Khamis, 23 April 2015

Tak semua suka...

Assalamualaikum....

Memasing ada pendapat ...tak semua yang sama pendapat dengan kita....
mesti ada pro & kontra kan...
even dengan suami @ mak @ ayah @ orang di sekiling kita...

Let me bagi cth : dalam family ada 3orang anak...si mak nak masak lauk kegemaran si ayah @ anak2...
si ayah suka lauk macam nie...si anak suka lauk macam tue....
so si mak nk masak lauk yang mana.....si ayah @ si anak ??
dalam konteks nie...me berpendapat....si anak perlu mengalah dengan si ayah...
manakala si ayah pula perlu mengalah....tapi bagaimana ?

@ si mak boleh bagi pendapat....hari nie masak lauk si ayah..manakala esok pula masak lauk si anak...
@ si ayah bagi si mak masak lauk si anak dulu kan...
aishhhh....tue baru masuk bab nak masak....
tak sentuh lagi bab lain kan....
apa owang kata give n take @ bertolak-ansur tue penting....
bukan dalam hubungan dlm keluarga ajer .....masyarakat di sekeliling pon turut sama...

tapi kan ..rata2 me tengok....
"lau buat baik..di kata menunjuk2....lau buat jahat apatah lagi"..
terlebih caring di katakan busybody"....
Oh Duniaaa sekarang.....

* ada kaitan tak ngan citer kt atas tue....
lau korang rasa mcm tak ada kaitan jerk.....pls ignore ...
wakakakakaka.....

walhal point nyer nk kasi tahu....yang bukan semua apa kita buat ....
orang akan suka kan....
kadang2 macam tak masuk akal jerk kan....
if somebody suka makan ker @ something like that lah....*di mata orang...nampak mcm buruk @ tak sesuai @ perkataan apa yg sesuai yer*

orang luar pulak yang tak senang duduk..
mengomen kemain lagi....
*isshh..tak sesuai lah ...apa lah....mcm2 lah*....

Kekadang nk jerk sound...kan....
"aku yg pakai @ makan...korang yang kecoh laks"
apa kesssss....





 Psstt:- mulut orang takkan diam...tampal plaster boleh ??
Catat Ulasan