Khamis, 6 April 2017

Last DAY working......hip hip horayyyy.....sukoooo

Assalamualaikum....

Pagi tadi ada check up kat Klinik....
Ramai plaks patient rinie....
crowed tue.....
Sama naik ngan ibu mengandung...bapak...& anak, bayi
memang ramai ler.....

Cik Ja nyer turn 1076....
sekarang baru 1040....
hameq noq.....
nunggu ler weyyy...

Rinie jumpa nurse sahaja...
next week appointment jumpa Doc laks tuk scan (jika tak bersalini lagi lerrr)

macam biasa....amik Urin & HB ....
berdebar gak tunggu result urin sebab ritu dah 2x urin sangkut...
Then masa tengok result tue....
Alhamdulilah.....Normal....x der pepe dah....syukran2....
HB pon ok...13....

Then nak jumpa nurse laks....
ramai plak yang sama bilik ngan Cik Ja
tunggu punya tunggu....
sampai turn Cik Ja
macam biasa..amik berat (64.90kg) naik skit....last week (64.50kg)....so far ok ler...
BP ok...104/64...
then check jantung baby....143...
ok...Normal...tak der pepe prob...
alhamdulilah....

Nurse ada bagi advise ler...
lau dah ada tanda2...seperti keluar show (samaada lendir@darah) cepat2 g hospital
begitu jugak lau anak kurang gerakan....jangan tunggu lama2...
terus pergi hospital ....

Ok...Cik Ja faham...
nurse ada tanya gak...
" tak ada rasa sakit2 @ keluar tanda2 lagi ker?

Cik Ja cakaplah...
" x ada pun lagi nurse...baby suka lagi duk dalam perut nie...heee2"

so..nurse cakap next der appointment lagikk...
if awak tak bersalin lagi......
huu2.....

dah habis check up tue
dah boleh balik ofisss....

yahuuu....
rinie dah last day kerja....
esok dah start cuti panjang......
sukoooo......




Psstt:- 39w3d....hee2...nak kuar sama ngan kakak Adawiyah yer....












Rabu, 5 April 2017

Dah Apply Cuti.....

Assalamualaikum....

Jam di dinding terus berdetak arrr...
pe hal laks nie...tetiba kuar lagi Ayda Jebat...
haaa2..

Ikutkan memang plan nak amik cuti awal kali nie...
tengah duk berkira2....
setelah berbincang ngan Cik Abang...
& Cik Ja pon dah decide nak amik cuti
bermula 7hb April - 14hb April...(6 hari)...nie di kira cuti tahunan

if Cik Ja dah bersalin ...automatik terus
dapat Maternity leave (2bulan)....hee2...
suka ngatt dapat cuti noqq...

Ikut Due Cik Ja 10/4 nie dah....
if Cik Ja dah bersalin...ada lagi balance cuti tue...tak tolak ler...(untung ler kan)...walau 1hari pon nk kira jugak....
cuti tuueee...sapa tak nak kira kan.....
miahahahha....

So dah email surat leave & maternity bagai...
tak der per nak risau dah....
just duk rumah.....rest betul2....

Esok der check up kat klinik....
hopefully result ok.....
fuhh.....

lusa dah start cuti....
heaven rasa bila dapat duk kat rumah.....(nie time nak cuti)
nanti bila dah boring.....
terasa laks nak kerja ......
haaa2....





 Psstt:- time Cik Adawiyah dulu...Cik Ja amik cuti 1hari jerk...hari yang kena SERAH DIRI tue...esok kan dah bersalin....kira tak amik awal sebab dah tahu tarikh kan......
Kali nie....Cik Ja nak amik awal ikit....
* hai lah baby....tak nak kuar lagi ker.....Ibu & Ayah & Kakak Adawiyah tak zabbarr nak tengok baby nie...









Selasa, 4 April 2017

Time cuti...apa lagik...jenjalan yunkkk...

Assalamualaikum....

Asal hari minggu adalah hari penuh ngan aktiviti...
macam-macam nak di buatnya...
Yelah Cik abang pun ada masa time hari ahad jerk....
time tue jugak nak rest ker...nak santai2 ker....
nak lepak2 kat rumah ker....time nie je lah....

Bila dah masuk hari Isnin....
bermula lah hari sibuk nyer....

