukan kehendak selera....
tapi why not .....cuba kan...

tak cuba tak tahu...


1st step...register dlu kat sinie.....
'Order as Member'

then ada ler menu yang kita nak pilih....
siap dah ada harga....senang kan....
lau mekdi x penah ada harga......
koi rasa better letak harga ...senang tue kita wat kira2 @ budget kan...

dah pilih tue....
kita boleh trace & track Pizza ....
pihak pizza bagi time dalam 30min...
so kat pic tue...ada tunjuk...
betapa cepatnya lau setiap order yang masuk....
jangan risau...pihak dorang lambat hantar ...dorang akan bagi kupon or something like that
mengatakan 'we sorry' coz lambat...

kupon tue tak lain tak bukan...
pizza gak....rejeki..rejeki...
haa3...
dah trace tue.....
tinggg....dah sampai....
tadaaa.....total semalam koi order rm24.20...
hanya Pizza Regular..perisa Veggie Lover then dapat pree Soup 2x + Garlic bread


hee3...untung tak korang...




 Psstt:- sekarang nie kena bijak memilih....

Rabu, 19 Ogos 2015

Anak manja ayah...

Assalamualaikum....

Wiyah sekarang dah masuk 1tahun 5bulan....
dah pandai sebut macam-macam....
lau nampak basikal anak jiran sebelah.....
wiyah sebut..."ba si kal"....kal..kal...

oooo..nak basikal yer.....
cik abang dah servey-servey kat kedai....
nak beli tuk cik wiyah.....ermmmm pantang anak sebut yer...
cik abang terus plan nak beli...
lau koi plaks ...asyik bunyi nak rantai..nak gelang ker.....
agak-agak cik abang beli tak....
ermmmm........

nie hah...basikal baru cik wiyah....
baru RM75....ok lah kan....
buat masa nie cik wiyah tak dapat nak kayuh lagi
just tolak-tolak ajer...
tak apa.....nanti bila wiyah dah 2 tahun lebih macam tue...
dah boleh bawak basikal...
tahan lama sikit kan....


suka ngat dapat basikal.....
koi tak kasi main kat luar.....coz wiyah pon tak leh nak kayuh lagi...
kasi main kat dalam ajer dulu....



 Psstt:- ada anak macam tue ler.....pantang anak sebut.....

2 beranak nie...

Assalamualaikum....

Tengok pic 2 beranak nie...kelako pon ada...cik wiyah boleh bangun dari tido mintak
kerepek bawang (*mmg peberet die pon)....lau takat kul 8pm @ 9pm ok lagi ler...
 nie kul 1.30am.....astaga...biar betik...

tue cik abang layan kan ajer...
duk tercongok kat atas kerusi tue...sambil mkn kerepek...
habis mintak lagi....mintak lagi....
lapar sangat ler tuh....coz mlm tue dah poo..poo..
perut kosong .....alahai cik wiyah nie...

nie citer hari selasa baru nie (18/8/15)....si ayah turutkan sahaja...
elok plaks tue...duduk macam tue....
lau time nak makan malam..pandai plaks tarik kerusi die....
nie nak makan kerepek punya pasal....tak duk kerusi tak apalah...
janji dapat makan kerepek...
cik wiyah pangil...*pek..pek a.ka kerepek*

Jam dah kul 1.30am....esok nak ibu & ayah nak keje .....
kul brapa laks buleh tido nie.....
wiyah...wiyah....
nasib baik lah bukan bulan puasa....
lau tak nnti nak kena bangun sahur plaks.....
hua...hua....hua...
mata dah rabak...



 Psstt:- anak manja ayah katakan.....

Selasa, 18 Ogos 2015

Sedangkan lidah lagi tergigit.....cer sambung

Assalamualaikum....

