Selasa, 30 Jun 2015

Diari Ramadhan : Kami Terlajak...

Assalamualaikum....

Rinie terlajak sahur.....haiyaaa....
semalam punya lah dah masak-masak tuk bersahur
sekali terlajakkkk.....

Nak kata tak kunci jam...dah kunci....kul 4am
bukan kata Jam...tepon....semua dah kunci....
habih tue kenapa tak dengar erkk....

Tido mati kah.....tak jugak coz wiyah bangun nak nyusu....
me tak wat susu....kasi nenen terus...mata dah mengantuk...
tapi se ingat me masa tue awal lagi.....
sekali tengok jam dah kul 5.50am.....
haduyaiiiii.......nasib baik awal lagi...
means subuh ada lagi...lau tak 2-2 terlajak......


mejak puasa nie.....setiap malam me tido lewat....kadang-kadang kul 12.30pm...
kekadang kul 2am.....then esok pagi bangun laks tuk bersahur...
ritu ok jerk...bangun bersahur...

entah macamana pagi tadi boleh terlajak laksss...penat sangat kot.....
maybe.....*ayat nak sedapkan hati*
malam tue me dinner plak ngan cik abang.
coz masa berbuka tue tak berapa nak kenyang
cik abang yang masak..mee goreng daging
kasi wiyah tido dulu...baru makan....

wiyah plaks tue tak banyak songeh ngat ....kasi nenen terus tido
selalu 2@3 kali bangun tuhh...
apa nak buat kan....
nasib badannnn....

boleh kata...tiap kali bulan puasa tue....
terlajak sahur memang akan terjadi....
syok sangat ke tido @ penat...

korang penah ker terlajak sahur...


 Psstt:- syok ngat tido tak hinggat.......terlajak ler jawap nya...

Khamis, 25 Jun 2015

Drama_M.A.I.D

Assalamualaikum....

Lama tak citer pasal drama kan.....
Saper pernah baca Novel Maid nukilan Suri Ryana nie...
Give me five....kite geng...

Me penah baca dulu....beshhh....ingat-ingat lupa dah coz
ikutkan novel nie dah lama......baru nak adaptasi (betul tak ejaan nie)
Untuk saluran Astro katanya...
ermmm..sadisss....
me tak langgan Astro coz jarang-jarang sangat tengok tiviii (tv)
yang dah ada pon tak tertengok....apatah nak langgan-langgan siaran baru bagai..

nak tak nak..rajin-rajin ler google website yang der record tuk citer nie...

nie hah buku novel M.A.I.D seperti pic kat bawah tue..
lau korang nak pergi beli....
pastikan yang original korang....
eh..eh..novel ada ke yang pirate....

ada ke idokkkk ???

Baca online novel M.A.I.D, baca novel online M.A.I.D penulis Suri Ryana, drama TV3 M.A.I.D, download novel M.A.I.D, gambar novel dan drama M.A.I.D TV3, sinopsis drama M.A.I.D TV3 pelakon Zul Ariffin dan Ayda Jebat
Novel MAID karya Suri Ryana
Bukan apa....me seronok tengok gandingan Ayda Jebat & Zul Ariffin a.k.a abg sadoo tue...
nie gara-gara drama Rindu Awak 200% lerrr....
dah terjebakk...aishhh..

sekarang dah episod 8....
lau korang nak layan drama nie...
sila lah terjah website nie...

www.gengtube.org @ www.myflm4u.com

nak tahu sinopsis MAID...

ok nie hah...

MAID

Mengisahkan serorang gadis bernama Noorul yang menjadi pembantu rumah di penthouse mewah kepunyaan Hariss Tan Sri Hamdan yang cerewetnya mengalahkan nenek kebayan.
Oleh kerana sifatnya yang cerewet tue, Noorul menggelar Harris sebagai Mr.F (Fussy a.k.a Cerewet).
Semua yang di lakukan oleh Noorul sentiasa mengundang tengkingan dan jelingan tajam Mr.F.

Dari berbalas-balas nota yg berkaitan dengan kerja pada awalnya, entah bagaimana mereka boleh makan semeja. Semakin lama Noorul mengenali Mr.F semakin banyak pula sebab yang die temui utk mencintai lelaki itu.

