Khamis, 26 November 2015

Roti bersalut Telur...

Assalamualaikum....

Korang breakfast per pagi nie...
koi nyer simple jerk...

Koi panggil Roti bersalut Telur tapi ada tak owang panggil Roti Telur...
walhal benda yang sama kan...

Dah lama tak makan....
teringin plaks ....

Koi teringat masa sekolah dolu-dolu lau tak salah Form. 1 rasa
kan ada Subjek Kemahiran Hidup Bersepadu (bhg Rumahtangga)...
di ajar cara-cara menjahit...memasak...bertukang....
seronok ohooiiii......
rasa nak masuk sekali lagi boleh ?

nie menu simple yang cikgu ajar selain dari Sandwich....menu yang heavy ada gak...
macam masak sambal ikan....
Lau bab menjahit...penah belajar wat Apron, Sarung Kotak Syiling,
lau bab bertukang plaks.....rak buku....then x ingat dah...
alahaiiiii....seronok beronok lau di kenang kan...

Kalau dulu menu nie ...senang coz resepi simple sahaja
macam Roti, Telur, Garam sikit & minyak tuk mengoreng...
tapi koi dah upgrade sikit...
koi tambah Bawang merah sikit...Lada besar sikit...tambah perisa sikit...
ok...siap....


 Psstt:- time sekolah lah time paling beshhhhh.....

Tutup Buku tuk tahun nie...

Assalamualaikum....

Tanggal 21/11/15 (Sabtu) - sepupu koi bertunang...
koi nyer belah pihak lelaki...

sowie pic sepupu koi tak sempat snap...
teruja ngat pose ngan sepupu sepapat yang lain...
haa3...

macam tue ler lau sekali sekala balik kampung..
jumpa sepupu sepapat...
then sepupu koi nie orang yang last tuk Generasi X....gitewww..
sepupu koi nie baya2 adik koi ler...
dalam 20an gitu.....

yang mana umur dah 30an keatas (sepupu sepapat) semuanya dah kahwin...
tinggal yang nie jelah.....
tutup buku kata orang...

lepas nie..tunggu anak memasing besar laks....
dah tak ada nak wat kenduri kahwin bagai...
lau dulu...time kakak koi...time koi...& adik koi...
memang bergilir-gilir.....jadual pack betui...

yelah jap g Terengganu....jap kat Kuantan...
rata-rata sepupu belah koi nie semuanya lelaki....
lau belah Kuantan....pompuan laks...
ulang alik...sampai dah ada anak.....
tak kisahlah anak dah ada sorang ker @ 2 orang ker....

so majlis kahwin In sha Allah di adakan tahun depan 2016
tarikh tak ada lagi...masih dalam perbincangan...

no hal...coz tahun depan koi nyer cuti dah bertambah...
sukoooo...

pic pon tak banyak snap....
ini jerk yang ada...
layanzzs...


Nie bini sepupu koi (spupu koi lelaki)......sama baya_30an jugak...
koi panggil K.Dilla....(masa dia kahwin, kakak koi peknen anak yang sulong tue....Si Syafiqah)...
masih belum di kurniakan anak lagi....still mencuba...
in sha allah...ada nanti rezeki tuk k.dilla kan...
banyak bersabar....


 pose lagi....

dah settel sarung cincin....
edisi bergambor ramai-ramai laks..
ikutkan ada lagi ...tapi maklumlah..rumah pihak pompuan...
bukan bleh nak naik semua kat pelamin tue...
control...control...

my SIL ada jugak tapi duk pegang baby Ziyad...
so tak dapatlah bergambor...
agok-agok korang mana satu bakal pengantin...
cer teka...

Bila duk atas pelamin nie...
ingat balik masa dolu2....
sukooo ngat bleh pakai baju cantik..mekap....
duk kat depan macam princesss...(eceheh....verangan jap...)...

cik abang koi ada kat luar pegang cik wiyah...
lau tak koi ajak masuk .....tuk bergambar kenang2an kan...



 Psstt:- adat bertunang nie kena jaga elok-elok...darah manis katakan...

Rabu, 25 November 2015

Appointment_Cik Wiyah

Assalamualaikum....

Khamis ritu....koi & Cik abang amik cuti coz nak settel beberapa perkara...
1st bawak Cik Wiyah g klinik....nak jumpa Doc....
coz nak tengok perkembangan nyer...

