Jumaat, 6 Mei 2016

2tahun 1bulan_dah wean off

Assalamualaikum....

Alhamdulilah genap 2tahun 1bulan CA dah wean off...
ikutkan CA nak lagi, tapi koi dah train slow-slow tuk kurangkan masa BF tue
ngan cara ikut petua orang tua-tua...

Petua orang tua2, koi try & adjust...

1) Guna sirap - tak jadi.....still nak jugak...
2) Guna serbuk kopi - x jadi...still nak jugak..
(maybe koi letak sikit kot...yelah nak letak banyak kangg...kesian laks)

then yang paling besh......Cik Abang suh letak "GARLIC a.k.a bawang putih....
haaa2...nie baru menjadikkk....

mula2 koi sapu sikit dulu...ehhh nak lagi....lepas tue...
koi sapu penuh....mean bawang putih tue kena belah dua...then gosok...kira getah yg ada kat bawang putih tu yg kasi bau kuat ....

dah sapu....CA tanya.....bau per nie bu.....
koi wat tak tahu jerk.....nak bf....CA dah perasan ada bau tak menyenangkan....
terus di tolak.....
haaa2.....
tiap kali CA request nak...koi sapu bawang putih.....der kat 1 minggu jugak macam tue...
tup-tup....terus putus selera......

eeiii....nakal kan koi nie.....
bukan per kekadang lau bf ngan CA nie....boleh lenguh pinggang taw.....
apa yang penting...niat koi ritu nak kasi bf sampai 2tahun....alhamdulilah....

mana2 yang nak try cara koi nie...
cubalah.....
mana lah taw kan.....

bukan niat koi nie nak kata tak suka pada si anak tue....cuma faktor persekitaran, fizikal si ibu kena jugak amik kira.....
terpulang pada masing2......

lagipon kekadang budak2 nie...dah jadi habit.....
tak gitu....
anak dara ibu_banyak mulut nihhh

lepas dah wean off tue.....
bab minum susu laks....
fuhhh...memang kerap.....
jap..jap...nak bak....
tak lama nak bak lagi......
*masa mula2 dah wean off tue...mungkin rasa tak selesa kot...yelah lau dulu selalu nak menyempeng aje ngan ibu kan*....

pepe pon koi suka moment tue....bonding with my sweet cahaya penawar (nur adawiyah)...





 Psstt:- dah tak perlu risau bila kena tido tempat terbuka (lau datang rumah sedara)...dlu segan coz CA selalu nak menyempeng....



Catat Ulasan