Fitnah yg melanda menyebabkan Noorul & Mr. F terpaksa di nikahkan.
Gusarnya hati, Allah sahaja yg tahu kerana tidak pasti sama ada Mr.F boleh menerimanya sebagai isteri @ tidak. Noorul mula berteka teki sendiri tentang siapa dalang di dalam penyebaran fitnah ini. Adakah angkara Asyraf yg sememangnyer berdendam dgn Noorul ?


Atau pun, musuh perniagaan Tan Sri Hamdan? Mampukah Noorul dan Mr. F melayari bahtera rumah tangga bersama? Bagaimana pula dengan Elisa yang sememangnya cintakan Mr. F? Apa pula yang akan terjadi apabila Nurina, bekas kekasih Mr. F pulang ke Malaysia untuk menagih kembali cinta daripada lelaki itu? Haikal pula, dapatkah menerima Noorul, orang yang dicintainya sebagai kakak ipar?

Lau nak tahu...tengok lah drama nie...
beshhh...& kelakor.....





 Psstt:- sekali terjebak ngan telenovela @ drama memang payah nk goes tan (reverse)....kuikuikui 

Rabu, 24 Jun 2015

#SyukurSelalu...

Assalamualaikum....

Amacam hari nie puasa ....baek...baek....
hee3....

If pompuan tahu ler ..jarang yang dapat penuhkan 1 bulan puasa....(Allah Bagi Cuti..) tapi
lau yang laki tak cukup 1 bulan puasa tue...apa cerrr.....pelik jugak kan...melainkan ada sebab manusebab yang tak leh puasa kan...

Me tahun nie....dapatlah penuh 1 bulan puasa coz me masih lagi BF (breastfeeding) walaupon tak fully BF
ada lagi rezeki untuk anak dara me nie.....cik wiyah...

Syukur alhamdulilah.....

Bulan nie jugak ler..me & cik abang dah plan untuk bersederhana ajer...
tak perlu nak membazir @ lelebih....
macam berbuka.....tak perlu nak lauk 2@3 jenis....cukup lauk ikan @ ayam + sayur...dah cukup

Semalam...singgah kt Param...cari kuih tuk cik wiyah....then tengok lauk Gulai Kawah_daging
cik abang beli 1 bekas (kedai yang sama beli setiap tahun)...harga pon berubah-berubah...
dulu hanya RM5.00 sebekas...then naik RM7.00.....tapi sekarang dah jadi RM10.00
haaa...terkejot makkkkk....

tak apalah.....hanya untuk kali nie sahaja.....
huuu3...

Balik rumah hanya masak nasi + ikan goreng + kuih popia + kuih bom.....dah cukup...
air laici suam.....simple....senang....
*maaf pic tak amik*

ikut apa yang ada jerk...
nie petang nanti plan nak masak Asam Ikan Selar + goreng bendi....ok dah cukup

syukur dengan apa yang ada
tak gitu cik wiyah...

nie pic baju kurung anak kakak me yang sekarang dah berusia 12tahun
punyalah lama kakak me simpan coz elok lagi...
cik wiyah pakai ....



olololo....suweettt benor anak dara ibu nie...
suka tengok lau budak dah pandai berjalan pakai baju kurung
nampak comey jerk...terkedek-kedek

lagi 1 ...belanja pic cik wiyah....



 Psstt:- sentiasa bersyukur ...

Selasa, 23 Jun 2015

Diari Ramadhan : Ramai nyerrrr....

Assalamualaikum....

Dah masuk 6hari dah kita berpuasa kan...
sekejap jerk....nanti bila dah masuk 15hari ramadhan...mulalah kelam kabut nak wat kuih raya laks...

huu3....
tahun nie tak sure boleh buat ke tak kuih raya....
ikutkan cik abang suh buat....tapi me kena tengok dulu....
yelah cik wiyah kan ada.....acaner tue nak wat....
silap hari bulan ...me uli tepung ....die pon sama ....
main uli-uli tepung........kuikuikui....

nak stori minggu lepas nyer citer.....
bila time hari cuti ..tak kira lah bulan puasa @ tak....
makan ramai-ramai rumah mak dah jadi rutin...

so cuti 2 hari baru nie.....pakat ramai-ramai...
ipar duai....berbuka bersama....
tapi selama 2 hari tue..me tak dapat join duduk sekali...
coz jaga cik wiyah...
makan pon ala kadar jer dulu..