Timbang.....Cik wiyah baru 7.8kg naik 200gm...(ritu 7.6kg)..
tengok dari graf ...dah cross line... masuk line merah...ritu line kuning...
lau nak ok kena line biru....tapi cik wiyah dari awal sampai sekarang nie...
asyik line kuning ajer....
nak wat macam ner.....dah cik wiyah kena control makan....

then bila jumpa doc.....
doc pon bagi suggestion....
kena makan makanan yang berlemak & berkolestrol macam
Coklat + telur...then lau masak nasi goreng kena letak majerin....
kasi ada minyak sikit...

ermm nak bagi coklat macamaner...dah memang tak leh makan...
lau makan terus naik merah kat kulit...
acaner...

lau telur tue...koi dah start bagi sikit2....
so far ok dah...cuma sekarang susu yang berlemak kan haiwan memang tak leh lagi....
then doc bagi masa 1bulan nak tengok progress nyer...
ermm baik lah doc...

then ada soalan dari doc ....
tanya umur koi..then cakap adawiyah dah nak masuk 2 tahun....
elok lau awak nak tambah sorang lagi...coz bila umur dah masuk 35thun keatas...selalu nyer berisiko
Koi cakap...yer doc ....saya faham...
saya nak kasi anak besar sikit lagi....in sha allah...

then nurse kat situ mencelah...
doc ....ibu wiyah nie jaga badan...
(*kih...macam lah badan koi nie slim ngat)
so dah habis appoint. cik wiyah untuk bulan nie...

tunggu bulan depan laks....

nie pic masa on the way g klinik..

Masa nie coemy jerk tengok...
rambut pon elok jerk ikat...

 maintain lagi...

 bila dah start nak membuas ...


membaca ler sangat...walhal tue pamplet tuk tengok senarai cat...

habits bila bukak tingkap...
suka tengok side mirror.....muka sendiri..

 koi snap....
nampak tak rambut tue...
tengah elok lagi...

then lepas settel cik wiyah...
g bengkel plak.....
settel kereta....tukar minyak hitam...
yelah kan nak bertolak g Terengganu esok...
kereta kena dalam keadaan elok....

tengah boring ler tuh....
main2 ngan ayah...




 Psstt:- cuti pon fixed...tak dan nak rest...

Fix nyer....

Assalamualaikum....

Fuhh...mencelah jap...
Dari minggu lepas lagi...koi memang bz ......

Yelah koi cuti ritu 2hari.....
Cik wiyah ada appoint...then kena balik Terengganu coz sepupu koi yang lelaki nak bertunang...
Ahad dah kena balik Kuantan...

Isnin dah keje....
Masuk keje kena wat report coz dah ujung bulan kan...

haaaa...nampak tak kat situ...
Bizi sesangat....

Ok koi nak cakap tue jerk dlu....
pic so far adalah sikit koi snap....
sabar yunkkk....



 Psstt:- Annual leave dah habis sebelum waktu...bertabahlah ....hukhukkhukk

Rabu, 18 November 2015

Salah kira erkkk...

Assalamualaikum....

Bila fikiran dah melayang...
buat apa pon asyik terbayang-bayang
parah...parah....

Badan dah penat.....fikiran pon dah penat...
sekali sekala bercuti ok jugak kan....
huuu3...

tapi prob nyer cuti tinggal ciput ajer...
acaner tue....
ikutkan kan koi dah lama keje...cuti pon dah ada banyak
entah macamaner HQ kata...tak cukup lagi...
tahun depan baru bleh dapat cuti banyak....

so tahun nie dapat Porate @ purata ajer...
ermmm.....nyesal ritu amik cuti banyak...
lau tahu macam nie....
koi dah plan awal2 kan...

tapi tak apalah...
dah nak habis tahun dah....



 Psstt:- koi salah kira ker ?...musykil2...

Kata Samseng_

Assalamualaikum...

"Kalau nak bercakap dengan aku, biar beradab sikit...
Bagi salam dulu.."

* itu petikan dari telemovie "Kata Samseng" lakonan 3 senior iaitu Eman Manan, Nasir Bilal Khan & Rosyam Noor...

Semalam punye citer ....
Koi bukak TV2...then der citer nie...
ingat citer biasa-biasa ajer....tapi bila tengok sampai habis....
memang kelakor n penuh maksud tersirat....

