Jumaat, 23 Jun 2017

Last day kerja..yahoooo...

Assalamualaikum....

Minggu nie last day Cik Ja kerja...
& minggu terakhir hari Jumaat bersamaan 28 Ramadhan_alhamdulilah

wahhhh syokkk....
walaupun kat rumah ada lagi benda yang tak settel...
hee2..

Last day kerja pon dah heppi....
mahunya tak heppi ....dapat cuti lama...
seronok2 kan...


Then masa raya nanti memang tak ada ler nak up entry baru...
sibuk kata ko....
haa2...

Jadi..kat sinie
Cik Ja nak ucapkan buat teman2 Cik Ja yang selalu baca blog nie..
walau kenal @ tak....
tak kisahlah kan....janji Cik Ja dapat kongsi ngan korang semua...

pepe pun
"Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua_Maaf Zahir & Batin"

yang mana balik kampung tue....
"hati-hati memandu yer...peringatan tuk Cik Ja juga"...

Coz Cik Ja macam biasa...akan balik kampung juga....
cuma tahun nie beraya tanpa AYAH di sisi...
Al-fatihah buat AYAH....






Psstt:- Walau pun bertambah ahli keluarga baru, tetap terasa kehilangan_...AYAH damailah di sana...






Rabu, 21 Jun 2017

Mood dah kelaut...

Assalamualaikum....

Yuhuuu....
Masih kerja lagi korang semua...
Cik Ja still lagi kerja sampai Jumaat nie...

Then 1 minggu cuti Rayooo....
ya beda bedu...cuti lagikkkk....
sukoooo....

Tahun nie raya bertambah ahli keluarga....
dengan kehadiran #babyH...alhamdulilah...
segala persiapan tak berapa nak umphh sangatt coz guna apa yang ada sahaja
ala kadar.....
Kuih rayooo...tak buat tahun nie....mintak kakak Cik Ja buatkan...
hanya 3 jenis kuih ajer....(almond london, tart nenas & semperit)
dah itu pon dah banyak...selebihnya beli kerepek @ kekacang ....

Baju rayoo tahun nie hanya 1 pasang baju kurung..
nak tempah baju berpesen2...tak leh lagi wat masa nie...
Cik Ja masih bf....so lau baju kurung rasa macam selesa....loose pon loosee
lau pakai kebaya...kebarung....jenuh cik ja....
yang selebihnya pakai ajer baju tahun lepas....
masih boleh pakai lagi....then baju kurung 3 tahun lepas pon still helok lagi..
(nampak tak kat situ....cik ja dah kuruih....kih2...)

Rinie dah masuk 26 Ramadan.....
kejap jerk kan...sedar tak sedar...dah nak masuk penghujung ramadan...
Seperti tahun lepas (sejak ada anak)...
time berbuka memang cik ja x dapat berbuka sesama ngan cik abang....
cuma minum air + kurma dahulu....
kerana nak kasi #babyH tido dulu....lau tak memang x leh nak makan lagi....
bertabahlah cik ja.....

then menu tuk berbuka....memang CJ & CA x sempat masak...
beli kat bazar ramadhan ajer.....tapi tak banyak pun
hanya 1 lauk...then kuih2 skit....
@ CA yang masak tuk berbuka
tapi lau time sahur...CJ ler yang masak @ prepare apa yang patut....
tue pun kelam kelibut....coz #babyH bangun
kul 3am @ 4am tue time dialah.....
kasi minum susu...kasi kenyang ....baru lah CJ sambung balik prepare...
@ pon CJ masak nasi goreng, lauk yang simple2......

Memang mencabar der dak kecik kan....
nak2 time puasa.....
masa time CJ berpantang ritu...2minggu puasa then kena masuk kerja...
bila dak kecik tido....CJ cepat2 prepare bahan masak...
lau x...memang lambat ler siap masak...
nak nak plak ada si kakak_cik adawiyah....lagilah....
memang ritu cik ja x hantar kat pengasuh coz masa tue dah rasa badan dah sihat skit...
jap pegang dak kecik tue...jap tengok kat CA...
memang tak menang tangan leww..