Lama tak bersiaran...kan...kan...ada orang rindu tak  ???
koi pon ikutkan banyak nak citer....
macam-macam hal berlaku....
baik yang manis mahupun yang pahit
biasa lah selagi nama nya manusia, memang tak terlepas dari ujian kan...

cuma kali nie koi nak citer pasal hidup berumahtangga....
"sedangkan lidah lagi tergigit...inikan pula hidup suami isteri"
hidup bersama @ hidup berumahtangga banyak dugaan nya @ cabaran
itu semua atas kebijaksanaan dalam mengatasi masalah tersebut...

dengan adanya sifat bertolak ansur...hormat-menghormati..saling berkerjasama...
dan memahami pasangan ...in sha Allah ....kehidupan berumahtangga pasti akan tenang dan juga aman...
jangan kita lupa untuk memohon doa dari yang maha Esa....
koi bukan nak bagi membebel cuma nak memberikan buah pendapat berdasarkan pengalaman...

bagi pasangan yang berkahwin sudah pasti inginkan cahayamata agar hidup lebih ceria @ bahagia
tapi tahukah kalian.....anak tak menjamin kebahagian sepenuhnya.....
jika ada anak-anak sekali pon....pasangan selalu berantakan....bergaduh tidak guna juga kan...yang menjadi mangsa anak-anak bukan ?

jadi pendapat koi.....pasangan itu sendiri harus perbaiki hubungan sesama pasangan agar menjadi lebih mesra mahupun lebih akrab......pabila hubungan itu dapat di kekalkan....menjadi contoh pada anak-anak...
anak-anak yang besar taraf remaja tapi lau bawah belasan tahun @ bagi anak-anak masih kecil lagi....macamana....emosi nya...penerimaan nya.....kerana anak-anak akan ikut perangai ayah @ ibu mereka.....
jika ayah @ ibu mereka tunjuk teladan yang baik...tak salah anak-anak ikut...tapi yang tidak baik...
"kemana tumpah kuah lau tak kena nasi".....
nauzibillah innaminal zalik...mintak di jauhkan...

Allah mempunyai perancangan sebaik-sebaik nye....
siapa kita untuk menidakkan nya...

apa-apa pun.......
kita harus bersyukur dengan apa yang ada @ kita miliki...
jagalah ianya sebaik mungkin....
Pasangan kita adalah amanah .....begitu juga dengan kehadiran anak-anak...
mereka juga amanah Allah.....
Jaga lah ia......
#bersyukurselalu
#sayasayangfamilysaya





 Psstt:- Nilai kasih sayang terletak di mana ??

Jumaat, 14 Ogos 2015

AishaHanim - Benar Cinta with Lirik (OST Syurga Nur)

Assalamualaikum....

BENAR CINTA
Terus berdiri aku dalam kegelapan
di mana ku cari jalan cintaku 
apa masih ada lagi....ohhhhhhh...

Terus bertemu kita dalam kegelapan
di mana hendak ku berselindung
ada cinta.....atau hati ini 

c/o : Aku ingin kau merasakannya    
aku ingin kau mendengarkannya
sukar untuk ku tinggal 
kerana semua dah jadi 
dalam cinta...
aku ingin kau mengerti lagi
aku ingin kau seperti dulu

selami hati ini jangan biarkan aku 
keseorangan...kasih..oh....oh....

kasih......oh...oh....oh...

Ulang - c/o

Kembalikan cintaku
dalam ketenangan
agar aku dalam dakapanmu
jangan tinggal ku sendiri
ooooh...
dalam cinta....
dalam cinta..



perghh...mendayu-dayu laks lagu nie....
terasa di buai-buai perasaan kan...
korang layan drama nie...
Slot Akasia_Syurga Nur...keluaran JS Picture...(k.sheila rusly & jinggo)
ikutkan ada muka baru sebagai Hero & Heroin...


Watak Pelakon
Janna Nick sbg Nur Jannah / Nur Fatihah Nik Safuan
Amar Asyraf sbgKamil
Azrel Ismail sbg Dr Haris
Sheila Rusly sbg Sarina
Raja Ilya sbg Alin
Dayana Roza sbg Siti
Erwin Dawson sbg Adib
Ammar Alfian sbg Nik Safuan
Elin Sharliza sbg Alia
Khairil Anwar Aman sbg Dato johar
Anne Abdullah sbg Datin Mariam
Shajiry sbg Said
Aidil Alias sbg Ustaz Azim
Yaya Zahir sbg Emma
Mysarra Syahfiedzrien sbg Nur (kanak-kanak)
Allif Ikqmal sbgKamil (kanak-kanak)

