Rabu, 15 Julai 2015

Cukuplah tue ...

Assalamualaikum....

Semua koi tengok dorang pakat dah balik kampung....syok nyerrr....
yelah yang mana ada anak sekolah semalam dah start cuti....apa lagi tunggu kan...
balik kampung lerr....

pepe pun 'hati-hati memandu...semoga selamat sampai'...amin3..

Yang mana tak cuti @ tak balik kampung lagi macam koi nie....
mohon bertabahlah yer....
koi esok baru last keje....1/2day jerk....
koi follow cuti cik abang....maklumlah nak together-together senang cuti sama kan....
kihkihkih....

datang opis pon mood dah swing-swing....
keje memang tak banyak dah....
lau cuti awal-awal rugi laks.....better amik cuti lepas raya....
baru siyokkk...

koi nak g taw masuk nie 2nd time dah koi wat kuih raya....
cehhh..tue pon kecoh.....
haaa3.....nampak sangat baru belajar wat kuih kan....

ikut plan memang koi tak nak wat coz cik wiyah sapa nak jaga kan...
cik abang suh wat....tak apa pasal jaga cik wiyah....give to me.....cik abang nak jaga....
koi apalagi dengar macam tue....sukoooo ler....

so apalagi terus ler....prepare barang-barang wat kuih...
nak jadikan citer......bila time koi wat kuih tue...kul 1@2pagi memang dah biasa tido...
koi tak kisah....cuma si wiyah tue.....
sanggup tunggu koi siap wat kuih...@ kuih tunggu di bakar jerk....cik abang yang tengokkan
koi tidokan wiyah...

dah habih taktik cik abang pujuk kasi tido...x nak jugak...
nak koi jugak.....yelah nak "susu cap gantung" ler...
so kat situ dah nampak kan....buat masa nie wiyah memang tak tinggal kat sapa-sapa lagi bila time malam
nak koi jugak.....nak bertempek....

mula-mula tengok syok sangat main-main ngan cik abang...
bila time nak tido tue....dan-dan jerk datang kat dapur wat muka sedih....
ajak tido ....haa3.....
bila dah tido kul 1pagi macam tue....time sahur memang tak bangun dah...
ngantuk sangat ler tuh....koi & cik abang bersahur pon smooth jerkkkk
kihhhk....

koi wat 3 jenis jerk kuih tahun nie....pecah rekod woooo...
sebelum nie tak meriah sangat cenggini....
*lagipon nie kan 1st beraya kat rumah baru*...alhamdulilah...
antara kuih yang koi wat....Kuih Dahlia...Kuih Sarang Semut....Kuih Tart Nenas...
* pic lupa nak snap...esok-esok me upload k*
cukuplah tue kan......akhirnya.....
berjaya gak koi wat.....

pergh......semua tue koi wat 1 adunan jerk dulu...
ikut atas bahan-bahan.....
lau habis...habis lah....koi tak top up dah...
bukan per....dulu pernah koi beli kali ke-2 lepas bahan-bahan kuih dah habis....
wat sekali pah tue.....tak wat dah....
sibuk sangat......tak ke membazir macam tue kan...
so dah x nak jadi macam dulu...baik tak yah top up dah....

nanti lepas raya....kite wat lagi....
if kuih dah habis ker @ rasa nak makan lagi kan...
dari dulu lagi....mak koi memang jarang beli kuih.....selalu buat...
biarlah kuih Old Fashion pon...janji buat sendiri...
puas hati....cuma tahun nie tak ada Kuih Popia....dulu ada coz ada masa untuk gulung popia...
sekarang dah x sempat dah.....

rindu kan masa dulu....


 Psstt:- mak kite dulu tak ada nyer wat kuih main timbang-timbang..sukat pakai cawan jerk...sempoi...
Catat Ulasan