Selasa, 12 Disember 2017

Bila terlepas kandang_havoc noq

Assalamualaikum....

Malam khamis ritu ada kengkawan wat plan nak jumpa coz dah lama x ketemu..

Plan punya punya ok dah decide nak port kat malam..
kedai makan De'Rossa Western...
x jauh ngatt dari rumah Cik Ja & Pn. Rossa (opih mate & class mate)
dalam reramai tue...Cik Ja yang paling lambat sampai...
maklumlah ibu anak 2 nie...
kan...faham2 jelah...

Cik Ja nak tinggalkan Cik Adawiyah ngan Cik Abang..
biar bawak BabyH jerk...
sekali Cik Adawiyah nak ikut jugak...
ermmm..

Marilah nakkk..join club ibu nie...
haaa2...

Kebetulan kat kedai tue...customer memang kurang...
apalagi havoc nau nau kita orang...
hamekkkk....

bila dah jumpa cenggini ler jadinya....
selalu duk sembang dalam group wassap ajer....
yang paling jauh kengkawan duk kat KL...
selalu balik sinie...tapi susah nak jumpa....

Sekali plan menjadi laks...
kebanyakkan kengkawan nie dah ada anak...
tapi semua nak datang solo....(besh lah korang)...haaa2..
ada jugak 2@3 orang yang masih single....
nie semua geng2 sekolah....time kecik2 dah berkawan ....
bila dah besar...dah kerja...
memasing sibuk...

Yang mana jadi surirumah sibuk uruskan hal anak-anak kat rumah...
Yang berkerja pun sibuk ngan jadual kerja...then balik rumah nak uruskan hal2 kat rumah plaks...
pheww...penat weyy...
tak kira yang jadi suri rumah @ yang berkerja....
taw dakk...

Kita nie orang perempuan special taw...
sebab aper ?
sebab kita nie super duper woman....
multi task...semua boleh buat dalam 1-1 masa...
betul tak ??

Memang riuh rendah malam tue...
Cik Ja kena hangkut semua anak2 datang...
Sibuk ngatt nak pose ngan kengkawan...
Cik Adawiyah wat hal sendiri..
hahaha2...

Tak caya ..
tengok arrr...sendiri..


BabyH ada....Cik Adawiyah mana pergi laks...
ada kat tepi..memang tak nampak lah...coz kecik...
sian kat anak ibu....
ibu nak dukung ...dah tak larat....
huuuu2..


Nampak tak masa nie pun cik adawiyah tak der...
ntah pergi mana tak tahu...

Haa...tue nampak Cik Adawiyah duk kat kerusi depan...
suh pandang depan ....tak di layan nyer...
adiss...


Wow...macam2 gaya yer...

Nasib muat screen tepon
lau tak...x nak kawan...
kih2...

Ala....Cik Ja dah kembang setaman....
huk2...

Masa nie x ready lagi...
dah kena snap...
haaa2..

Havoc memang havoc....
riuh sekedai...

Bila dah memasing balik rumah..
semua pakat kata x puas berjumpa...
yelah...sekejap sangat....
selalu time malam berjumpa memang akan rasa singkat kan...
tapi lau jumpa siang....rasa macam lama jerk kan...

teringat masa berdating2 dulu...
haaa2...







 Psstt:- zaman sekolah memang zaman yang paling besh sekali.....winduuuuu








Khamis, 7 Disember 2017

Esok KENA CUTI...

Assalamualaikum....

Huuu2...
Esok pengasuh nak bercuti...
nak x nak Cik Ja kena amik cuti....
Cuti dah x ader...terpaksa juaaaa...

Bab cuti tue x ada masalah..cuma tang dah x der cuti tue lah yang x syok...
kena deducted weyyy...
huu2...

Musim-musim ujan cenggini ikutkan Cik Ja memang suka duk rumah..
layan 2 beradik nie...
macam-macam pesen..