Sinopsis
Mengisahkan Nur (Janna Nick) yang kehilangan ibu bapanya dalam kemalangan jalan raya. Sejak itu, Nur dibesarkan oleh mak ciknya, Alin (Raja Ilya) yang sering menderanya. Nur melarikan diri dari rumah dan berjumpa dengan Serina (Sheila Rusly) yang menyayanginya seperti anak kandungnya. Serina mempunyai dua orang anak lelaki, Kamil (Amar Asyraf) dan Adib (Erwin Dawson) yang tidak menyenangi kehadiran Nur dalam keluarga mereka. Selepas 9 tahun, Nur menjadi usahawan berjaya dan berjumpa semula dengan mak ciknya. Kamil mempunyai perasaan terhadap Nur tetapi dia tidak berani untuk meluahkan isi hatinya. Nur juga mula berasa Kamil menyimpan perasaan terhadapnya, apabila lelaki itu menolak untuk dijodohkan dengan Siti. Adakah Nur akan melarikan diri sekali lagi? Apakah Kamil akan melepaskan Nur?

sekarang dah sampai episod 26....
tinggal lagi 2 episod...
ok lah.....melayan gak perasaan gara-gara lagu nie besh....
kih3....


Psstt:- korang layan drama-drama melayu nie...?

Khamis, 13 Ogos 2015

On & Off_ sick

Assalamualaikum....

Koi nie dah masuk 2x kena demam + selsema + sakit tekak..
ritu lepas raya dah kena.....
dah g klinik dapat ubat 4 jenis....rege pon boleh tahan coz klinik 24jam...

ikutkan nak pergi klinik yang koi biasa pergi ..tutup laks....
terpaksa ler pergi klinik yang mana ada .....
charge pon boleh tahan.....
sekali cashier cakap...RM94....
amikkkk koooo....
terkejot koi....nak tak nak bayar jer ler....
*dalam hati lepas nie x nak dah g klinik nie*

lau klinik yang biasa koi pergi tak adalah sampai macam tue..
paling koman pon....takat RM50 ....
ok ler kan...reasonable ler....
oh..koi lupa klinik 24jam kan...charge pon kaw..kaw...

KLINIK ASMARA_Jln Tun Ismail Kuantan...lau sapa-sapa penah pergi
bleh share tak kat koi nie...
memang rate die macam tue ker ?
just nak tanya jerk....

Koi dapat MC 1 hari ritu....duk rumah..rest makan ubat...
ubat memang power....terliuk lentok jadinya....
fuhhhh.....

masuk kerja ke esokan tue....dah beransur sikit....
sedar tak sedar.....alhamdulilah dah sembuh.....syukur...

then tetiba laks minggu nie....datang lagi....
haduyaiiii...cik wiyah pon macam tue jgk....
selesema....koi laks....demam + batuk + selesema...
ubat yang ritu ada lagi....
makan ubat tue jer lah....

if ubat dah habis....tak sembuh jugak lagi...
baru koi nak pergi klinik....
macam kite tak apa ...antibodi kuat....selagi boleh tahan...tahan kan...
tapi lau cik wiyah....memang tak leh ler...
nak tak nak kena jumpa doc...
tapi kali nie koi & cik abang beli ubat demam + batuk + selesema jerk dulu...

lagipon doc mesti tengok rekod cik wiyah .....
nak bagi ubat yang selalu cik wiyah dapat...
cuma kali nie ubat antibiotik tak ada ler coz x jumpa doc kan...
huuuu3...

sekarang kat rumah koi & cik wiyah kurang sihat...
cik abang ok lagi setakat nie.....
ritu masa lepas raya 3 beranak kurang sihat....
memang macam tue lau musim lepas raya...




 Psstt:- badan tak sihat...tido pon tak lena...

Selasa, 11 Ogos 2015

Tanggungjawab bersamaa......

Assalamualaikum....

Tanggungjawab.....sebut saja orang dah faham kan...
tak kisah lah tanggungjawab terhadap Allah....keluarga....kawan2...mahupon dengan pekerjaan...

Bila kita tak bertanggungjawab bermacam2 masalah akan timbul....
memang tak di nafikan...

Baik dalam perhubungan suami isteri....sebagai contoh...
Jikalau tak ada persefahaman @ sikap tak bertanggungjawab maka bermasalah jadinya...
sapa sokong....angkat tangan.....