Ahad baru nie....
plan nak g bayar segala bil2....
bukan aper....dah ada masa...terus je lah g UTC bayar bil2...
nanti bila Cik Ja dah bersalin....dah tak ada masa nak wat semua tue...
bukan kata Cik Abang tak leh g bayar...
cuma dah time bersalin nanti mesti Cik Abang nak ulang alik spital kan...
nak g bayar bil2 bagai memang tak sempat lah kan...

So bila dah settel segala bil2 tue....baru lega ....

Pepagi Cik Ja dah prepare menu tuk tengahari.....
masak awal2 coz nak kuar kan....

Then kuar pun dah lewat dalam kul 11am lebih macam tue...
Alas perut apa yang ada jer dulu...
lau tak baby nanti duk menendang jerk...

Last g makan Mekdi dulu....
makan kenyang2....then pusing2 skit Mall tue...
kasi exercise skit....
hee2...

dah puas pusing2....
g beli barang dapur.....& bayar bil2....
fuhhh...!!!...
boleh tahan gak penat weyyy....

Sampai rumah tak lama pung.....
baru jerk bukak kipas bagai...
last2 tak ada eletrik plaks.....
alahaiii......
Cik Adawiyah dah penat...tertido dalam kereta....
haaa2....penat pusing2 ler teww...

Nak x nak letak jerk dalam bilik ....
memang tak gerak langsung.....*nie kes mengantuk sangat nih....

Yang best tue....
walau elektrik tak ada....
masakan tuk Lunch dah siap...
nasi pon dah masak awal2.....
hee2....baru syok  kan....
kalau lah tadi Cik Ja tak masak nasi lagi.....
alamatnya....nunggu pah ceroh jugak kan....

penat memang penat....
plan nyer lau elektrik sampai malam tak ada lagi...
nak kuar....
coz memang rasa membahang sangat...

Lama jugak.....black out tue...
dari kul 4pm - 7pm macam tue....

mujur kul 7pm lebih macam tue dah ada elektrik...
so tak jadi keluar....
duk rest kat rumah....
waaaa....bestnya.......
lepak2 kat rumah setelah penat berjalan ....

Selalunya lau hari ahad....
malam baru balik rumah....
esok dah nak kerja...
semput...semput....

Esok Isnin...x der cek up...
Cik Ja tukar hari khamis plak.....
Yelah lau hari Isnin rasa macam semput plaks...
lagi satu....hari ahad tue minum macam2...
nantikan result urin x comey plop....
hee2....


Ntah apa yang di tengoknya 2 beranak nie....



Cik Ja dah sudah makan....
Cik Adawiyah ler tak siap lagi....
nunggu dia lah nie...habis makan....


Cik Ja cakap.....
Ibu nak snap nie.....Kakak senyum....
tup..tup...dia tutup muka......

bila tanya...kenapa tutup muka
maluuuuuu.....jawapnya.....
ngada betull...


Ok yang nie cunn.....
Cik Ja pun cakap....
macam nie ler.....
hee2....

* baby still lagi syok duk dalam yer.....bab mengeras tue memang selalu ngatt rasa.....
   tapi tak ada tanda2 lagi......
   nak ikut Kakak Adawiyah ker baby....ngam2 40w....hee2






 Psstt:- orang sekeliling duk bertanya...tak bersalin lagi ker.....tak lagi...doa2kan yer....mudah2an senang bersalin yer......












Isnin, 3 April 2017

April sudaaa....dag dig dug

Assalamualaikum....

Nie dah 3hb April....
due Cik Ja 10hb April.....
fuhhh !!!...
Dup dap dup dap .......

Baby tak ada tanda-tanda lagi nak kuar....
ermmm, masih syok lagi yer duk dalam perut ibu.....
Hari-hari g kerja ...turun naik tangga....
exercise hari2.....walau kekadang naik semput jugak Cik Ja....

Yelah kan....ujung2 nie kan bagus...
banyakkan berjalan, melakukan aktiviti yang di sukai...tapi tak leh extrem sangat
coz buatnya tetiba sakit nak bersalin....
tak ada tenaga plak masa nak meneran nanti...

Rata2 Cik Ja tengok yang mana sama due ngan Cik Ja
sorang...sorang dah bersalin....
hai...bila laks plaks turn Cik Ja nie...

Tak zabbar nak tengok baby.....
tak zabbar nak cuti lama....nak rest kat rumah....
hee2....

Mudah2an semuanya selamat & di permudahkan....
Kengkawan2 Cik Ja....mintak tolong doakan buat Cik Ja yer...
terima kasih semua....







Psstt:- 39w...tungguuuu....