Lau duk rumah...
dari pagi sampai ke petang duk melayan bebudak tue jelah keje nya...

Nak masak ke aper...tunggu dia orang tido baru leh wat seme tue...
then tepon memang x sempat nak belek2..

hee2..
sedor2 bateri dah kong....
kih2...














 Psstt:- esok rest rumah...yahoooo syokkk nyer...








Rabu, 6 Disember 2017

Nak Jadi Princess katanya...

Assalamualaikum....

Olololo...
anak dara nie....
dapat crown terus nak jadi Princess....

Selalu nengok citer barbie & sofia...
memang asyik duk citer nak jadi princess katanya...
sekali dah der crown tue...
apalagi...

melarammm lah jawabnya....
tengok tue...
anak dara ibu & ayah nie....


shantek tak crown cik adawiyah...

tersengih2...

ibu suh wat love...tapi tak jadi.....

x nampak love pun ...hee2..

sukeee nya diaaa...

jom adik...kite selpie...

babyH rilek jer...

nie baru der anak pompuan...
lau anak lelaki tak tahu ler suka aper lakss...










 Psstt:- macam2 pesen kan..





Selasa, 5 Disember 2017

Budak 2 orang niee....

Assalamualaikum....

Malam minggu ritu Cik Abang ajak makan kepci...
Cik Adawiyah asyik duk cakap...
Ayah...kakak lama x makan ayam kepci...
terliur wase....
amboiii ko nak....
pandai ngayat ayah yer....

Cik Abang memang nak bawak pun...
saje nak dengar dari mulut cik adawiyah nie....

Yelah..Cik Adawiyah suka makan ayam kepci...
lau mekdi tue...Ibu yang suka...
cik Adawiyah x berapa suka...
ermmm....acaner...
Ibu x der gengg.....

Maka datang lah kami kat kepci tue...
makan2...
Yang si babyH nie cik ja suapkan...kentang putar...
sikit demi skit...
waah...pantang nampak orang makan...
mata tue melilau ajer....
nak makan jugak....
sekali bagi.....nah....
nak lagi....
hahaha3......
BabyH nie nampak macam kuat makan....
apa yang orang suap....makan ajer...
tak der nak puek2....(buang balik)....

lau cik adawiyah....
bagi makanan yang x sesuai ngan tekak dia...
terus geleng....dah tak nak ....
yang nie tak....

Makan ajer....
macam ibu dia ler....
tak cerewet tentang makan nih....
janji kenyang...
hahaha2...







X duk lama pung...
dah kenyang...terus balik...
lau dulu..time cintan cintun...
dah habis makan...borak2 plaks...

sekarang nak borak ke aper...
balik rumah senang....
kih2...









 Psstt:- ok jerk nak makan..kurang orang waktu nie....nak bising pon x aper...kedai nie ana yang punya....hahahah2







Isnin, 4 Disember 2017

Rinduuuu ....

Assalamualaikum....

Ala....windu wehhh ...
kat korang semua ehh..(ada ker yg rindu kat cik nie ??)..
kih2...
tak kisahlah kan...
janji Cik Ja nak berceloteh kat sinie kan...kan..

Pic kemahin banyak weyy kat dalam tepon tue...
macam2 citer ada nak share kat korang....
banyak citer tue....

nak tahu ...
tungguuuuu....

nanti cik ja upload next entry k...

nie sambung kerja jap...
pas tue...
free skit...cik ja stori mori k...

tunggu taw....







 Psstt:- penuh pic ngan anak2 jerk...pic ibu tak sangattt...sebab ibu dah kembang setaman...kuang2...







Khamis, 23 November 2017

Surat Layang ???

Assalamualaikum....

Semalam nak balik tengok kat cermin
ada envelope...
sekali tengok ada note rupa nya...

"No Parking, Private Land"
hameq kauuu...
1st dapat surat layang cenggini...
sebelum nie masa cik ja penah bawak kete (kete lama_Pegeout)
tak adalah pulak nak hantar surat bagai macam nie...