pepe hal.....tunggu cik abang sudah makan dulu....
baru turn me laks...
lau kat rumah sendiri lain....
nie kat rumah mak....ramai anak sedara...ipar duai...
nak makan duduk bersila bukan tak leh....
tapi cik wiyah kite nie tak leh duk diam...
memang tak kenyang ler jawapnyer...

nak tak nak....berbuka dengan kurma + air dulu...

tue nampak tak ?
rumah mak tak luas mana....so kat dapur memang pack....tak muat...
cuma ayah, cik abang ngan abang ipar jerk duk kat dapur..
yang lain kat atas macam nie hah....

seronok berbuka ramai-ramai macam nie....
bab menambah-nambah memang dah pasti....
anak-anak sedara pon seronok ..makan dengan sepupu sepapat....
sambil makan..sambil borak.....
anak sedara me dah besar-besar......
ada dalam 5 orang....
yang kecik-kecik paling tua pon cik zara (anak adik me) umur nak masuk 3 tahun
then anak abang me (cik arissa) umur nak masuk 2 tahun .....+ baby Ariq...9 bulan...
then tidak lupa cik wiyah me (1 tahun lebih)...
kira semua sekali cucu-cucu mak & ayah ada 9 orang...

fuh....sekali datang semua....memang gamat....



Nie cik wiyah....berbuka jugak.....tue bak bak....
walau penat...tapi seronok....



 Psstt:- makan ramai-ramai memang seronok beronok

Khamis, 18 Jun 2015

Ramadhan_1st day seronok-beronok..

Assalamualaikum....

Macam mana dengan 1st day bersahur pagi tadi...
seronok tak ?

me & cik abang tahun nie dah berpakat nak bersederhana ajer...
baik menu tuk bersahur mahupun berbuka...

Pagi tadi nyer menu bersahur....simple...
Sayur campur + Ikan goreng + Sambal kicap
dah tue pon dah cukup janji dapat bersahur bersama-sama..

then tidak ketinggalan si kecik tue.....sapa lagi wiyah ler...
dah memang time wiyah nak bak..bak..a.k.a susu....
cik abang tolong bancuhkan coz me duk di dapur..(*setting sayur & ikan )
kekonon ler....dah bagi susu 1 botol tue wiyah tido ler...
ermmm.....memang tak ler...

nak join ibu & ayah bersahur jugak...
mehlah wiyah.....duk semeja ngan ibu & ayah nie...
me tak suap nasi....
nak tahu me suap apa kt wiyah.....(dah mulut berbunyi....nak..nak)

hee3....me suapkan roti gardenia tue....cubit sikit-sikit...
jap-jap.....nak...
jap-jap....nak...

mak aii.....wiyah mengalahkan ibu  & ayah bersahur nie...
bersungguh-sungguh makan nyer tue....

hee3....
dah settel bab makan.....cik abang nak kasi tido balik si wiyah...
tepuk kemahin......
ermmmm....tak nak tido plak.....

me plaks tengah duk settel kan kan baju di basuh....
nak tak nak....me kena dodoikan si wiyah....

bukan per....wiyah nie lau lepas jerk habis susu.....nak menyusu plaks...
macam tue ler selalu......


 Psstt:- seronok der anak kecil nie....walaupun penat....


Rabu, 17 Jun 2015

Salam Ramadhan dari Kami ( AJA )

Assalamualaikum....

Masuk nie tahun ke-2 me akan berpuasa bertiga...
Macam tahun lepas...wiyah kecik lagi...baru berapa bulan waktu tue...
time bersahur....dia bangun .....nak bersahur jugak.....huuu3....

Time berbuka pon sama jugak....kalu time makan tue
sebelah tangan duk pegang wiyah dah jadi biasa.....
kenyang tak kenyang belaka kira.....yang penting makan dulu...
kan..kan...betul tak..

sesapa yang pernah wat macam tue....sila angkat tangan..
kita geng.....kih3...

nie wiyah dah besar...dah pandai...dah banyak mulut....
sebut nak..nak..nak...sambil tunjuk-tunjuk...

Tengok ler macamana situasi plaks bila wiyah dah besar...
lau time 2@3 pagi tue biasa ler bangun ...time wat susu....
nanti time bersahur agak-agak....wiyah bangun jugak tak ?
nak join ayah & ibu bersahur yerrr...



