Khamis, 28 Januari 2016

Jom jenjalan.....

Assalamualaikum....

Lau bab jenjalan serah pada Cik wiyah ...
suka sangat....

maunya tak suka ...
koi masa peknen dulu suka jenjalan...
gigih kan ...

haa3...
koi ikut petua orang tua-tua...
banyakkan berjalan semasa hujung2 kehamilan...nanti senang bersalin
salah satu petua @tips tue koi suka....
coz koi memang kaki jalan...
Alhamdulilah masa bersalin kat Nur Adawiyah tak lama.....
*syukur2 dapat rezeki mudah bersalin*...
ermmm...windu plaks time peknen tue...
*Cik Wiyah nak adik tak ?.....tetiba2....
miahahhhaa..

tak kisahlah...jalan just window soping ker....nak soping ker...
koi memang suka.....

jadi tak hairan ler lau menurun kaki jalan kat anak dara nie..
pantang bukak pintu...cari selipar...
terus berjalan.....muka pon heppi benor ...
boleh lepas macam tue....

tengok lah muka heppi benor..


lau duk kat rumah mak.....
asal petang ajer....tarik tangan nenek....
cakap....nek g jalan...
walau g rumah jiran depan tue ajer...

janji pakai selipar...then jalan...
haaa2....

nenek pon turutkan ajer...
kekadang ajak g kedai....
suka sanggat....





 Psstt:- bab jenjalan ikut ibu...bab lain ikut ayah....haaa2..

~~~Tarikh itu...23/1/2016 buat En.Awang~~~~~

Assalamualaikum....

23/1/2016 (Sabtu)

Selamat Hari Lahir En.Awang
my cik Abang yg ke 39tahun...

hee3...dah tua dah tue.....

Koi plan nak beli kad.....present tak plan lagi nak beli aper...
so kasi kad dulu lah kan....baru sweet muet...
cam zaman mudo2 dulu....

kih3...

ikutkan nk cari kat kedai...tapi waktu tue...
cuaca tak menentu...jap ujan...jap panas....so koi decide nak create sendiri
"ini baru REAL" ye doppp...

DIY ler koi nie...

nak tahu rupanya macamane...
taddaa......

ermm...semegah ke tak ....
@ macam kad kahwin jerk
haa3....

bagi koi...ok lah kan...at least ada jugak kad...
penganti diri...
cewaahhh...


Kad color pink + Surat Cinta dari Koi...
* bertabahlah dapat bini suka color PINK...tapi bukan peminat tegar QU PUTEH2 taw..
so-so ajer...


Nampak tak....sendiri wat....


Pepe pon terima kasih En.Awang selaku suami kpd Koi nie @ selaku Ayah kp Nur Adawiyah...
Semoga cik abang panjang umur & murah rezeki tuk keluarga kecil kita nie....
amin3...



 Psstt:- Touching lagikkkk...

"Penjaga Susu"....

Assalamualaikum....

Tuk renungan bersama...

NAK TAHU KENAPA KAU KENA BAGI ANAK KAU SUSU BADAN ??
BUKAN SETAKAT ZAT & KHASIAT YG HEBAT..
BUKAN SEBAB KAU NAK BERJIMAT CERMAT..

TAPI SEBABNYA,

SUSU BADAN ITU ADA IKATAN. ANTARA DUA INSAN.
DI IKAT MELALUI SENTUHAN. KULIT KE KULIT.

DAN IKATAN ITU TIDAK DI JUAL DI KEDAI @ DI MANA2..

SELEPAS SENTUHAN...
AKAN MENGALIR SEJENIS CECAIR. YANG ASALNYA DARAH SI IBU. 
BERTUKAR MENJADI SUSU. DAN DI SITU TEMERTAI JANJI...
BAHAWA YG DI SUSUI ITU ADALAH ANAK AKU.

KEMUDIAN ?...

BARULAH ANAK ITU MEMBESAR...SETIAP BAIT KATA & 
DOA MENJADI NYATA..KERANA DALAM TUBUH ANAK ITU 
MENGALIR DARAH SI IBU. 
SELAMA 9 BULAN 10 HARI DI ALAM RAHIM, 
DAN SELAMA 2 TAHUN DI ALAM MANUSIA

BARU BERGONCANG GUNUNG DEK KERANA DOA SI IBU.