Masa CJ berpantang...mak ada teman kat rumah...
yelah x berani mak nak tinggalkan CJ & baby...
terima kasih mak....
CJ x harapkan mak suh wat kerja2 kat rumah tue....coz dah tahu kesihatan mak berapa nak elok...
temankan CJ tue pun dah mujur..

Minggu nie last CJ kerja....
wat kerja pun tapi hati dah kat rumah....
heee2....




 Psstt:- mood x sabar nak cuti lelama.....











Isnin, 19 Jun 2017

Anak JAMU...

Assalamualaikum....

Alahai....
rindu betul nak mengomel kat blog kesayangan Cik Ja nie...
mahunya tak rindu kan...
dah berbulan2 tak up entry....

Cik Ja baru jerk masuk kerja 2 minggu
dah nak raya.......
kali rasa macam cepat betul masa....
Nie minggu terakhir Cik Ja kerja...
then cuti raya lakss......
sukooo....cuti pantang ritu tak puas lagikkk
haaa2...

Nie nak citer...
masa cuti Wesak ritu...(pahang cuti)....
sepupu Cik Ja ada datang ngan mak sedara kat rumah Cik Ja
Sepupu Cik Ja nie pun baru jugak bersalin bulan 3 & si penjual jamu jugak macam Cik Ja
kira 'Anak Jamu' coz makan #jamu2Hrr....
terus wat testimoni....heee2...
Alhamdulilah...

Kira nie DUA PUPU ler....
yang sorang lelaki...yang sorang lagi pompuan...
Sepupu Cik Ja anak ke-3 (laki jugak)
Cik Ja anak ke-2 (pompuan jugak).....

sebelum nie pun tersama jugak...
spupu Cik Ja anak ke-2 (laki jugak)
Cik Ja anak 1 st (pompuan jugak)
*alahai macam berjanji laks....kira nanti anak2 sama umur*

kalu dulu masa Cik Ja berpantang kat Cik Adawiyah...
Sepupu Cik Ja x bersalin lagi....

sekarang Sepupu Cik Ja bersalin dulu...
then baru Cik Ja....hee2....
tersama lakss....
Alhamdulilah....

Sebelah Kiri (anak dua pupu_muhammad Anas Mikail)
Sebelah Kanan (anak Cik Ja_baby H)

Hee2...Cik Ja tak kasi full lagi nama baby kali nie..
saje nak suprise....

Masa tue...#babyH tak cukur rambut lagi....
tue yang nampak terpacak jer....

Kalau dulu...masa Cik Adawiyah ...
Aki yang cukur rambut....tapi sekarang Aki dah tak ada...sob sob...
Al-fatihah...
Cik Abang ler yang akan cukur rambut...masa CA kali ke-2 Cik Abang cukur sebab Aki cukur tak habis....

Rindu kat ayah....
CA pun asyik2 duk tanya....
'Ibu...mana Aki'...

Allahu....CA rindu kat Aki...






 Psstt:- Tahun nie beraya..tanpa Ayah & Aki di sisi anak2 & cucu2nya....









Khamis, 8 Jun 2017

Cik Ja is BACK....hee2

Assalamualaikum....

Selamat berpuasa semua .....
baru rinie Cik Ja masuk ofis setelah bercuti 2 bulan...
terasa sekejap jerk kali nie bercuti.....
yelah sejak dah masuk anak 2 nie, terasa macam tangan sotong dah...
serba serbi nak wat.....

Yelah jap pegang Cik Adawiyah....
jap pegang baby H..
mujur ada mak duk ngan Cik Ja
tolong tengokkan baby...terima kasih mak...

Sekarang nie masih lagi tak caya
dah ada anak 2 orang....
heee2...


Nanti sambung erkk...
dapat col plakss....


















 Psstt:- fuh....masuk2 jerk ofis....kerja dah bertimbun....rileks2...