Entah kenapa...tetiba dapat laks rnie...
ermmm...
Cik Ja memang tahu sapa punya nie...
sebelum nie penah gak derang pasang tali tak kasi masuk kawasan tue...
tulis "Private Land"...

Oooo...kodokut yer.....
sampai tak kenal jiran sebelah menyebelah nie...
ermm tak apalah....
orang dah kasi hint tue...
apalagi next time tak yah park kat situ...


Tanah yang cik ja parked nie memang luas macam padang bola..
then kawasan dia tue ada semak samun....
x ada orang nak hiraukan...

Lau takat parked 1@2buah kete tak ada masalah kot...
maybe tak suka tengok lah tue....
lau nak kata kacau laluan ....cik ja parked baik punya...
kira lau nak lalu lori @ pepe lah...memang senanglah....
ermmmm....
sebelum nie adik yang kerja kat bawah dah penah kena tegur...
x boleh parked sini katanya....

Tue yang cik ja tergezut sebab sebelum nie tak ada plak kena tegur macam tue...
sekali dah kena....
Oh mannn.....dah agak sapa punya ....

huhhh.....tak nak kawan dah ngan awok2 semua....
kodokut sangattt....
takat parked tuk 1 buah kete...x luak punggg....
x per...lepas nie cik ja cari port baik punya tuk parked...
(sebelum nie memang dah ada), tapi semalam full house kat port biasa cik ja tue...

Ingat tak ada pepe lah lau park kat situ...
sekali park ....
hameqqq....dapat terus surat layangg....
huuu2.....
nasib2...







 Psstt:- Nak tegur depan2 tak berani....last2 selit surat layang ...apa barangg kan.....







Senyum sokmo diaa yerrrr...

Assalamualaikum....

Muka BabyH selalu senyum sokmo...
lau nak susu @ tido baru lah wat muka...

Selalu macam tue ler muka...
senyum meleret2 ajer...
pantang orang agah...lagilah suka....



BabyH memang suka ngan puting kosong tapi buka 24/7...
kadang-kadang jerk....
nak kasi umpan suh tido....then x nak bagi barang yang babyH pegang tue masuk mulut...
itu ajer...

Tak adalah sentiasa nak puting tue....
tapi memang kena ada lah...
tak macam Cik Adawiyah....memang x nak puting langsung sebab bf walau tak fully selama 2 tahun ++..

Lain anak lain peel kan...
Yang no.2 nie plaks suka puting....
macam-macam pesen....

Nanti yang coming soon nie tak tahu lah macam mana nanti
(* opsss...)...

ok baiii...
...






 Psstt:- mak anak 2...macam-macam pesen...






Rabu, 22 November 2017

Bekpes pagi tadi...

Assalamualaikum....

Selamat pagi kesayangan Cik Ja...
Semalam Cik Ja nak up entry...entah tetiba blur plaks...

Alahai....
memang x konsisten betul cik ja nie kan...
hee2...

Korang bekpes per pagi tadi ?
Cik Ja makan nie hah...
Roti campur telur...letak mayonis + sos sikit..
pon sodappp....
Bukan per....
sebab lama tak makan cenggini

Tue yang tergerak nak wat..kebetulan Cik Abang ada belikan roti...
tapi kan....Cik Ja der x puas hati skit...
Kenapa erkk...yang cik ja tengok lau derang jual sandiwch kan...
dia punya roti perghh...tebal tue 1 hal..
dia nyer tersusun...means masa potong tue roti tak kemek @ kepek macam dalam pic nie...

Maybe beli roti yang bukan high grade kan...
Cik Ja guna roti gardenia ajer...
yang lain cik ja tengok guna roti Masimo...
elok ker ....Cik Ja tanya nie...

Lau elok @ ok...
Cik Ja nak try coz memang tak pernah beli roti masimo...
walhal nak makan macam tue @ nak wat sandwich...
hee2...



