Khamis, 28 April 2016

Si tukang jahit....erkkk...

Assalamualaikum....

Lama koi tak membebel kat blog kesayangan nie.....
yelah macam-macam hal yang berlaku sepanjang minggu lepas....
tak nyempat koi nak update.....

In sha Allah...nanti koi cari masa tuk citer kat korang yer....
ok...rnie koi nak bebel sikit pasal tailor....
ermmm....sesapa yang baca nie jangan salah faham taw..cuma koi nak tanya jerk...memang rata-rata tailor macam nie ker ?

KES 1
** Pergi jumpa tailor Melayu, nak tempah baju raya bukan banyak pong...1 pasang ajer dulu niat nak try coz lau rasa selesa @ jahitan kemas...boleh on jerk kan.....

Tailor tue tanya nak buat baju aper....Si Penempah nie jawap nak wat baju kurung biasa jerk
di tanya lagi....pernah tempah sini @ ada bawak baju contoh......
di jawap nya lagi.....belum pernah tempah & baju contoh dulu punya dah ketat (means kena amik ukuran baru)....

Terus tailor tue jawap.....lau baju contoh tak ada @ nak kena amik ukuran baru....
lau nanti bila dah siap, memang tak sempat nak outer-outer dah....coz banyak sangat tempahan tahun nie...bla..bla..bla..

Si penempah tue jawap......oooo yer ker, ok lah lau macam tue....
terus berlalu dan mengomel...."dah nama nya tailor, adatlah lau tempahan banyak...pandai2 lah adjust kan, nie tak main pilih2 bulu lak....ngan orang baru tak amik tempahan...tapi bila regular customer datang....terussss amik.....acaner tue.....

KES 2
** Tailor Melayu lagi.....si Penempah tanya amik tempahan lagi tak ?
Tailor jawap, lau orang baru terus tak amik......erkkkkk, coz amik yang regular customer jerk....
si penempah hanya mengangguk tanda faham....dan terus berlalu...
                              

KES 3
** Tailor Chinese, si penempah col dulu tanya....ada amik tempahan raya lagi tak ?
terus di jawab.....ADA....datanglah....


Korang rasa ?? apa perasan Si Penempah tue.....
Apa beza Tailor Melayu & Tailor Chinese ??
cer citer kat koi nie....






 Psstt:- Murah @ Mahal bukan isu tetapi layanan buat customer...fikir2kan...






Catat Ulasan