Khamis, 21 Mei 2015

Ini wiyah punye...

Assalamualaikum....

Korang yang ada anak kecik suka tak kumpul botol susu ?
hee3...kiut & comey-comey kan...

korang suka yang macamana...
me lau untuk wiyah suka botol susu yang gemuk-gemuk + puting besar-besar (*x suka yang color kuning_penah pakai ritu, asyik kena tukar coz naik bintik-bintik)...
then mulut botol tue besar...senang nak isi susu...

tengoklah me beli tuk wiyah...
dulu masa peknen dah stand by botol susu yang color kuning tue...(Bebe confort_5oz) jerk..
sekarang still elok lagi....rege pon tak ler mahal sangat (below RM50) ajer...

then me beli lagi yang color putih tue...
brand KIKO_6oz....ada free 2 puting (level 2 & level 3)...
dulu wiyah kecik guna yang level 2 jerk....(kira medium)..aliran susu keluar tak laju sangat..

sekarang me dah tukar level 3.....laju jerk....
tak sedar pon dah habis...kihhh2.

then yang paling terbaru me beli plak botol susu baru...
brand Basilic_7oz...
wiyah selalu minum tak banyak....
sebab tue me belikan yang tak sampai 9oz @ 10oz...
coz wiyah selalu minum 4@5oz jerk...


Selalu lau bagi kt pengasuh...2 botol susu + 1 botol air masak...
botol air dah nak kena tukar yang jenis berstraw....coz wiyah dah besar...
dah boleh minum pakai straw...tapi me tak sempat lagi nk g beli...
cian kt wiyah kan....

Nampak tak anak panah merah tue....Brand Kiko_6oz...Brand Basilic_7oz...Brand Bebe confort_5oz

Tue paper bag wiyah ...untuk letak botol susu....biskut...dan juga nestum....
tahan tue walau harga murah jerk....
sukooo...


 Psstt:-sejak dah jadi mak-mak nie....suka kumpul botol susu coz comey2...maklumlah dulu mak2 kita tak advance macam sekarang kan....
Catat Ulasan