Cik Ja cuba lah potong dua macam dalam pic nie...
sekali kemek skit....huu2...



Bawak bekal g opih...
dapat 4 keping...
Alhamdulilah ...kenyang perut pagi nie...











 Psstt:- bila tekak teringin mula lah datang mood R tue kan...lau tak....ermmmm








Isnin, 20 November 2017

1st duk dalam nie...

Assalamualaikum....

Selamat pagi kesayangan semua...
Apa khabar semua...
Sihat ??

Cik Ja & family alhamdulilah sihat...
walaupun cuaca sekarang tak menentu kan...
kejap panas terik...
kejap hujan....

Mak cik ja tak berapa sihat...
demam..batuk...
yelah mak cik ja dah berusia...antibodi dah tak kuat...
cepat kena kan...
Tapi dah g klinik...makan ubat...in sha allah beransur sihat sikit...

Cik Ja nie ada masalah ulser...
sebab kurang minum air masak..
suka minum ais..air manis ajer...
tue yang cepat kena ulser...
then lau lambat mandi pon cepat kena...

Nie citer pagi tadi...
1st duk babyH duk dalam nie..
selalu Cik Ja letak kat belakang ngan nenek...
Nenek yang tolong pegangkan ...

Rnie Cik Ja cuba tuk letak kat dalam
nak tengok lagu mana...
lau sebelum nie...Kakak Adawiyah dah penah duk...
tapi cubaan nak bangun tue tak tahan...
Masa tue..Cik Ja tengah drive....
gelabah giler....
fuhhhh...
lepas tue ...Cik Ja dah serik...
x nak letak dah...
coz risau kekadang tak di jangka...

Tue kekadang tengok orang yang ada anak ramai...
letak dalam seat...helok jek duk...
lau anak cik ja x nak plak...

Nie habis bagi mainan...
kasi umpan....
hee2...
last2...tertido sampai rumah mak ngah...

Ok...settel tuk seisi pagi...
nanti seisi petang laks...
lagu mana....
nie babyH sorang sebab kakak adawiyah ikut ayah naik motor..
nanti petang kakak adawiyah ada sekali...
tak tahu ler tuh....macamana jadik nyer...

Jangan di buatnya nak duk depan sudah...
Jeles nau nau kakak Adawiyah lau ngan adik...







 Psstt:- barang2 kakak macam stroller, carrier masih helok lagikk...so babyH boleh pakai...nanti babyH dah besar....adik (ehem2)..pun boleh guna lagi....barang tahan lama lau kena cara jaga nya...











Khamis, 16 November 2017

1 Tahun cukuplah...

Assalamualaikum....

Ritu g UTC jap...renew lesen Cik Ja
ok lah kan 1 tahun jerk...
lagipon senang nak ingat...

Kih2...
tiap kali besday kena renew lesen
hee2..


RM30 untuk 1 tahun jer,
pic kat lesen tue pun Cik Ja malas nak pose yang baru...
amik yang lama sudah....

lagipon orang bukan nak tengok pic kan..
nak tengok lesen tue expired bila ....
kih2....











 Psstt:- Menyesal plaks ritu tak amik Kelas tuk Motosikal sekali...coz Cik Ja boleh bawak moto...cuma x nak yang ada class ler....macam scooter ok ....coz lau ada class nie leceh lah ...asyik nak kena tukar ajer....heee2...





Rabu, 15 November 2017

Nasi Dagang Ganu_homemade_sedakkkk

Assalamualaikum....

Ahad baru nie...
Pakat wat Nasi Dagang kat rumah kakak Cik Ja...
Tahun lepas masa Cik Ja peknen kat BabyH boleh gak tolong2..
sekarang pepe hal..settel babyH dulu...
baru bleh tolong..

Yang selebihnya kakak Cik Ja & Mak yang buatkan..
Cik Ja baru nak pegang pisau...nak potong bawang..
BabyH dah bangun...kasi susu...main2 sekejap..kasi tido...
Sambung balik tolong derang...
macam tue lah sampai ke sudah...