Bangun tue tak kisah sangat...risau nanti wiyah nak jugak makan..
kang tak pasal-pasal me suap jugak kat wiyah nanti...
then lepas tue buatnya tak nak tido....
selokkkkkk....ibu.....nak buat apa pon tak blehhhh....
haru..haru...


 Psstt:- seronok der anak time puasa.....penat & letih tue dah biasa....tak gitu...

Isnin, 15 Jun 2015

Janji Sihat & Hepppiiii....kan..kan..

Assalamualaikum....

Rnie wiyah ada check up kt klinik...
Wiyah nie 1 jerk prob nyer....
berat badan tak ideal coz umur wiyah dah masuk 1 tahun 3 bulan...
memang tiap kali ada check up...berat badan wiyah naik
tapi tak banyaklah....

macam rnie....naik dalam 300gm jerk...alhamdulilah.....suke me dengar coz nak dapat 300gm kemain payah nau nau...

bulan lepas 6.7kg...rnie dah 7kg....slim river anak ibu nie...
nak wat acaner....wiyah tak bleh makan macam bebudak lain...
banyak pantang larang.....allergic person.@ ezcema..
bertabahlah wiyah......

me dah cuba buat bubur nasi....ermmm terus wiyah tolak...
lau puri ermm apatah lagi...di tolak terus....
huuu3...
sekarang nie me suap nasi ngan ikan...@ ayam....
lauk bersantan ritu me suapkan *lauk sayur lemak labu*...
tak lama lepas tue..wiyah terus muntah coz lauk tue kan bersantan...
ermmm.....

cuma me perasan lau wat nasi ayam @ nasi minyak....
laju jerk makan nyer.....
memang pesen nak makan jenis yang nasi-nasi yang macam tue...
lau nasi putih ajer kureng sikit....

bukan me tak nak buatkan nasi ayam hari-hari...
masa tue ler...
lau time cuti..then cik abang tak kerja.....memang boleh buat..
seronok tengok wiyah makan ngan selera...

bulan depan kena check up lagi...
fuhhhh....

then 1 jerk perangai wiyah nie.....
makan banyak @ makan sikit jerk.....bab berjalan no.1
exercise selalu......yelah asyik berjalan jerk keje nya...
tak kisah ler...jalan pergi mana....
janji depan rumah pon jadi....
pantang me keluar nak jemur kain pon.....
nak jugak kuar.....nak tengok jiran sebelah yer...
*jiran sebelah ada anak sama baya ngan wiyah beza 2@3bulan macam tue & boy laks tue*

jangan tak tahu....
si wiyah nie peramah orang nyer....
selalu die ler tegur boy tue.....
aishhh ....wiyah wiyah..


walau naik sikit jerk ..janji anak ibu sihat, cergas.....
tak gitu....

Janji wiyah heppi.....


Tak kisahlah kan....



 Psstt:- janji hepppiiiiii.....

Jumaat, 12 Jun 2015

Jiran Sebelah Kanan Rumah @ JSKR...

Assalamualaikum....

Jiran...
semua orang hidup berjiran..

Hidup berJiran....tidak semudah yang di ucapkan...betul tak ?
kadang-kadang dapat Jiran yang Sombong & tak bertegur sapa & buat hal sendiri etc..
then lau ada apa-apa terjadi ke @ means yang tak elok ker * tak adalah doa macam tue*...of coz doa yang baik-baik kan...
agak-agak nak mintak tolong dengan sapa ler tuee....
mesti rumah sebelah menyebelah....
melainkan sedara - sedara yang duk dekat dengan dorang (jiran) nie...no hal


tapi ada jugak Jiran yang terlebih busybody & kepoh dan sewaktu dengan nyer...
aisshhhh...susah susah kan....
manusia nie macam-macam peel..

selama me duk berpindah-randah rata-rata tak adalah dapat Jiran kerek & sombong @ etc...
rata-rata dapat yang so-so ajer...
busybody pon idok.....sombong pon idok...

at least lau terserempak kat luar *masa jemur kain* @ duk sapu sampah ker...senyum jerk ler...
walau pon tak bercakap....lagipon senyum tue kan 1 sedekah...
kan..kan...
itu pon dah di kira saling menghormati sesama manusia ...

me nak stori pasal Jiran nie...*yg me membebel tue intro ajer dlu*
kuikuikui....nie ler citer sebenarnya...
ada 2 jenis yang me alami semenjak duk taman perumahan baru nie...