JAUH MANA PUN ANAK ITU, BAU SI IBU ITU AKAN
BAWA MEREKA PULANG KE SISI IBU ITU.

KAU NAK TAHU APA ITU ??

BONDING (IKATAN)

KAU SUAMIKAN ?..KAU AYAH KAN ?

MASA ISTERI KAU MENYUSUKAN ANAK KAU, DUDUK DI SEBELAH DIA.
KAU TENGOK MUKA ANAK TU..DAN KAU LIHAT SENDIRI BONDING TU.

KAU AKAN SENYUM...

SEBAB KAU SEDANG MELIHAT 2 INSAN YG KAU SAYANG  SEDANG BERKOMUNIKASI
MELALUI CARA ITU.

KAU KENA AMBIL TAHU. 
SEBAB KAU BUKAN SETAKAT AYAH @ SUAMI..

KAU JUGA "PENJAGA SUSU"
(BREASTMILK GUARDIAN)...

Sumber Facebook : Abu Hannah




 Psstt:- touching...



Jumaat, 22 Januari 2016

Wah...ayah belanja laahhh....

Assalamualaikum....

Ritu cik abang belikan kasut nie kat cik wiyah...
yelah koi berkenan yang satu lagi....cik abang berkenan yang nie
alih2...amik yang nie...tak apalah janji cik abang yang belanja...
haa3...

cik wiyah lau bab nak ukur kasut memang tak mahunya....
jenuh kasi kasut suh pakai.....x mboh...x mboh... dicakap nyer...
isskkk....iskkk...

bukan aper sebelum nie cik wiyah pakai selipar ajer..
jarang pakai kasut sarung macam nie....
then bila nak suh test @ pakai rasa tak selesa....
tue yang tak nak tue...
tapi bila dah try...tak nak bukak plakss....
alahaiiiiii.....



murah jerk pun...cik abang cakap jugak..
selalu kasut budak tak pakai lama sangat...coz cepat besar...
memang betul ....
coz kat rumah mak koi....ada lagi selipar anak sedara koi yang  3beradik tue...
selipar waktu dorang kecik...jangan tak percaya taw...
sekarang yg paling tua umur 13 tahun....masih ada lagi selipar tue...
punyalah lama...kan..

yelah bebudak bukan pakai lama ngat pon..
lainlah macam koi nie...selagi tak koyak...selagi tue lenjan...
haaa3...




Psstt:- cik wiyah suka pakai selipar jepun yang kakak najiha punya...


Dapat STICKER preee.....

Assalamualaikum....

Salah satu habit Cik Wiyah lau dapat kuar jalan jerk..
terus nak berlari...kekonon nak ajak orang main kejar-kejar ler tuh...

Koi bukan aper risau kot jatuh....coz selalu macam tue...
suh jalan elok-elok....tapi cik wiyah tak jalan pong...
nak jalan tapi lari-lari....ermmm acaner tue...
korang faham tak ?

suka nau nau...time jalan tue nak lari-lari....ala2 macam Lara Alana tue...ala anak Schawal tue..
tapi Lara lau tengok lari macam nak jatuh tapi tak jatuh kan...'
nie cik wiyah....nampak macam nak jatuh...tapi memang dah jatuh pun...

tengoklah tue.....kat kepala lutut..
yg 1st tue...sticker lama...
baru ajer nak baik sticker tue...tambah plak sticker 2nd....jatuh lagi...

dah pesan jalan elok2....idak jugak nak dengar...
kan dah jatuh....luka....pas tue nangis...



dalam pada tue...tak serik2 lagi....time mandi nangis sekejap..pah tue dah okay..
ermmm...kental jugak si kecik nie yer....






 Psstt:- koi pon cenggitu jugak...jatuh bangun..jatuh bangun lagi...luka...parut...no hal brooo...

Khamis, 21 Januari 2016

Fuhhh....baru jumpaaa....

Assalamualaikum....

Koi nie peel...lau bab beli kasut & handbag ker
memang cerewet....bukan pasal brand (lau yang branded...mahal..) lagilah koi tak beli...
bukan berkira cuma tengok keadaan kewangan koi ....