Yang mana ada anak kecik...tahu lah macamana kan ....
Nasi Dagang nie one of peberet Cik Ja....
bila makan 1 x macam x puas ajer...
then nak kena makan 2 x....
hee2...
Tapi bila makan banyak plaks...
badan akan rase cepat letih kan..
macam malas ajer....

Bukan apa..lau buat sendiri nie...puas hati...
dapat letak banyak2..tak kisahlah baik rempah ker...
santan ker..bahan2 tuk letak dalam nasi ker...
baru lah ada rasa Umphhh kan....

macam dalam pic nie....
amacam tergoda x ??


Nasi Dagang piorr Ganu...sebab aper....
Rempah memang dari ganu....
coz kat sini susah nak cari rempah Nasi Dagang



Gulai Ikan Aya....
mabelesss weyyyy....
Ikan aya tue kena kukus semalam...baru beshhh
then dalam kuah letak cili padi bebanyak....

then tambah ngan acar timun....
sedaaakk tak hinggatttt


Nasi dagang yang telah di kukus..
untuk kali 1st....then di curahkan santan (kepala santan_pekat)


Nie lah santan pekat @ mak cik ja panggil kepala santan tuk di curahkan kat dalam nasi bagi ada rasa lemak2 gituuuu...
nampak apa yang kat tepi tue...
tue lah Halba tuk di campurkan bersama bawang merah, halia yang di potong halus2...


Di kacau lagik....
then kukus tuk kali ke-2...
perasan tak kat dalam nasi tue....
bahan2 yang telah di potong halus2...



Nie dalam 4kg (kalau 3kg lebih  - anggaran 1 GANTANG)..macam tue ler...

Setelah siap kukus tuk kali ke-2...
semua bahan2 dah di campurkan...
last touch...kena kasi mampat ....
cenggitu...lau ada daun pisang....
lagi comey...tutup kan ....
baru panggil Nasi Dagang in the house...
heee2...

Dah siap pun Nasi Dagang...
Terliur tak ?









 Psstt:- memang dah jadi habit family cik ja suka wat makan2 cenggini....then panggil anak2 datang makan.....









BabyH_debab...

Assalamualaikum....

Ini budak suka makan...
tak kisahlah apa benda yang di suap kat mulut dia...
semua nya makan...

Lau Mak ngah suap...buah ka...air batu ka...
ermmm...laju jerk nganga....
tak dak ler geleng2 ker aper...
hai lah...#babyH....
suka nau nau makan yer....

tengok sekarang pipi tue...
nampak macam dah nak jadi pipi pau dahh..







Cuma tang rambut ajer yang tak berapa nak lebat lagi...
sipi2 jerk....
hee2..tak apalah #babyH....
auk kecik lagi...tak kisahlah rambut sikit ke lebat...janji ada jugak rambut...
dari rambut tak tumbuh langsung....cuak jugak kan...
heee2...



Tue Kakak Adwiyah....suka menyelit tanpa baju...
aishhh...lau duk rumah memang tak nak pakai baju...
panas lah...itulah inilah....
macam2 drama dia create....

Sabor jelah kan....











 Psstt:- Ini bebudak suka wat ibu huru hara...lau tak rumah sunyi.....bila ada riuh rendah...hahahah2....







Selasa, 14 November 2017

Jeng..jeng..jeng...

Assalamualaikum....

Hamboiii...tanjat Cik Ja semalam...
Cik Abang balik kerja terus g dapur..sambil hulur kotak nie...
n wish..."Selamat Hari Lahir"...

Hamboiii...Cik Abang nie...
sweet ngattt....
hahahah2...


Nampak tak kotak tue....
olololoo.....

Kek Coklat & Tiramisu....
pandai Cik Abang beli...
peberet Cik Ja nie...