Dari 1st citer tue memang tak habis ngan adegan gaduh mulut (tak ada dushhh dusssh bagai tue)
lawan mulut ajer.....*lau kaum perempuan memang dah sah-sah main tarik rambut nie*
tapi yang nie....nampak muka sensorang ganazss ngat tapi dalam hati ada taman....
gelak sorang-sorang koi nengok....

gini citernyer :

Mengisahkan 3 orang SAMSENG iaitu Seman (Eman Manan), Jalil (Nasir Bilal Khan) dan Mokhsin (Rosyam Noor) yang saling bermusuhan tetapi akhirnya sedar dan saling sepakat apabila berdepan saat-saat kematian. Mereka bukan sahaja belum berkahwin malah banyak menyusahkan penduduk kampung dengan perangai SAMSENG. Mereka juga saling bermusuhan kerana kisah silam keluarga mereka.
Justeru ketiga-tiga mereka pantang berjumpa pasti akan berlaku pergaduhan @ perang mulut.
Ketika bertelagah dan apabila ada di antara mereka beralah, mereka saling menyindir dan mencebik
dengan kata-kata 'KATA SAMSENG!!!'


sumber : en.google

citer nie bukan bersiri taw....
lau korang nak tengok....
korang google ajer...
terus ada coz citer nie lau tak silap tahun 2014 punyer....

lepas tue korang nilaikan ler yerr...
apa pengajaran yang boleh dapat dari citer nie...


Psstt:- Samseng lah sangat....


Selasa, 17 November 2015

Cik Abang cakap_sapa nak tengok_huuu3

Assalamualaikum....

Minggu lepas koi g renew lesen memandu....
*walhal dah lama tak drive*....

koi renew awal dari tarikh besday koi....11/11/2015 coz lau renew ngam tarikh tue...
kot cik abang sibuk......hari jumaat kan....
ngan jammed lagi orang nak sembahyang jumaat lagi....

so koi g renew awal ler...senang....
1 tahun ajer - RM30....bab tue tak kisah...

bab pic tue.....
koi tanya cik abang ....."boleh tak lau amik pic lain...coz pic nie nmpk tak berapa kemas tang tudung tue"
nak tahu cik abang koi terus kasi reply....zasss...

"sapa nak tengok pic tue....cer kabo....
janji renew ajer....lagipon berapa kali penguatkuasa mintak....cer kabo...

koi pon dengar cenggitu....
ermm...yelah.....
pic lama pon pic lama lah....

Yang kat atas lesen lama....
dorang tebuk...2 lubang...
then yang kat bawah yang baru....
just print ajer kan.....

yang nie plak pic memula dapat lesen P
pic zama mudo-mudo dulu...
muka pon nmpk naif ajer.....
kan..kan...


nie yang latest....
ermmmmm....ada perbezaan tak ?


ok...baiiii



 Psstt:- lalalalalalala......

Botol Susu_Avent Philips

Assalamualaikum....

Cik Wiyah punya....
ermm...berbaloi2 lau tahan lama...

Koi tak dapat train lagi Cik Wiyah guna Botol Susu yang besar & tinggi
coz Cik Wiyah paling banyak minum pon dalam 6oz @ & 7oz ajer...
lau beli yang sampai 11oz @ 12oz memang tak ler....

Lagipon bff koi ada bagi yang Tupperware punya...
nak pakai rasa macam sayang @ tak padan ngan botol...
tak per..simpan dulu...
lagipon botol susu nie kan tahan lama...
tak gitu...

So koi belikan yang 9oz ajer ...
nanti koi train slow2 kat cik wiyah...
bukan per ritu dah penah bagi banyak dalam 6oz cenggitu...
last-last..muntah...habis ...
maybe overflot kot....

bagi elakkan dari jadi macam tue lagi...
koi dah tak bagi banyak dah....

Philips (cam jenama lampu ajer)...
Avent Classic_9oz


Koi belikan sekali ngan puting...
coz yang ada pada botol tue...size kecik (baby)..
puting size L (koi biasa sebut cenggitu)...ikutkan promoter tue panggil titik...
lau 1 titik (slow)....yang nie 2 titik (laju)....
sesuai ler ngan umur cik wiyah...

Ermmm...harga pon boleh tahan
mujur der sales......10%
ok lah kan...


Nie puting tahan 6 bulan....so dah ada 2 pcs
tahan ler 1tahun 2bulan...(jimat dah)....
tak perlu risau dah....janji cik wiyah tak gigit puting tue...
lau gigit...bocor ...
kena beli yang lain ler...
macam kes ritu....
puting botol susu basilic....di gigit nyer...
bocor.......
beli yang baru....huuu3



Dulu time koi kecik-kecik tak ada nyer nak pakai botol susu macam pesen2 nie hah...
bila dah ada anak....koi lak teruja nak cuba botol susu macam-macam..

koi suka botol susu yang jenis mulut lebar (nak isi susu senang)...
tak tumpah....maklumlah lau pepagi anak nak susu...
mata dah kememeh....nak isi susu pon masuk tak masuk...
so lau botol susu yang mulut lebar tue...senang.....
risiko nak tumpah ...tak 100%..kan....

tue pendapat koi ler....
jangan kecam koi......
kih3...



