Rabu, 28 September 2016

Si Mulut Popcorn....Cik Adawiyah ler tuee...

Assalamualaikum....

Dekat hujung-hujung baru nak updated Cik Ja ooiii...
lama berkurun dah blog nie.....
"ampunkan saya penghulu gua"....
"ampunkan saya penghulu gua"....
(haaa2...sapa penghulu gua kat sinie....)...

Lama Cik Adawiyah interframe kan.....
rinie nak citer anak dara Cik Ja nie....
dah masuk 2tahun 7bulan....tak lama dah nak masuk 3tahun....
aisshhh.....besar dah anak ibu...

Sekarang nie, asal amik jerk dari rumah pengasuh (mak ngah dia) macam2 demandnya...
nak singgah kedai nak beli itu ler...ini ler....
mulut tak sah cakaplah......macam2 citernya....

ibu..ibu...tadi adik makan itu...makan nie.....wat tue ...wat nie...
sampai ada 1 tahap tue....cik ja tutup mulut cik adawiyah jap....
kih2....suh stop jap....pot pet pot pet dari tadi....
haaa2....

tue 1 hal....bila dah sampai rumah.....tengok jiran sebelah....
adalah 2 beradik tue (kakak & adik lelaki).....main2 kat luar......
terus x nak masuk rumah....nak main ngan kakak & abang
pah tue tanya...."kakak wat per tue...abang wat per tue"
kepoh betul CA nie kekadang....
ikut peel sapa ntah....kih2...

Cik Ja & Cik Abang gelak jerk lau CA tanya cenggitu...
penah gak Cik Ja cakap....haii adik nie....banyak tanya betull....
lau kakak & abang tak ada kat luar.....
tanya....mana kakak...mana abang...

Cik Ja cakaplah...kakak ada dalam rumah wat keje sekolah.....
abang duk main kot....
dah-dah...jom masuk rumah.....

Dah habis part kat luar rumah...
part dalam rumah laks...
menanya banyak betul soklan.....
letih ibu nak oiii...






 Psstt:- lau tak ada mulut popcorn nie...sunyi laks rumah .....heee2..





Khamis, 8 September 2016

Mati kutu terusss.....

Assalamualaikum....

Selamat tengahari gaisss....
Dah makan belum ??

Cik Ja baru jerk sudah makan...alhamdulilah kenyang....
dah 2@3hari dah bawak bekal dari rumah.....malas nak tapau (walhal nak jimat weyyy)
yelah sekali tapau habis anak beranak.....botak kepala Cik Abang & Cik Ja pon x der duit elaun tuk pagi tue.....rugi kan.....

Lau bawak bekal...duit elaun Cik Abang kasi ler....boleh simpan (dah banyak boleh sopimmm, yahooo...)

Kih2....bijak tak Cik Ja.....
bijak kan...cuma pepagi tue adalah sikit vitamin "M" tue kuar......
sekarang Cik Abang yang take over tuk masak Bekpess......
sebabnya Cik Ja x larat.....kih2.....kukuh sangatlah alasan tue....

Rinie Cik Ja nak citer.....ada lah staff opis yang duk Key eeL tue datang...
Singgah duk wat keje kat opis nie.....
Teruss mati kutu Cik Ja.....
mahunya tak.....selalu duk sensorang2...makan sensorang2...layan drama sensorang2...
tetiba ada orang kat opiss.......terus x leh nak wat apa....segan megan sangatt.....
(yolah tue....)..


Hai..bila lah nak balik nie....
Cik Ja dah tak tahu nak wat aper....(bukan nak kata x der keje, cuma kekadang tue rasa ler nak wat aktiviti bebas skitt....)....aci tak macam tue...

Nasib baik di inform der staff nak datang, lau tak buatnya cik ja ngah layan perasan ker @ tido ker (opss...bukan selalu yer)...sebab letih taw.....
so boleh lah prepare apa yang patut.......