Cik Abang memang x beli 1 biji kek sebab kat rumah ramai yang tak leh makan
macam Cik Adawiyah....of coz lah...allergic...so memang x leh makan..
Cik Abang pon memang tak berapa gemor....
Yang gemor & hantu kek Cik Ja sorang jerlah...
Huntongg kan...x yah berebutt....
haaa2....jahat ibu nie kan...

Nie #babyH x besar lagi...lau tak Ibu share ngan babyH ler...
Alhamdulilah....terima kasih Ya Allah....

#bahagiacarakami
#comingsoon
#april/2018
#alhamdulilah #keluargakecilkami









 Psstt:- terima kasih pada semua....terutama cik abang & anak2....alhamdulilah..







Isnin, 13 November 2017

Today Is My Day_13hb November....

Assalamualaikum....

Alhamdulilah...bertambah lagi umur Cik Ja...
Dan macam biasa ler...
Asal jerk masuk tarikh nie....
Nak kena renew lesen...
Huu2...

Cik Ja renew 1 tahun jerk..cukuplah...
coz Cik Ja nie bukannya hari2 drive....
Tapi sejak dua mejak nie memang Cik Ja drive hari2..
coz nak hantar anak2 kat rumah pengasuh...

Syukur pada Mu Ya Allah...
Cik Ja di kelilingi orang2 yang tersayang...
Keluarga, anak2, kawan2....
Terima kasih Ya Allah....

Umur makin bertambah...anak2 pon makin lama makin membesar..
then tak lama lagi keluarga Cik Ja pon akan bertambah...(jeng..jeng..jeng...)
Harta yang tak ternilai....

In sya Allah..Cik Ja cuba memperbaiki yang mana terkurang tue...
Terima kasih Cik Abang kerana terima segala kekurangan Cik Ja...
(nie yang wat Cik Ja sayang nihh...)...hee2...

Pepe pun Cik Ja nak cakap bebanyak terima kasih kat kengkawan yang doakan buat Cik Ja sekeluarga....
terima kasih buat doa kalian....







 Psstt:- Cik Abang, Cik Adawiyah, Cik Humaira & semua family...Cik Ja sayang semuanya....muahcikedd...










Khamis, 9 November 2017

Tapau ler senang...

Assalamualaikum....

Citer di hari selasa....
balik dari klinik terus g tapau nasi...
lapor weyyy...

dah tapau nasi...terliur laks tengok sandiwich..
ermm...nampak macam sedap
tapi....tak ada rase....
x apalah...cukup hanya sekali
Cik Ja beli sandiwich nie....

Lepas nie dah tak dahhhh



Fuhhh ..meriah kan..
Nasi Putih + Daging goreng + sayur campur...
alhamdulilah...kenyang....


Then, tuk makan petang...
amik sandiwich nie + nescafee..
x sedap...tapi cik ja telan jugak...
lau x habis..membazir....x baik kan....

so nak tak nak habiskan jugak....


Nie tapau yang hari isnin lau tak salah...
nasi putih + ayam masak sambal + sayur goreng...
kenyang nyandor...
hee2...alhamdulilah...

Maaf ler...sejak dua mejak nie...
Cik Ja selalu ajer post kan pic makanan...
nak wat macamaner...dalam tepon cik ja nie..
penuh ngan makanan ajer...
coz Cik Ja nie pencinta makanan....
haaaahah2....









 Psstt:- Food lover lah sangatttt....




















Rabu, 8 November 2017

Inilah Pengasuh tetap kami...(Cik Wiyah & BabyH)

Assalamualaikum....

Uihhh...kata nak updated hari-hari kan...
alih-alih terbabas jugak...

Rinie baru nak updated....
huu2..

Lau nak tahu nielah
Pengasuh Tetap kami....
weee....
a.k.a Mak Ngah kami...
heee2...

Nie semalam mak ngah bawak #babyH temankan nenek g spital ada follow up..
Si cik wiyah tak ikut...coz mak ngah kata masa nak turun tue..
Cik wiyah tido..jadi tinggal kan ngan Kakak syafiqah & Kakak Nina (sepupu)...