1) Baru nie kawan cik abang ada col pagi-pagi....me ingat kawan opis..walhal jiran selang dua rumah dari rumah me....mintak tolong.....coz kawan cik abang tue dah ada kat luar kawasan.....*means tak dapat nak balik*..katanya...*minta tolong amik kunci spare rumah dalam kete...rumah dah terkunci *die pegang 1 kunci*....wife & anak die ada kat dalam rumah....
so tak boleh keluar ler macam tue....
wife die dah cuba col rumah sebelah tapi tak berjawap....so nak tak nak terpaksa col cik abang me
kira gamble ler tuh....coz me & cik abang tak pergi keje lagi....
lau tak ....tak tahu macamana...
di pendekkan citer.......cik abang me tolong amik kunci rumah dalam kereta tue then buka kan pintu...
wife dia dah tunggu depan pintu....
kawan cik abang ...cakap maaf menyusahkan....& terima kasih banyak-banyak sebab sudi tolong...alhamdulilah selesai 1 perkara...
*bak kata Ini hari dia.....esok lusa hari kita..sapalah tahu*
cik abang pon pesan...dengan Jiran nie seeloknya kite jangan sombong....
me ok ajer......

then ada 1 kes lagi nie

2) Nie Jiran sebelah kanan rumah me....fuhhhhh !!!
tak reti me nak describe....lau me kata bukan-bukan....nampak macam me tak puas hati ajer...
tapi lau korang dengar me citer nie...mesti korang panas hati kan...
Jiran sebelah kiri nie jarang-jarang me jumpa coz dorang tak tinggal tetap...if time sekolah dorang akan balik.....
baru 2x me jumpa tapi dengan orang yang berlainan.....yang 1st tue..tuan rumah & mak nyer...
bertegur hari tue sebab me tengah jemur kain..then mak nyer tengah berkebun kat tanah sekangkang kera tue....duk mencabut pokok serai....
tuan rumah (pompuan)...nie bertanya kat me "Sewa @ Beli" (means rumah yang me duduk nie ler)
me jawap lah....."Beli"...tuan rumah tue dengan mimik muka tunjuk depan mak nyer...
oooo..."Beli".....ingat "Sewa" tadi....

korang rasa...apa maksudnya tuhhh....
me hangin rasa 1 badan .....bukan kata nak berlagak ke aper(dapat beli rumah @ apa kan)...
tapi me tengok dengan cara macam tue......seolah-olah pandang rendah @ sindir...
coz me tak berkerjaya macam tn.rumah tue....(lau takat jadi Guru..jangan nak berlagak)..hokay...
tetiba ter emo laks....coz mende nie dah lama cuma tak berkesempatan nak citer ...
geram laksss....
stori kat cik abang......ermmmm cik abang tak adalah sentap ke aper....rilek jerk
me plaks terover....
ok...lepas 1 kes .....ada plaks 1 kes lagi....
rumah jiran sebelah kiri nie ler...
ritu maybe sedara die datang tido kat situ...no hal kan....me pon tak adalah nak busybody bagai nak pergi siasat ke aper kan...

satu hari tue..me tengah jemur kain...yang pompuan kat luar depan pintu...kuar masuk...kuar masuk...
kemas barang mungkin....si laki nie duk kat depan pintu pagar...kat ngan kereta....*tengah duk belek-belek kotak surat tue*.....
me nie sambil jemur kain...tengok-tengok lah kan....maybe nak bertegur sape ker...
at least senyum ke aper...@ just tanya jemur kain ker...@ tak keje ker
kan...kan....intro tuk ajak bersembang kan....

ini tidak.....haram.....di ulangi haram...
baik si laki & si pompuan tue.....sama jerk.....sombong kemahin lagi.....
tak ada nyer bertegur sapa...
me nie kemahin lagi....pandang-pandang kat pompuan tue....nak ler sedekah senyuman kan..
tapi hadoooooo.....
nampak macam me laks terhegeh-hegeh kan....
tak lama tue....dorang dah kuar....
me pon dah siap jemur kain tue....
tapi yang tak syok nyer tue.......bab tong sampah..........
Tong sampah selalu nyer letak kat luar tuk senang nanti Alam Flora nak kutip kan.....

