Jumaat, 24 Jun 2016

Beg Cik Adawiyah...

Assalamualaikum....

Pepagi cenggini ler selalu...
beg letak pakaian & paper bag letak susu & botol..
tak lupa bekal...yelah bulan puasa...tak ada kedai makan bukak
so koi bawak ler bekal .....



 Paper bag nie letak....2 botol susu, bekas susu, botol air masak dan bekal

Yang beg nie plaks....6 keping pampers...baju kat 5 pasang termasuk baju tido & napkin ...


beg Fiffy tue hadiah dari officemate cik abang...still boleh pakai lagi...
Cik Adawiyah dah 2 tahun++ masih elok lagi....alhamdulilah..terima kasih kerana bagi beg nie...

Ikutkan koi der beli gak tapi besar sikit...lau sangkut kat motor tue susah sikit..
so der yang nie kecik....guna  lah kan.....
hee2...





 Psstt:- terima kasih kerana hadiahkan kat Cik Adawiyah...murah rezeki korang semua...





Isnin, 20 Jun 2016

Lelaki ituu....

Assalamualaikum....

Lelaki ituuu....
sedikit coretan buat si Dia...
.
.
Kita bekerja, Dia pon bekerja

Kita letih, Dia pon letih,
Kita puasa, Dia pon puasa,Kita masak tuk sahur, Dia masak tuk berbuka,Kita jaga Cik Adawiyah, Dia pon sama,Kita nak pahala, Dia pon nak juga...Siapakah DIA ?? jeng2...
" Selamat Hari Bapa"
(tuk ayah koi & juga Cik Abang @ ayah pd Cik Adawiyah)....
..
..
..
Saling tolong menolong, bertolak ansur, memahami antara satu sama lain amatlah penting, barulah aman & bahagia....Lau gaduh2 manja itukan biasa...bak kata ustazah kan.....
..
‪#‎syukuran‬
#‎alhamdulilah
‪#‎sayasayangkeluargasaya‬‪#‎sapaxsayanglakiohoii‬‪#‎sapaxsayangbiniohoii‬‪#‎sekadarberkongsi‬‪#‎taksukascrolllelaju‪#‎kbhaiii‬






 Psstt:- Sayangi keluarga koranggg....







Jumaat, 17 Jun 2016

Sekejap nyaa....

Assalamualaikum....

Salam Jumaat koranggg,
ohhmaii lama betul koi tak updated kan...
dah masuk bulan puasa daa kan...

Nie dah 12 ramadhan (Fasa pertengahan)...jap jerk kan...
sedor tak sedor ajer...nanti nak raya ....huu2..

Time puasa lau hari koi & Cik abang berkerja memang masak kat rumah tapi lau hari cuti sabtu & ahad, pakat adik beradik berbuka kat rumah mak meriah sikit...

Jarang dapat kumpul ramai gitu....
yelah memasing dah ada keluarga & mentua.....ada sistem bergilir2 ....macam adik koi
jap rumah mak mentua belah sini....jap rumah mak sana...coz rumah mak mentua dekat ajer...

Bila dah ramai tue...memang huru hara ler....
anak-anak sedara...sepupu sepapat...memang havoc lau tiap kali nak berbuka...
luv this moment....

korangg mesti best jugak kan dapat berbuka ramai2 ngan family kan...







Psstt:- Bulan puasa ialah bulan mengeratkan silatuhrahim sesama insan....kan...









Jumaat, 3 Jun 2016

Sape sakit nihhh....

Assalamualaikum....

Lama tak mengomel kan...
nie dah masuk bulan Jun (syaaban)...tak lama dah nak masuk Ramadhan
kejap ajer rasanya kan....

Tup2...dah nak puasa, pah tue raya
....anak pun dah nak besar....alahaiiii cepat betul masa berlalu kan...

Semalam punya citer CA nie kan....
Koi x berapa sihat sikit...lenguh pinggang...
Koi cakap lah kat CA nie...

Ibu sakit pinggang niee.....
CA kata....sian ibu....sakit pinggang yerr...
Koi mintak CA tolong picitkan kat lengan koi (walau pon tangan CA kecik boleh gak lah rasa2 tue) hee2..
~ sakit pinggang, tapi suh picit lengan....ko ghaseeee ~
haaa2...
koi saje nak suruh CA nie sebenarnya.....

Erm....picit lah sekejap...pah tue....CA garu...
jenuh koi cakap...'Ibu suh adik picit...bukan garu'....
picit sekejap...pah garu plaks.....

last2 tue....Ibu.....adik nak tido
ibu garu lah kat belakang adik nie...
La.....gitu plaks...

ermmm....
siapa yang sakit nie......
Ibu @ Cik Adawiyah.....

Koi saje nak nyakat CA nie....
wat-wat garu kat lain....coz nampak mata CA dah layu nak tido....
ehh...ehh...CA tak tido lagi ler...
CA kata.....ibu ...bukan kat situ.....
kat sinie.....
amik noqq....

garu lah koi nie kat belakang CA sampai koi pon tertido jugak...
alkisahnyaaaa...

CA_si mulut POPCORN



 Psstt:- fuh...mulut tak leh tahan....pot pet pot pet..macam popcorn..