 Psstt:- alahaiiii..

Isnin, 16 November 2015

Elok sekejap jerk ....

Assalamualaikum....

Sambungan soping semalam...
nie pic time nak kuar..

memula rambut ok lagi...
then dah jalan sana sini...
dah jadi rosengg....
alahai....

lau time duk rumah..memang tak nak di ikat rambutnya...
lau nak kuar baru nak ikat...

rambut cik wiyah pon dah panjang...
koi dah serik nak potong dah...
nanti jadi macam itu hari...

Nie time comey lagi...
suh senyum....
jadi cenggini..
sengih nampak gigi.....

last-last dah jadi macam nie...
tengoklah tue...bukan bleh duk diam....
huuu3...

nak nak bagi pakai kasut....
lagi lah nak berjalan jerk keje nyer..




 Psstt:- fuhh....asyik nak berkejor dengan cik wiyah keje nyer...

Misi mencari Botol Susu ....

Assalamualaikum....

Semalam punye citer....
Kuar g cari barang dalam erti kata...Sopinggg time...
Sukoooo....

Ikut list banyak nak beli....tapi kena ikut keperluan...
bukan kehendak...
ada fahaaammm....
ok....

1st...nak cari botol susu Cik Wiyah....
memang koi plan nak ganti kan yang baru...
coz yang lama tue Bebe Confort dah tak berapa elok dah...
lagipon botol nie tahan siotttt....nak masuk 2tahun...
Koi beli masa peknen lagi....tapi kasi wiyah guna lambat coz guna botol susu yang biasa
yang puting selalu kena tukar tue...

so pakai yang nie tahan lama....
just tukar puting sahaja...
yang sekarang koi pakai Botol Susu Basilic...puting boleh pakai mana-mana botol
macam yang koi guna....botol bebe confort....

plan koi nak beli ler botol bebe confort lagi...
sekali promoter tunjuk bebe confort dah kuarkan botol baru...
ermmm....koi tengok botol comey
cuma tang puting koi tak berkenaan
nampak kemetot jerkk
haa3....
macam lah koi yang nak minum susu...
cik wiyah rileks jerkk...

sumber en.google
tengok brand lain macam Pigeon...NUK...MAM...
semua tak berkenan.....
nie lah lau dah tersayang @ tersuka...memang payah nak cari yang lain
kekonon nak cakap SETIA ler tuh..kan...
macam koi ler....
lau dah suka pakai yang tue...
tak nak cari yang dah...
biarlah barang tue OLD Fashion ker aper...
setia memang setiaa....
haaa3..

Koi lau nak beli botol susu cik wiyah nie...
biar puas hati ..means tahan lama....
makan tahun....
last-last koi beli Botol susu brand Avent....
sekali ngan puting coz puting kena beli yang size L...(saluran Laju)...
macam dalm pic nie...

sumber....en.google
tengok jugak yang design macam nie...
cantik....tapi mahal ngat...coz koi nak beli sekali ngan puting...
ikut budget.....
huk..huk..
Sumber en.google
fuhhh...kemahin mencari nyer....
kalah ibu & ayah soping....
lagi pon koi nie lau bab beli barang cik wiyah....
belek sana..belek sini....
pegang sana...pegang sini...

dah puas hati baru beli...
haa3...teruk betul kan koi nie...



 Psstt:- membeli ikut budget...jangan ikut siyokkk ajer...lau tak rabakkkk...

Jumaat, 13 November 2015

Anak Sedara Koi_sepesen muka nyer...

Assalamualaikum....

Pic dah ada tapi koi nie asyik tak ingat ajer nak upload ...
maaf yaa...

Ritu kan koi der citer adik ipar koi dah bersalin....bulan Ogos'15...*dalam 22@23hb macam tue ler..
ingat jadi baby merdeka tapi tak sempat...coz dah rasa sakit-sakit...

Nie anak yang ke-2..baby boy
nama nyer...Ahmad Adib Ziyad bt Mohd Shahfrizam....
koi suka panggil nama Ziyad...
manakala SIL koi suka panggil Adib....
ermmm..tak kisahlah janji orang yang sama...

Berat Ziyad dalam 2.6kg ajer tapi perut SIL koi kemahin besar cam twins...
memang SIL koi macam tue....asal peknen perut besar...asal perut besar..peknen
kih3....

yang koi tengok anak-anak sedara koi nie muka nak seiras ajer...
korang tak caya....
cer korang tengok ...sepesen ajer muka nyer...

Nie Pic Ziyad....

Lau tengok betul-betul sebijik macam Kakak Zara.....anak yg 1st....


ok yang nie plaks....
Si Kakak Nur Izzara Aisyah....(anak yang 1st)...sekarang dah umur 3 tahun
memang elok ler lau dapat adik....
nak lebih kurang ajer muka nyer...
masa SIL kasi pic Ziyad...koi ingat Zara...
sekali tengok betul2....baru nampak Ziyad...
haaa3....
sepusat sepusing...sepesen....

Dapat gak sepasang SIL koi nie...
alhamdulilah rezeki mereka sekeluarga....

Nur Izzara Aisyah...
koi plaks teruja......lau nanti Cik Wiyah dapat adik
acaner plaks muka nyer...
nak sepesen jugak ker...@ dapat sama jantina @ tak ?
ermmm...tak kisahlah janji der geng...
haa3....
Cik abang macamaner.....
nak kasi adik tak kat cik wiyah nie....
tahun depan cik wiyah dah umur 2 tahun....

opsss.....



 Psstt:- SIL koi dapat anak ke-2....tak lama nanti resign....jaga anak dlu kat rumah....

Selamat Hari Lahir_ 13hb Nov...

Assalamualaikum....

Hari nie genap koi dah berusia 34tahun
alhamdulilah....

mengikut kata mak koi....time orang nak sembahyang jumaat
mak koi dah rasa sakit-sakit nak bersalin kat koi nie...

ermm...time tengahari bersalin.....(ko rasa memang budak lasak ler nie)
orang tua2 yang kata ler....koi ngikut ajer...

koi lahir hari Jumaat time 12pm - 2pm macam tue ler...
mak selalu kata...patut ler lasak sangat...
dah macam budak jantan dah.....
nakal pon nakal....
haa3....itulah koii.....

pepe pon mak....terima kasih jaga koi dari kecik sampai besar...
dah jadi mak budak pong....
kalu dulu time koi kecik-kecik tak ada kecoh pasal culik budak ker....
koi selalu balik sekolah sorang-sorang.....jalan kaki sensorang...no hal...
tak ada apa nak takut sangat...
tapi sekarang dah tak boleh macam tue...
even depan sekolah tengah duk tunggu pon boleh kena culik
nauzubillah...mintak2 di jauhkan...

koi dulu memang biasa balik sekolah sensorang2...
bukan tak ada kawan @ bff cuma dorang tue semua rumah jauh sikit
kena naik bas...
koi nie jalan kaki ..coz rumah pon tak jauh..
dalam 15min @20min dah sampai rumah...

so memang balik sensorang ler...
then lau time main ...rata-rata ngan bebudak lelaki...
bukan tak ada budak perempuan cuma usia dorang muda2 lagi...
baya2 koi nie tak ada....

yang ada pangkat adik-adik gitewww...
so nak tak nak koi join budak laki ler...
apa benda budak laki tak main...
koi main....

panjat pokok...main teng-teng...main bola racun..galah panjang...
semua koi rasa....
cuma bab main ikan sekilau ajer koi tak main (laga ikan)
koi suka tengok...tapi tak suka main....

main tepuk gambar (kena beli 1 papan tue dalam 30sen dalam 30 keping)
kena tepuk ngan tangan kuat2..lau gambar kite jatuh dalam keadaan terbalik
tue tanda kalah....then si pemenang dapat gambar kite...

kite dah rugi.....bila gambar dah habis...
mintak ngan mak...beli yang baru plaks..
main guli pon yer...main getah pon yer...
macam2 koi main....

sekarang dah tak ada semua tue...
sapa yang lahir tahun 80an macam koi nie...memang merasa ler semua tue....
seronok memang seronok....

"Selamat Hari lahir buat koi "....kih3...






 Psstt:- tahun 80an_masa kecik2 memang seronok ....

Khamis, 12 November 2015

Kenapa saya tersayang tuan_Tuan Anas Mikail (TAM)

Assalamualaikum....

Sapa layan citer nie...

Judul : Tuan Anas Mikail
Episod : 16 episod ajer...
Tarikh&Masa : 9hb Nov 2015 (10.00 malam - Isnin hingga Khamis)
Siaran : Astro Ria 104 & ria HD 123
Director : Raja Ahmad Alauddin
Terbitan : Pena Creative Picture S/B
Pelakon : Aaron Aziz, Zara Zya, Raja Ilya, Wan Sharmila, Shah Rezza, Fazlina Dato Ahmad Daud dll

Watak Pelakon
Aaron Aziz sbg Tuan Anas Mikail
Zara Zya sbg Ayu Maisarah
Raja Ilya sbg Safra Ariana
Wan Sharmila sbg Miss Kay
Shah Rezza sbg Pak Guard Hamid
Fazlina Dato Ahmad sbg Cik Su

Lagu Tema @ OST Tuan Anas Mikail
Lagu  : Not for Sale
Penyanyi : Stacy & Altimate

Sinopsis :-

Pn. Seri Tengu Anansa (Ziela Jalil) telah memberikan Tuan Anas Mikail (Aaron Aziz) tempoh selama 3 bulan untuk mencari perempuan yang sempurna bagi menolak calon pilihannyer iaitu Safra Ariana (Raja Ilya) cucu Tun Akhiruddin (Jalaluddin Hassan)

Setelah hampir 2 bulan mencari Tuan Anas Mikail tidak berjumpa jadi dia merancang untuk menyiapkan
Ayu Maisarah (Zara Zya) anak tukang cuci @ pembantu rumah Cik Su (Fazlina Dato Ahmad Daud)
sesempurna kriteria yang dia mahukan tanpa Ayu Maisarah tahu tujuan sebenarnya dia menjalani latihan-latihan yang di sediakan.

Yang Ayu Maisarah tahu TAM sedang menyiapkan dia sebagai Pengurus Projek kat Krabi.
Disebalik rancangan itu, TAM tidak tahu yang Ayu Maisarah menyimpan rahsia besar daripadanya..

Apakah rahsia itu...sama-sama kita nantikan...
dan macamana dengan rancangan TAM mahu mengelak dari berkahwin dengan Safra...
sekarang dah masuk episod 3....slow-slow dah tahu citer...

ermmm....dah boleh agak2 sikit citer nie...
rupa2 Ayu nie pon anak orang kaya jugak....

apa yang koi amik pengajaran dari citer nie...
Confident tue penting....kih3...macam ayu cakap kan...
walau masak telur dadar pon sememeh...confident tue penting...
Kesungguhan belajar semua perkara....termasuklah ....
memasak...memandu...etika kerja....i like this one....

tak perlu takut @ segan with orang yang berpangkat lebih2 lagi yang berlagak poyo
macam si Safra tue....
haa3...statement paling win....."saya peduli apa nama cik terkenal satu dunia pon..tapi saya tak kenal"...
walawei....besh ler kenakan orang macamnie....
kih3....




pepe pon koi enjoy tengok citer nie...
lebih2 lagi tengok rumah TAM tue...
perghhh...mabeles....
terliur bak hang....

then ayat paling Ayu suka sebut....
Awaq keteqak sangat nihhh...




 Psstt:- keteqak sungguh auk nie orrkk...

OOTD lah sangat...Cik Wiyah nie...

Assalamualaikum....

Koi nie lau bab pakaian cik wiyah
lau murah...koi terus beli....
alahaiii...lemah semangat taw lau bab murah-murah nie...

Nie ritu punya citer...
koi ternampak der orang jual pakaian budak
banyak color tapi koi berkena color pink (tpi nampak buruk)
cik abang suka color nie...(biru)....
rege RM25/pasang....

terus test kat wiyah....
besar sikit...tak apa....
jangan beli tersalah beli size kecik....
boleh pakai sekejap jerk...
besar tak aper....
*selalu mak koi pesan macam tue ler*

Kain pon tebal....
so far ok ngan cik wiyah...
nah...OOTD time tido....
haaa3....
coz lau suh pose sekarang banyak peel nyer...
last-last snap time tido ...
haaa3...

time tido......

yang nie laks ritu koi dah citer...

kasi pakai....besar sikit...
tak apa.....

nak snap terus wat muka cam tue...
tengok kaki tue...
asal terangkat gitu cik wiyah ....


kekadang belum snap lagi...dah lari...
ermmm....






 Psstt:- pantang der sale....ada jerk muka koi nie....haa3..

Baru jumpa yang serasi....

Assalamualaikum....

Masuk nie dah kotak ke-3 koi pakai sabun nie
Acne Bar Soap (Sabun Jerawat) - 80gm  keluaran Sendayu Tinggi
baru serasi ngan muka koi...

ermm payah nau nau nak jumpa yang serasi....
nak pulak kulit muka koi nie pantang salah makan sikit...
mula lah naik jerawat tak tentu pasal...
yelah makan tak pantang....
Telur...Daging...Ikan bilis..semua belasah....

dah ada depan mata....nak nak sambal belacan...
adusss....tergugat betuii...
lau tak makan sambal belacan...tak kick
@ tak selera....
ermmm.....bila makan tue...
mula lah rasa gatal-gatal kat bahagian hidung...
kulit muka tak sah cakap lah....
naik jerawat kecik-kecik....
huuu3...

bila koi pakai sabun nie ....kurang sikit jerawat naik kat muka..
tak adalah sampai licin ....nampak nau nau nipu nyer tuhhh...

cuma jerawat yang ada tue....dah kecut....
yang besar2 ala2 jerawat batu...so far tak adalah lagi...

Ikutkan koi pakai Bedak Jerawat tuk pakai malam-malam..
tapi asyik tak ada stok plaks....
sabor je lah......

Acne Bar Soap antara kandungan nyer
Silanediol Salicylate + Hydrolyzed Collagen + Epilobium Angustifolium Extract
(nak tahu lebih detail...apa bahan2 nyer...korang google ler yer...)

Antara kelebihan nyer :-
* Membantu membersihkan kotoran yang menyumbat pori, mengecutkan jerawat dan mengawal minyak di wajah.
* Gunakan Acne Balm dan Scar Toner bersama untuk kesan terbaik
(yang nie koi x try guna lagi...)

Cara Penggunaan : -
* Bersihkan keseluruhan wajah dengan lembut sehingga berbuih dan bilas dengan air bersih.
(masa pakai tue ada rasa macam berangin2 giteww.....)

So far ngan koi ok ler....


Nie muka koi SELEPAS pakai Acne Bar Soap...
koi tak tepek yang SEBELUM coz memang teruk sangat...
koi pon segan nak letak, jerawat bermaharaja lela..
huu3...
bertabahlah koi....

Nie dah kurang sikit dari yang asal....
perlu konsisten pakai nyer...

Setengah orang pakai produk yang mahal....kulit muka jadi ok...
lau pakai yang murah tak ok...
bagi koi...mahal @ murah bukan issue nyer...

yang penting SERASI ngan kulit muka....baru menjadi....
lau mahal tapi tak berkesan ...tak ada gunanyer ..derrrr...
betul tak ?



 Psstt:- tepuk dada tanya selera...

Bila bizi melanda...

Assalamualaikum....

Yuhuuu...
lama sungguh koi tak bersiaran...
bizi bebenor nie....
alahaiiii...

minggu lepas memang super duper bizi...
minggu nie ok so-so ajer....
ok ler...

nanti koi updated ...
banyak nak citer-citer nie...

tunggguuuu...




 Psstt:- time bizi memang x sempat nak mencelah...tapi lau pree...jap..jap..updated...jap jap updated...kih3...

Jumaat, 6 November 2015

Terjebak lagikkk.....naya..naya..

Assalamualaikum....

Aduh...aduh sayang....
kenapa cute sangat nie....
kasi koi geram ajer....

ikutkan pijama nie dah lama berkenan...
tapi ritu beli yang ada sales...2 pasang RM45...

so semalam ....nak ilang stress...
koi g jenjalan...port biasa ler...
saje jerk lalu kat sini (bahagian baju baby & kanak2)...
kot2 lah ada sale kaw2 kan....

then ternampak lagi...pijama nie...
trus tak ingat dah....
amik terus....RM27....then 1 pasang baju Ziyad (anak sedara koi)

koi ngedate  ngan sil (nono)...

nie lau tahu dek cik abang
maunya ceramah sebakul...
*udah2lah ler sopim cik ja ooiiii*...
alahai...

ngape cute sangat nie....
pepe pon cik abang...
maafkan lah isteri awak nie....
die tak bersalah....
yang bersalah...baju tue....coz cute sangat....
*ada ke nak salahkan baju plak kan....haa3*



 Psstt:- nie opis jauh dari Mall....lau dekat....faham2 ajelah....

Try berwallpaper...

Assalamualaikum....