Tong sampah rumah sebelah letak kat dalam .....
so ...korang mesti dah tahu kan.....yang jadi mangsa tong sampah me ler...
me tak kisah sangat lau nak tumpang buang sampah tue....
di ulangi ...me tak kisah @ berkira........tapi....tapi
korang dengar yer.........
sampah tue berterabur.....means tak letak dalam 1 karung @ bungkus elok-elok ker....
main buang macam tue....
so pekerja Alam Flora takkan amik sampah macam tue....yang berbungkus ajer dorang amik...
then korang rasa.....

sapa plak yang bungkuskan sampah-sampah dorang tue...
sape....sape......tentulah bukan me yang buat kan...
nak tak nak staff Alam Flora jugak yang akan buat......lau dah lama sangat dalam tong tue...
nak tak nak...terpaksa lah....

haduyaiiiii......macam nie orang pon ada....

penah me terfikir...lepas nie lau dorang singgah rumah tue....
me nak letak kat dalam tong sampah tue....time staff Alam Flora datang tuk kutip
baru me letak kuar......
jahat tak ???


huuuu3...
terpanjang plak citer rnie.......



 Psstt:- macam2 pesen manusia kan...

Khamis, 11 Jun 2015

Tobat dah...

Assalamualaikum....

Lunch hour tadi me kuar ....tenangkan fikiran...
*ececeh*....tenanglah sangat...

walhal nak terapi diri tue sebenarnya...
ok...plan memang nk pergi kedai DIY....
plan nyer nak beli....
* Divider sudu & garpu tuk letak dalam laci
* Clip tuk lekat kat kepala paip
* Aplhabet keras tuk cik wiyah

sekali...hamikkkkk...
* Divider  - X beli *bukan tak perasan...dah kuar kedai baru teringat...choiiii
* Clip kepala paip - X beli * coz x ada..dah jenuh cari....staff die pon sama gak....cari...tak ada jugak
* Aplhabet keras - Beli tapi yang soft punya...

dahlah tue...ada barangan selingan plak...
walhal tak niat nak beli pon.....
nie kes pegang + belek + berkenaan...trus rembat

me terbeli :-
* Hanger keci tuk cik wiyah
* Lock tuk almari *cik wiyah sekarang dah pandai bukak pintu almari dapur...
* Compressor Bag - tuk simpan baju-baju wiyah yang x muat...*ritu dah beli...letak toto wiyah..
* Cabinet Mat....- ritu beli Cosway....mahal....skit jerk dapat ...
nie banyak..murah lak tue...RM2.90...

macam dalam pic nie....



Rabak poket....hadusssss.....
dah terapi kat DIY.....jalan-jalan plaks kt bahagian kanak-kanak
me terkesima jap......
ada sales lagi.....

baju murah-murah.......mencccikkkkkkkkk..
me pegang + belek + tengok harga + murah = x jadi beli....
huwaaaaa.....

nie lah bahana lau pergi mall....walau niat nk servey jerk
takkan menjadi punya lah....
goyah iman.....
tobat dahhhhh....

 Psstt:- meroyan lau tengok ada sales......makan sekut pon tak apa...janji dapat soping...macam nie pon ada kan.....

Giveaway : Ephyra Skin Bar...

Assalamualaikum....

Hari tue me dh stori pasal terpilih dalam giveaway Ephyra Skin Bar..then semalam
mak me bagi parcel nie...
terkojut....*muka blur*....eh bila masa me order online plaks...

tengok dari Oceanlife Marketing Sdn Bhd.
baru me teringat yang ritu ada bagi detail....
kih3....bleh plaks lupa ....

Balik rumah apalagi....terujo benor bukak nyer...
tengok tue...

 Jom kite tengok...


Tadaa.....Skin Bar & pamplet nyer...
bleh baca kat situ....
macam-macam khasiatnya...
tak caya....
bacalah kat situ....
tue nampak tak testimoni....
kalau produk dah bagus....memang ramai yang nak cuba kan..
termasuk me ler....


Nie lah Ephyra Skin Bar yang pemes tue....
me tak guna lagi nie....coz baru jerk dapat...

tengah tunggu instruction dari pihak dorang...
wait n seee.....