Si isteri perlu tahu tanggungjawab....begitu juga si suami...jangan nak lepas tangan ajer kan...
zaman sekarang memasing berkerjaya...baik si suami mahupon si isteri...
so bebanan kerja kat opis @ kat rumah nak sama banyak, kalau dulu lain mak2 kita tak berkerja
boleh jaga anak, kemas rumah, masak2, ajar anak dll.....*kerja si isteri nie mmg tak pernah habis kan*....
huuuu3.....*nie bukan bersungut @ merungut taw*....memang hakikat nya kan...
koi pernah terbaca ada 1 statement @ fakta....
cthnya :- lau si isteri cakap nak tido.....dalam masa yang sama...buat kerja rumah lagi...
nak masuk tido...tengok botol susu x basuh....pergi basuh.....prepare baju tuk hantar kt rumah pengasuh,
susun kain....bak kata apa yang nampak depan mata terus kasi settel...
bila dah settel baru boleh tido...yelah lau esok pagi tengok rumah tunggang langgang lagi stress kan..

begitu dengan sikap Ego, nie lagi 1 masalah...
nak berEgo biarlah bertempat...
ini tidak...Ego setiap masa....walhal sekali sekala kita patut kurangkan Ego.....
*korang jangan nak wat speku2 ....citer nie tak kena mengena dengan koi*

hanya untuk peringatan diri sendiri...


 Psstt:- sekali sekala memasing patut rendahkan ego ...utk kebaikan bersama...yerr tak ?

Khamis, 6 Ogos 2015

Pabila cik wiyah ber'drama'...

Assalamualaikum....

Ingat tak ritu koi citer pasal cing..cing a.k.a kucing tue....
ritu cik wiyah pakai beg...
rinie ada bantal laks....

ikutkan ada 2 bantal tue....
1 wat tido...1 wat pegang....macam dalam pic tue...

nak jadikan citer...
my sis dah sampai rumah nenek....
cik wiyah tengah syok peluk bantal cing cing tue....
nenek pegang sekejap coz my sis nak parked kete jap...

apalagi terus ler...meraung .....nangissss...
drama betul......
cik wiyah marah nenek amik...kekonon nenek nak bantal tue...
alahai...nenek tolong pegangkan ajer.....
isskkk...iskkk...

#anakdaraibu
#dramaqueen 

olololo..sedihnya.....

peel cik wiyah macam tue ler...suka ngat wat muka....
kekadang wat suara macam nangis..walhal airmata tak der pong.....
saje ler tuhhh......







 Psstt:- kite dulu-dulu pon selalu gak wat macam tue kan.....

Berapa banyak muncung daaa...

Assalamualaikum....

Buzz..buzz....
rindu nyer nak stori mori.....
alahai.....
jap mood ok...jap mood swingg2...
grhhhh...

nasib baik my sis selalu send pic cik wiyah nie...
sejuk sikit nengok......ilang rasa nak marah (bkn gaduh ngan cik abang)....no..no..no...
tapi management nie selalu wat "hal" (lain tak....salary lambat)
nak wat apa-apa pon tak bleh.....hadussss.....meroyan jap...

asal tengok pic cikwiyah....
ada jerk citer nyer....
tak caya ...tengok lah sendiri...
cik wiyah pon dah besar...
1tahun 5bulan.....banyak akal betul
kan..kan...
cepat betul anak ibu nie besar....still BF lagi nie...
#anakdaraibu...
#cahayapenawaribu&ayah....
#sayangcikwiyah...

Nie pic amik kakak najiha & abang aqil kat Masjid....
nenek pon ikut sekali..

Cik wiyah selalu duk kat depan....tak kasi kakak syafiqah duk....
ngade2 betul ....

sekali wat muncung gitu....
entah apa cik wiyah cakap tue...

alih-alih kakak pon join sekali wat muncung...
macam-macam....
tup-tup tengok nenek pon join....
muncung jugak...
kuikui...
Nenek pon sama terjebak gak....wat muncung.....
haaaa3....
dah puas muncung....tup-tup....membaca plaks...
aiiishh....anak dara ibu nie...

sekarang nie mulut pon boleh tahan.....pot pet pot pet....
suka ngat berjalan sana sinie....selagi tak penat selagi tue ler berjalan....
alih-alih ibu yang penat.....

haaa3...




 Psstt:- tengok muka anak...jiwa akan tenang....kan..kan..