Fuhh...lambat plak masa rinie....selalu cepatnya jerk....



Psstt:- dah terbiasa kat opis tak ada orang....nah sekali der orang teruss rasa tak selesa kan....











Rabu, 7 September 2016

Si Kolot Suami ku ?..ishh bukan lahh...

Assalamualaikum.... 

Lam dah rasa Cik Ja x review drama kan, yelah sekarang Cik Ja x berapa nak layan dah drama @ telenovela yang panjang berjela bagai tue.....
Menjak ada Cik Adawiyah nie...dah x leh nak layan sangat daahhh...

Nie pon lau tengok drama yang mana Cik Ja tengok pelakon & ceritanya...
lau merepek merapu meraban...x layan dah eehh.......
lau cintan cintun bagai nak rak memanjang....busan jugak kan......

Jom kita layan citer nie plaks......
Nie pon sebab trending & pelakon cik ja suka....iaitu Siti Elizad.....
kelakor pon ada....geram pon ada....kih2...

Drama terbaru adaptasi Novel Si Kolot Suamiku karya Fazlyn Ridz yang bakal menggantikan drama Lelaki Macam Dia di Astro Ria. Drama komedi romantik arahan sutradara Eyra Rahman iaitu mengandingkan Amar Baharin & Siti Elizaad Sharifuddin sebagai teraju utama...
Dah di tayangkan pon....setiap hari Isnin - Khamis jam 10malam di saluran Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123.

Judul    : Si Kolot Suamiku
Episod  : 16 Episod
Hari/masa : Isnin - Khamis (10.00malam)
Siaran : Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123
Pengarah : Eyra Rahman
Terbitan : MIG Production Sdn Bhd
Pelakon : Amar Baharin, Siti Elizad, Faizal Hussein, Waris, Kuza Atikah Suhaimie, Sheila Mambo, Lisdawati, Kazar dll


Sinopsis Si Kolot Suamiku

Tengku Nur Edrina seorang anak yang degil dan mempunyai ego yang tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya dilahirkan di kalangan bangsawan. Angkuh dahn bangga dirinya membawa hidupnya jauh dari nilai murni seorang wanita Melayu.  Di sebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana di kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah & jelak !

Kudin seorang lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudia suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi.  Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impianyan, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya.

Mereka dipertemukan apabila Tengku Ahmad Ehsan mengunjungi Mak Kunah (emak Kudin) untuk melunaskan janji lama yang pernah tersimpul kukuh antara moyang mereka dahulu. Kedatangan lelaki itu untuk membuka cerita yang terperuk lebih berpuluh tahun lalu, agar segala amanah dan wasiat dapat diselesaikan tanpa ada hutang piutang yang tidak dilunaskan sebelum dia menutup mata.

Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah & bernafas di kota besar.


jadi bagaimana? Siapa yang akan mengalah akhirnya ? Benarkan Kudin itu seroang lelaki kolot yang menjengkelkan ? Dan selama mana Edrina mampu mempertahankan ego dan mengelak hatinya jatuh kepada lelaki seperti Kudin ?

Best kan......sekarang Cik Ja baru duk nengok....episod 7.....
aduhh...nak gelak pon ada...kesian pon ada.....
hai lahh...Kudin bertabahlah dapat bini rupa itu.....(Edrina_banyak songeh....) haaaa2


Psst : dah layan sekali ...pasti dah terjebakkkk kan...


Selasa, 6 September 2016

Rinduuuunyaaa....

Assalamualaikum....

Lama x updated blog nie..rindu weyyyyy...
macam-macam nak citer...

asal bukak blog nak citer...terus blank...
acaner.....hadusss....

dalam kepala nie kemahin memacam nak citer....
dah bukak blog....terus jadi "freeze" hamik kooo....

aishhh acaner nie.....











 Psstt:- Dah masuk bulan Sept sudaa....