 Psstt:- nak jugak jadi salah seorang dari testimoni tue....mudah2an berjaya...*gila glamour betui me nie*

Suka ngat...

Assalamualaikum....

Jap ada jap tak ada...macam sekut...a.k.a biskut daa..
ikutkan hati nk jerk up entry hari-hari...
besh wooo....stori mori nie...macam berborak gak ler...
lau tak borak memang tak sah kan...

nie asal nak up entry ....keje bertimpa-timpa....
no..no..no..tak baik bersungut lau bab kerja kan...
tak berkat nanti noq...

so...buatlah keje dengan ikhlas dan sabar...
rnie free sikit.....baru leh up new entry...
tak gitu cik wiyah .....

hai lah anak dara ibu nie....
macam nie ler pesen lau duk rumah my sis...


tengok tue...mentang-mentanglah cik wiyah nie kecik...
kakak najihah letak dalam truck lori (*tue lori truck abg aqil punye masa kecik)
ngam-ngam soi....
kuikuikui...





 Psstt:-macam-macam keletah...

Selasa, 9 Jun 2015

Yang ini ajer....

Assalamualaikum....

Since dari tahun lepas me gunakan cream nie untuk kulit wiyah
sebab nya doc kata wiyah kulit ada alahan @ Exzema

Dulu kulit wiyah amat ketara...selalu garu-garu, tak senang duduk...
nak kena dalam keadaan sejuk selalu....
*masa tgh berpantang*...kesian nengok nyer...

nie doc pakar rekemen kan cream nie...
alhamdulilah...memang serasi ngan wiyah....tak leh pakai kerap coz kulit bayi kan nipis...
doc cuma sarankan 2x sahaja (pagi & malam)...

tapi me lau nampak merah-merah me sapu jugak tapi sikit jer ler...
bau nyer wangi....kadang-kadang me pon rebat gak...
termasuk cik abang pon...

memang elok...
macam pic tue...
yang color hijau tue....elok jugak coz doc bagi nie masa wiyah kena cirit birit
habis semua punggung merah-merah.....

sapu sikit....in sha allah...ilang...
tapi korang lau nak beli kat farmasi me tak jamin
coz selalu cream-cream macam nie doc yang akan rekemen kan...
kira macam ubat terkawal ler...

korang jangan terkejut dengan harga nyer...
yang Blue Cap tue RM48.00 .....heee3
yang hijau tue tak penah beli lagi coz tak habis lagi....

Sesuai untuk kulit sensitif



Blue Cap made in Spain & Hijau tue made in US....perghhhh...
 Patutlah ler kan.....


Belanja pic cik wiyah...
*hee3...rambut depan lambat tumbuh....kena letak clip...
kui..kui..

wiyah...wiyah....
sampai ke besar ler guna cream nie...
jimat bedak & losyen & mandian bagai tue...*coz suka brand Johnson..wangi*
tapi sekarang kena pakai yang nie jer ler....
alahai anak ibu...



 Psstt:- janji anak sihat...ibu & ayah dah lega....

Jumaat, 5 Jun 2015

Tak sangka...1st time tuee..

Assalamualaikum....

Lama menghilang...kini me muncul kembali...
me bizi skit minggu nie...

tadi dapat mesej dari sis Innanie Ariffin tuan punya blog nie http://www.coklateyes.my
pasal ritu me join contest Ephyra Skin Bar Give Away Contest...
1st tue terpilih....excited benor...

alhamdulilah...rejeki2..
ok kak Innanie...me akan follow step2 yang di kehendaki....
hee2...

pepe pon kak...tenqiu...then me mintak copy page nie yer....
teruja ngat...

Nampakt tak tue.....


tunggu arahan seterusnya....

.

Psstt:- teruja mcm dapat emas seketui....kuikui..

Isnin, 1 Jun 2015

Mood :- swing-swing

Assalamualaikum....

Pertengahan bulan yang tak berapa nk seronok...
alahaiiii...

Cakap salah...x cakap salah....
jadi serba salah rasanya....

Sebab nya "Buku tak bertemu dengan Ruas" lagi...
kalau dah bertemu...agak-agak apa akan jadi yer...
"Perang Dingin" @ "Perang Besar" @ "Perang Dunia" ?

aissshhhhhh.....
susah-susah....





 Psstt:- bukan mengeluh...tapi frusteddddddd....