Hee3...1st time cuba belajar wallpaper...
selalu duk tengok dalam Group FB (Deko Rumahku Syurga Ku)...wallpaper sana sini..

koi tengok macam besh jerkk....
kat rumah koi nie ada 1 almari kayu *cik abang beli..yang prelove nie*
masa memula duk rumah sewa *rumah 1st lepas kahwin*
until now....still lagi ok...cuma ada ler kesan calar balar....terkuis sana sini
akibat selalu pindah randah kan...

tapi almri nie still kukuh sehingga kini...dan selamanyer...haaa3...
koi ritu beli Diy try beli 1 roll jerk dulu
yelah budget macam cukup jerk kan...

so malam tue....cik wiyah dah tido...
koi plaks tak masak.....ermmm nak wat aper yer...
so apalagi cubaaan memasang wallpaper...
dulu koi ingat kena tampal dengan gam ker aper...
rupanya dah ader gam pada walpaper tue..
*kejakunan betuiii koi nie*

maka bermula lah....

1) Nie pic almari sebelum di tampal wallpaper...
 nampak tak kesan kat tepi tue...tercalar balar kan...
tak apa...koi nak tutup tak kasi nampak dah parut-parut lama tue...



2) Setelah di tampal...tadaaaa.....
koi x amik corak bunga-bunga cinta....koi tak berapa gemor...koi amik corak nie jerk...
ok dah siap sebelah......
next sebelah lagi tinggal...


3) Adoiii.....tak cukup plaks.....
sempat separuh ajer.....frust koi...
tengah duk syok pasang tue....tak cukup plaks...


ermmmm...nak x nak projek wallpaper kena di hentikan buat sementara..
nanti koi kena beli lagi 2 roll lagi....
masa koi beli 1 roll tue nampak macam dah banyak...
bila balik pasang....ciput ajer...
padanlah murah kan.....

plan nak cover semua...pintu-pintu pon koi nak tampal gak...
kasi bertukarrrr.....
nasib baik tak bertukar ijoooo....



 Psstt:- lain kali beli extra senang....

Sentap @ tersentak .....

Assalamualaikum....

Entahlah....
cakap pon salah...
x cakap pon salah...
semuanya serba salah...

bila bercakap sentap....
x bercakap kita yang sentap...
bila sentap....kite tersentak...
sampai masa berhentak-hentak (betul tak ayat nie??)

buat salah...
x buat salah...
semuanya salah....
habis mana yang tak salah...
alahaiii.....




 Psstt:- renung2kan...

Khamis, 5 November 2015

Bonding time...

Assalamualaikum....

Pic dalam folder banyak...tapi tak sempat nak wat entry
nie citer hujung minggu...
bawak cik wiyah jalan-jalan...

nie kat Taman Esplande_Kuantan....
ramai orang....
tapi koi tak snap....kih3...
duk sibuk amik poc cik wiyah jerkkk..

nampak....cik wiyah tue...
lagak macam orang besor....

layanzzzz


dah puas berjalan macam tue...

pesen macam nie laks....
jenuh suh jalan elok-elok...
macam tue jugak di buatnya...
suka wat tergantung macam tue...

kakak syafiqah ler yang selalu temankan cik wiyah nie...
lagipon kakak syafiqah pon suka berjalan gak..
macam dulu-dulu...
masa syafiqah kecik baya-baya cik wiyah....
koi ler selalu bawak berjalan macam nie....

nie dah besar....still lagi bawak .....




ralik betuiii dapat main cengituu....
ajak balik x nak.....suka ngat..

sekarang nie asal cuti jerk...
bawak cik wiyah berjalan.....
biarlah tak pergi jauh pong janji masa bersama cik wiyah tue ada...
tak adalah terperap kat rumah jerk kan ....



 Psstt:- buat apa-apa ingat kat anak.....naluri ibu memang cenggitu..

Isnin, 2 November 2015

Niat nak "CUCUK" ker ? lupakan hokey

Assalamualaikum....

Nak di jadikan citer.....
Si A nie ok jerk ngan Si B......
Si C memang tak penah bertegur sapa ngan Si B..

So keje Si C mempengaruhi @ cucuk Si A untuk membenci @ tidak bertegur dengan Si B
sampaikan benda kecik-kecik pon nak kecoh @ nak wat kes....

Sedangkan Si A & Si B nie memang ok jerk....beramah mesra...
adakah Si C nie ada unsur-unsur dengki @ apakah Si A kena jugak ikut Si C nie...
Siapa kawan Si C nie...Si A kena berkawan jugak...
Lau Si C bermusuh @ tidak bertegur Si A kena follow jugak ker ?

isssshhh.....lau macam tue ...memang takkan aman lerr...
buat apa nak bermusuhan @ nak cari gaduh.....

berkawan dengan semua orang....nikmati hidup nie dengan aman, tenang, dan gembira kan...
macam-macam hal...



 Psstt:- Si A yang pakai....Si C plaks yang panaszzzzz...