lau beli tuk pakai hari2 means g ofis baik beli yang murah-murah ajer....
senang bagi koi...bila dah koyak @ lusuh....baru beli yang baru...
tapi beli yang murah jugak ...haaa2...

kekadang tue yang murah pon tahan lama jugak...
tak bermakna lau barang mahal....tahan lama....
issshhh....isshhh....
tue pendapat koi ler ..pendapat orang koi tak tahu..
apa yang penting...#jangan kecam koi hokeyyy#

ritu punya citer....
koi dah lama duk cari kan kasut tuk pakai g opis...
dah penah pergi ngan my SIL (nono)...dah berkenaan tapi kena beli 2 pasang plaks...
macam Combo laks....
lau sepasang tak jual plaks....*aik macam nie pon ada* coz lau sepasang lagi mahal dari yang combo..
di kira macam nie....lau Combo (2 pasang- RM60)...kira sepasang RM30...
ok lah kan...murah...
tapi lau tak Combo....kira RM40@RM50 macam tue....
walaweiiiii......mahal nyer...

koi memang dah berkenan kasut jenis flat @ bersarung ...(tak kisahlah penuh @ tak)
then my SIL berkenan jugak tapi waktu tue...poket tak berapa nak TEBAL so pejam mata ler...

yang koi nie plaks takkan nak beli sampai 2 pasang ....bukan tak suka kasut ada banyak tapi poket pon tak berapa nak TEBAL jugak....
then....koi berlalu pergi begitu sahaja....
*dalam hati ...x aper...nanti koi servey kat lain tempat plaks*...

masa cuti ritu....ajak cik abang kuar..sambil servey kasut kat ECM...
ermmm tak ada sangkut di hati...
alih2 balik macam tue ajer....
tak apa sabar...sabar...

sampai nyer hari kejadian tue...
time lunch koi kuar.....
sesambil tue...mata duk servey kasut yang mana berkenan...
sekarang nie kan nak raya cina....
semua mall ada sales tapi tak banyak sangat % macam raya kita nie...

jalan punya jalan...
sekali nampak kasut nie...
tak tengok pon brand...
janji ok...& murah...

sekali test...size 36 (5) tak ngam...ketat sangat...
tup mintak size 37 (6) ..ngam-ngam soii....
*ikutkan koi nyer kaki pakai size 5...tapi bila fikir2 kasut nie
makin lama makin kembang.....so better amik size 6 kan...
yang size 5 tue....ya ampun .....lau tak sayang jari jemari kaki...
pakai ler....nanti tak lama.....sapu ubat ler....

nie lah kasut yang koi duk usha selama beberapa bulan...
aishhhhh....punya lah lama kan....

fuhhh...baru jumpaaaa juga akhirnya...

size 37 (6)...nie pon ketat skit ...tapi ok sikit dari size 36 (5) tue...
korang nak tahu rege berapa ....
tue nampak tak....
RM29 ajer.....
bagi koi murah lah.....



nie bila dah beli ...makan bertahun koi pakai nie....
coz memang habit koi...lau beli apa-apa barang....(kasut @ handbag..etc)
pakai biar sampai rosak....baru puas hati....
haaa3....nampak tak kat situ....
jimat nau..nau...

korang macamana pula...?





 Psstt:- Tepuk dada tanya selera.....nak makan aper ....haa3

Tenyyuuummmm.....

Assalamualaikum....

Cik wiyah sekarang dah pandai selpie ....
asal suh pose....di sengih macam tue...
nampak gigi wabbiiitt....
haa3....

sekarang nie dah tak risau pasal rambut dah...
tak perlu nak kejar nak ikat rambut...
sikat kanan sikat kiri...sikat depan....dah siapppp...

senang kan....


yang nie koi saje ikat sikit...coz getah rambut banyak sangat (ritu beli kedai rm2...banyak)...
lau dalam kereta nie tak usah cakaplah...sentiasa ada spare getah rambut...
so koi sesaje ikat secotek kat situ....

masa nie ok lagi....behave....sikit tak usik...
tengok arr nanti......


koi suh senyum elok-elok....nak jugak kasi tunjuk gigi tue...


nampak macam iklan ubat gigi tak ?
haaa2..
gigi cik wiyah nie tak penuh lagi....
kat atas dah ada banyak...cuma gigi taring baru nak tumbuh...
gigi bawah cuma kat geraham tue dah ada...
yang kat depan dah penuh...cuma kat tengah-tengah tue tak penuh lagi....
tapi makan dah macam-macam....

tak kisahlah nak....
tak lama nanti penuh lah gigi tue...kan


part nie...koi suh pandang...
sekali cik wiyah main jeling plaks ...
haissshhh....


Cik abang duk sebelah tengah drive....
bertabahlah wahai cik abang dapat bini & anak suka berselpie nie...





 Psstt:- peel cik wiyah nie...lau koi berborak ngan cik abang....sama naik jugak die ...nak berborak jugak.....

Menu Vegetarian_pun boleyyy

Assalamualaikum....

Dah lama koi tak tapau kedai pakcik dekat ngan ofis koi...
rnie terdetik hati....wahh....classs nko....terdetik hati macam nak mengayat ajer kan...
nak tapau ....

coz selalu time lunch koi dah jarang tapau...
makan apa yang ada kt ofis tue...
walhal malas nak kuar....saje nak sedapkan ayat kan...
cittt....

rnie punye menu koi amik semua berasaskan sayur2an...
ikan yek lek....ayam pon yek lek...
koi amik sayur goreng kacang panjang + lauk gulai kuning ikan masin parang bersama nenas..
hamikkkkk menu nyer....
panjang berjela bak hanggg...
pun boleyyyyy....
koi nie bab makan...semua bedal....
no hal bro.....

lau sesapa nak ajak makan ker....@ nak belanja
koi on ajer....
*dasar muka tak malu kan*
orang tua2 kata....lau malu rugi....
lau tak malu....tak rugi..
manyak untung maaa...
haaa3

Vegetarian lah sanggattt...

nak tau berapa hinggit nie...
sekali pakcik tekan calculator....nak amik....
RM5.....
then lepas bayar nak balik ofis ler...
nak melantak ler kan...
makcik (nie bini pakcik) pula panggil koi kasi nie...
*dorang nie bukak kedai makan berdua ajer....
tak ada pekerja lain.....Pakcik lah Pelayan, Pembancuh Air, Pengutip Pinggan, Pengira @ Tukang kira manakala Makcik pula hanya Tukang Masak....ermmm nampak tak kat situ....sapa paling teruk wat kerja ...haaa3.....nampak....berdua bersama....serasi bersama......lalalalalalala....
*jangan marah pakcik*.....

haippp...melalut laks...
ok sambung,...
makcik cakap....lama tak nampak auk datang kedai nie...
makcik tunggu jugak ler nak kasi nie....
sambil hulur paper bag tue...

makcik cakap....anak makcik kahwin ahad baru nie....
nak kasi kat auk hari isnin tue...kot2 lah auk datang kedai tapau...
*terharu laks...coz makcik ingat kat koi nie*

koi nie kan regular customer....
dulu hari2 datang tapau...
tapau hari2....ngan bff koi tue...si Rossa...
sekarang nie koi ler sensorang ....


alhamdulilah ...terima kasih makcik
oppss...dah dapat gift tue terus lupa....
kenalah doakan anak makcik tue...
selamat pengantin baru....semoga kekal hingga ke akhir hayat...
amin2....

koi balik ofis dengan senang hati....
haaa3...rejeki..rejeki...
alhamdulilah...


 Psstt:-

Rabu, 20 Januari 2016

Kesian AYAM kan...

Assalamualaikum....

Yang buruk semua nya
AYAM yang dapat nama...


Sumber : Facebook



 Psstt:- Patut ke @ tak patut ...

Selasa, 19 Januari 2016

Jap ada Jap tak ada....

Assalamualaikum....

Chak....chak...
koi datang lagi yunk...

haa3.....
jap ada jap tak ada....
mana pergi nie....

koi sejak mejak nie....letih banget...
asal bukak blog...baca......
nak update....jari jemari dah kremm...

lau baca blog orang lain kemahin laju bebenor...
*nampak tak kemalasan kat situ*

sekarang nie cik wiyah semakin besar ....tak lama dah nak masuk 2 tahun
akal pon panjang.....mulut pon pot pet...pot pet...

sapa-sapa yang cuba buat @ kenakan cik wiyah.....
cik wiyah terus report kat ibu @ ayah....
*terus report yer nak*


so sapa2 cuba buli cik wiyah....
siap die.....





 Psstt:- Bebudak lau cakap tak pernah menipu...pernah dengar ayat nie kan ?


Jumaat, 15 Januari 2016

Amacam ada nampak lain tak ?

Assalamualaikum....

Yeay..rambut wiyah dah pendek....
tak perlu ibu nak berkejar-kejaran nak ikat rambut wiyah..


baru nampak ok skit kan..
pagi tadi koi try gak ikat sikit rambut nyer tue...
nasib baik wiyah kasi...
lau tak memang tak ler....
jenuh nak pujuk nak ikat rambut ....




 Psstt:- ada anak gegurl gitu ler...nanti ada ler koi pakaikan cekak rambut plaks...kih3

Lip Gloss...korang suka pakai brand aper..

Assalamualaikum....

Dalam beg korang mesti ada benda alah nie kan..
terutama pompuan ler kan...

pepagi sebelum nak pergi kerja....
harus touch up skit2 kan...
paling penting....benda alah nie...
koi nyer barang mekap simple sangat...
(Lip Gloss...Bedak....& Gincu)....dah....cukup

Lip Gloss_Maybelline (lip ice)....koi suka pakai yang perisa Apple..
yang lain penah cuba..tapi tak berapa nak kacik @ syok...

yang perisa Apple jugak serasi...
ritu koi saje nak tukar pakai yang Silky Girl (mcm pic kt bwh tue)..
nie ikut darah kita..
if dah pakai nanti tukar color...depends...

yang tue koi tak kisah tapi.....lama kelamaan koi pakai...
bibir rasa perit & pedih....lau senyum...kira allergic ler nie..
nie memang dah agak...koi tak sesuai pakai yang nie...
(dulu pon penah pakai Lipstik yang Avon punye...macam tue jugak....)
selalu Avon koi prefer Perfume...& etc kecuali Lipstik coz dah tahu allergic...

yang lama jugak serasi ngan koi...
alih-alih koi pass kat anak sedara koi....
yelah baru beli....sikit sangat guna nyer...
takkan nak buang kan..

saaaayaaaaannnngggggg....

Lip Ice & SilkyGirl.....
ku pilih Lip Ice jugak....dari dulu hingga sekarang...


Tengok pada bentuk...lawo yang Silky Girl ...color pink....
tapi koi tak leh guna yang tue....
yang lama jugak ..Old School kan ....





 Psstt:- Produk murah @ mahal...tak penting...janji serasi ngan kulit muka kita kan....sapa setuju...angkat tangan....


Sebijik @ sejibik ??...

Assalamualaikum....

See...nampak sangat anak ayah nie...
tido pon ngan gaya sama....

ritu ler koi snap....
pesen wiyah nie....
dah elok-elok koi letak kat tempat tido die...

nak jugak naik kat koi nie...
nak bertempek.....
bertabahlah koi .....
tengok lah tue....
syok ngat tido atas bantal ibu yer....

nanti bila dah terjaga....
terus cari ibu....
bu....bu....bu..

haaa3.....anak ayah....
tapi ibu jugak di cari nyer....




 Psstt:- wiyah & cik abang memang bnyk persamaan..terutama suka makan kerepok..krup krap..tekak ganu sangat nie...

Khamis, 14 Januari 2016

Faham betul-betul noq....


Assalamualaikum....

Dalam melayari rumahtanggan memang banyak ketidaksefahaman antara suami isteri boleh berlaku.
Mungkin dulu bercinta semua nampak cantik dan indah tetapi bila sudah hidup serumah baru tahu segala baik buruk pasangan. Tetapi bukankah pasangan suami isteri itu perlu saling melengkapi. Tak ada yang boleh jadi Mr/Mrs.perfect 10. Bagi yang bergelar suami isteri, masing-masing kena jaga beberapa perkara berikut supaya rumah tangga bahagia hingga ke jannah.


1. Jaga hubungan dengan Allah
  * Mula-mula sekali mesti utamakan Allah SWT dalam apa jua perkara. Kalau kita jaga hubungan dengan Allah.  Allah akan jaga kita.  Solat jangan tinggal, lagi bagus kalau suami boleh ajak isteri solat berjemaah dan ajar isteri bab-bab agama yang isteri tak tahu.  Bukankah isteri dijadikan daripada tulang rusuk suami, jadi memang wajiblah suami bimbing isteri ke jalan yang diredai-Nya.


2. Jaga AIB pasangan masing-masing
  * Islam mengajar suami isteri supaya saling jaga AIB masing-masing.  Jangan terlalu "OPEN MINDED" dan URBAN sangat hingga AIB pasangan hendak diberitahu kepada semua orang.  Kononnya berfikiran terbuka dan mahukan pendapat pihak ke-3.  Takut-takut buruk padahnya.


3. Jangan VIRALKAN masalah rumah tangga dalam media sosial
  * Facebook bukan tempat berkongsi masalah.  Kalau ada masalah dalam rumah tangga,  jangan sesekali KONGSI dalam Facebook.  Anda hanya akan mengundang lebih banyak masalah.  Tak pasal-pasal kisah rumah tangga anda akan viralkan oleh pihak yang hendak mengaut rating tinggi @ LIKE bagi portal dan fanpage mereka.


4. Tak perlu kongsi kebaikan suami
   * Contoh kes, Jemah berkongsi gambar suaminya menolong membasuh pinggan mangkuk dalam facebook dan tidak lupa 'Tag' nama suaminya.  Lepas itu dia tulis komen, "Tima kasih en.hubby tolong basuh pinggan, Love u till Jannah".  Tak sampai 5min, berpuluh komen masuk.  Antara komen popular "Eh sweetnya hubby you", "Untunglah ada suami rajin, "Nak cari suami macam nilah".
Sebagai isteri sudah tentu anda akan berasa bangga & beruntung kerana ada suami yang rajin membantu tetapi jangan lupa ia juga boleh membuka pintu masalah lain.  Mungkin ada wanita yang akan 'request friend' dengan suami ada di facebook.  Kemudian dia menghantar mesej peribadi kepadanya, maka terjalinlah hubungan.  Lebih baik kita fikirkan kesan buruknya berbanding menafikan ia untuk berlaku.


5. Kemas rumah bersama-sama
   * Tak kira sama ada isteri adalah wanita berkerjaya atau seorang suri rumah, suami perlu membantu isteri mengemas rumah.  Sebenarnya lagi bahagia rumah tangga kalau suami isteri kemas rumah bersama-sama.  Isteri pon penat juga seharian menguruskan kerja di pejabat @ anak-anak di rumah. Jadi tak salah kalau suami tolong apa-apa kerja yg patut macam membasuh pakaian (guna mesin basuh pun), melipat pakaian, menyapu lantai rumah dan lain2.  Janganlah jadi suami yang tipikal!!  Balik kerja, duduk depan TV sambil layan Handphone @ main games.  Anak2 yg masih kecil pun isteri nak uruskan.  Macam mana isteri tak 'angin'.


6. Jangan Komen cara kerja pasangan
  * Bagi isteri pula, kalau suami jenis yg ringan tulang maka bersyukurlah.  Jangan pula komen cara kerja pasangan.  Contohnya, tak suka cara suami melipat @ menyidai pakaian.  Lagi melampau boleh pula kongsi ketidakpuasanhati dengan cara kerja suami di facebook.  Habis satu dunia tahu cara suaminya melipat @ menyidai baju yg kononya tidak mengikut piawaian dirinya.


7. Utamakan kewajipan
  * Kewajipan seorang isteri di rumah sudah pasti menjaga keperluan suami.  jadi, kalau di rumah pastikan anda bereskan dahulu menyediakan makan minum suami.  Jangan leka sangat melayan mesej di facebook & whatsapp sampai suami kelaparan!.


8. Ucap Terima Kasih
  * Tak susah utk mengucapkan terima kasih tapi masih ramai yg berat hendak mempraktiskannya. Tahukah anda, dengan ucapan terima kasih secara ikhlas daripada suami @ isteri ia mampu membuatkan pasangan berasa sangat di sayangi.  Bukan susah pun.  Suami boleh ucapkan terima kasih kerana isteri masakkan makanan yang sedap, gosokkan bajunya @ apa sahaja.  Isteri pula ucapkan terima kasih sebab suami tolong jagakan anak, kemas rumah @ sebagainya.


9. Selalulah memuji
  * Biasakan memuji kebaikan @ penampilan pasangan.  Jangan sampai orang lain yang memuji suami @ isteri anda. Suami & isteri yg kerap menerima pujian akan lebih menghargai pasangannya.


10. Jangan lupa peluk cium pasangan
   * Kajian psikologi mendapati pelukan suami isteri dapat mengurangkan tekanan perasaan.  Pelukan yg dilakukan sebelum tidur selama 10min (tanpa diteruskan dgn hubungan intim) dapat melepaskan segala perasan negatif yg tersimpan dalam hati sepanjang hari.  Pelukan sangat diperlukan dalam hubungan suami isteri. Pelukan bukan sekadar permulaan kepada hubungan intim suami isteri sahaja tetapi sebagai hubungan perasaan dan perkongsian emosi antara suami & isteri. Maka, selalulah peluk isteri & suami masing-masing.

# sumber dari majalah PA&MA




Psstt:- sama2 perbaiki diri...yunkkk..

Tak sama kan....

Assalamualaikum....



Sumber : Facebook_Resepi Sheila Ruslay




 Psstt:- tak sama..tak sama...tak sama....

Monick gaisss....

Assalamualaikum....



Sumber :  Facebook _Resepi Sheila Rusly 




 Psstt:- kan...

Acaner tuee....

Assalamualaikum....

Bila bukak blog nie....baru nak taip....delete...
baru nak stori mori....tup2 hold jap...
settel kerja lain dulu....

pah tue....niat nak sambung taip balik...
last-last...sampai ke sudah tak updated...

acaner tue....
huuhhhh...








 Psstt:- cer bagi tips skit....

Rabu, 6 Januari 2016

Ingat tue..

Assalamualaikum....

Ramai yang macam nie kan....

Peringatan tuk diri sendiri jua....




 Psstt:- Kedekut Haji Bakhil nama nyer tuhh..

Selasa, 5 Januari 2016

Tak nak kalah tue.....

Assalamualaikum....

Koi tengok pic sweet nyer....
bukan tang bapak nyer....tapi tang anak-anak nyer...

sweetnyer....
5 orang anak dara tue....fuhhh....
comey-comey laks tue....

seronok nengok anak gegurl pakai dress @ kostum gitu..
maklumlah time koi dulu memang tak ada nak pakai macam tue...

dulu mana ada gaun cinderella bagai....
sekarang sebut ajer frozen...memacam produk dorang kuarkan...
boleh katakan dari ujung rambut sampai ujung kaki....

yang paling win sekali tang dress.....
rata-rata bebudak gegurl lau pakai mesti akan feeling mcm elsa kan...

kih3....
zaman bebudak ler zaman yang paling besh woo...
bila ingat balik.....memang senyum semewek....haaa3...

kalau lah cik wiyah dapat adik beradik macam nie ...
mesti syok kan....
ermm.....cik abang macamana....ok tak...
krikk...krikk...

pic nie tunjuk...si bapak memang terlalu sayangkan anak-anak nyer...hingga sanggup pakai dress jugak...haaa3....sweeet sesangat..

comey-comey laks tue.. *bapak tak nak kalah ngan ank2...pakai jugak dress*...kih3..


 Psstt:- anak gegurl ramai cenggini....seronok....

Selamat Datang Tahun 2016

Assalamualaikum....

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016...
Masih tidak terlewat lagi kan..

Maklumlah koi nie bukan nyer bleh updated hari2
time cuti memang x dapat updated naq...
time kat opis jerk ada masa...

dah settel keje...baru leh updated....

dah lama kan tak borak-borak kat sinie...
sat naq.....






 Psstt:- Pabila masuk tahun baru...macam2 plan....lebih2 lagi azam @ matlamat....korang nyer azam 2015 dah tercapai belum....koi alhamdulilah....azam 2015 mostly dah tercapai...cuma ada 1@2 lagi azam yang tak tertunai...forward pada tahun nie...2016 in sha allah