Tak kisah dah nak tinggalkan sebab memasing dah besar...
Cik Wiyah pon nak apa-apa mintak ajer...
kekadang tue ada gak mengadu kat ibu nie...
Kakak Fiqah & Kakak Nina pukul @ marah dia...
haaa2.....
kan dah kata...Cik Wiyah nie kan suka mengadu...
apa yang dia tengok...dengar..
semua nak citer kat ibu...
mak esah sangatttt....
Ngan mak ngah saya....

 
Ololo....BabyH lau dapat kuar cenggitu seronok arr...
x nak dah duk dalam kerusi dah...nak membuas ajer kejenya...
huu2...


Heee2..tantek x Mak Ngah ikat rambut babyH,
walaupun secenonet ajer...
rambut tak lebat sangatt...kih2..
Cik Wiyah pon gitu jugak masa tecik2...
rambut memang tak lebat walaupun lepas cukur...

tak kisahlah...janji cukur kan...
nanti bila dah besar....lebat lah rambut nya....
yeah...

Nie Pak Ngah_suka sangat babyH
Sementara tunggu nenek & mak ngah kat dalam ...
BabyH duk kat luar ngan pak ngah...
hee2..
Suka nau nau lau pak ngah amik dia yer...
lau petang pak ngah balik rumah...
nengok sampai ekor mata....macam nak suh dukung ajer....
bila dah duk ngan pak ngah....
ngan orang lain dah tak nak dah....
ermmmm....

kemahin yer....








 Psstt:- Dari jaman Cik wiyah memang suh pengasuh tetap nie yang jaga...bukan x nak kasi kat orang lain tapi better family dulu cik ja utamakan....terpulang memasing2....






Isnin, 6 November 2017

Rajin Kakak Adawiyah...

Assalamualaikum....

Kisahnya..ritu keluar sebab nak repair tepon Cik Ja nie hah...
G Kuantan Parade (dulu famous kat Kuantan)..sekarang dah bukak Mall baru plaks...
Kuantan City Mall (KCM)..

Then nie 1st time letak #babyH dalam stroller...
tak larat nak dukung aihhhh..
ritu dukung...balik rumah...
terasa lenguhnya kat lengan...
huuu3...

Start jerk letak #babyH tue...
Cik Adawiyah siap kata...
"Ayah & Ibu tak yah tolak adik...biar kakak yang tolak adik"..
Ermmm..yelah...
tapi tolak betul-betul...

yang lucunya...
Dah kakak tolak adik tue...
x nampak dah adik kat depan...
senget ker badanya ....
alahai.....
si adik pon redho jerk...kakak wat macamaner pun...
x adalah nak nangis ke aper...
lagi suka ada.....
anak-anak ibu nie....

tengoklah pic tue...
tapi cik ja x snap plak pic muka babyH tue...

kih2..
wat suspen...


Tengok tue...
rajin betul kakak adawiyah...



Bila ayah yang tolak..kakak adawiyah duk kat sebelah...
bodyguard sangattt...


Nampak tak...tangan tue..
x lepas...
yang si adik plaks...
tak mahu duk lelama kat dalam tue...
nak bangun....aduss...
dulu time kakak pon macam nie...
adik pon macam nie jugak...
memang tiap kali lau letak...mesti tak nak duk lama....
nak bangun....
aduyai..dahlah stroller tue mahal wahai anak-anak..
kenapa x nak duduk..sayang...

Kekadang tengok jugak..anak2 orang lain...
duduk kemahin..sampai terlena terlintuk duk dalam tue...
behave jek....

nie tak..selagi nak boleh nak bangun...
bangun...macam2 pesen kan...













 Psstt:- time baby boleh letak dalam tue...sebab x banyak bergerak...bila dah besar tue...ada jerk akaii nak bangun....huuu2.