Selasa, 16 Februari 2016

Biskut batik @ Kek Batik....mana satu nie...

Assalamualaikum....

Malam tue cik adawiyah tido awal....
koi plak duk plan....nk wat biskut batik...
ikutkan dah beli bahan-bahan tapi tengah duk celah masa....

lau time cik adawiyah ada memang tak leh wat
kasi dia tido dulu baru senang buat kerja...

lau tak nak berdukung ajer...hai lahh anakkkk....
lenguh pinggang ibu ko nakkk....

dulu dah penah wat ...
ikut resepi dari sepupu..cilok dari tenet katanya ...
so koi try ....ermm....1st memang ler ada rasa macam kureng skit kan..

then dah banyak kali wat...
koi tukar selera koi....
depends pada korang....
nak guna mana kan...

yelah lau sebut biskut batik nie...selalu letak milo kan...
tapi koi tak tuk kali nie...
tukar version lain skit...

banyak yang koi tukar....seperti...

Resepi Biskut Batik nie simple ajer...

1) Biskut Marie (koi beli cap Ping Pong_hup Seng)
2) Planta / Buttercup (ikut selera)
3) Serbuk koko Adeliac / Milo (ikut selera)
4) Esen Vanilla (x nak letak pon x per)
5) Susu pekat
6) Telur (x nak letak pon tak per)
7) Sedikit Air masak

dah settel....
average pon tak mahal sangat  kan....
bahan-bahan senang dapat....
yang koi nie...cuma beli serbuk koko jelah...
yang lain-lain tue memang ada stok kat rumah...

lagipon tiap-tiap bulan beli barang dapur....
memang barang wajikkk beli...
hee3...

nampak macam x semegah kan....but is ok 

sowie koi tak sempat nak amik pic sebelum...
nie semua selepas punyer...
ya ampun yaaa...


ie dah siap...kasi sejuk tuk letak dalam freezer selama 1 malam...


Keesok kanyer....tadaaaa....koi dah potong separuh...
banyak kan ...


ececeh....potong sebelah....
sopan lah sangat.....
koi lau biskut nie....apa yang koi nk tengok...
tang tepi tue...
layer-layer.....nampak tersusun tak biskut tue...


amacam korang....ok tak...
bagi koi...boleh lah tuk anak tekak koi nie...
manis sangat pon tak sangat...
tawar sangat pon tak...
so-so ajer....

lau nak tahu...koi sorang jerk yang perabih kan biskut nie...
cik abang koi memang tak suka coklat @ kek yang ada coklat...
lau kek perisa vanilla....suka...
lau coklat....

nehi..nehi...





 Psstt:- si bini memang hantu coklat....si anak memang tak leh makan....si suami laks memang tak suka coklat.....huuuu2...



Tiada ulasan: