Rabu, 30 November 2016

Wahhh..dah ada Hobi baru ....

Assalamualaikum....

Menjak dah ada anak nie...pebenda yang nampak comey @ segala menda alah yang ada kaitan ngan anak mesti tertarik...kau memang daaboommm.....
haaa2...

Ikutkan kat negara luar dah femes 'Busy Book' nie kan....
tapi kat negara kita baru nak trending....
Cik Ja pon terjebak juaa.....

Ada ramai supplier @ personal yang jual Busy Book nie, tapi yelah lau tengok macam senang jerk cara buatnya kan.....
Nak kena banyak menjahit ler......
Lau yang jenis x nyabor...x leh wat menda alah nie.....
maklumlah sekecik2 menda alah tue kena...jahit lelelok...lau tak nampak tak comeyyy....
gitewww...

CJ banyak gak skodeng blog-blog yang buat 'Busy Book' nie....
dan selepas itu...terus jadik teruja yang amat.......
CJ rasa macam nak wat sendiri ler....tue yang datang semangat berkobar2
lagipon kekadang kat opis ada masa terluang..
bleh ler luangkan masa buat menda alah nie kan

Dan-dan tue jugak gie kedai DIY.....
nengok yang mana berkenaan....& beli alatan2 yang berkenaan....

Bahan Utama of coz ler Kain Flet.....
CJ beli 2 paket dahulu ( 1 paket ada 3keping kain Flet)
nak tengok macamana kan.....
then masa pilih akesesori tue.....geram nau nau....
rambang mata...semua ciut-miut....comey-comey lagi...
last-last beli yang mana nak senang nak buat dulu....
macam pic kat bawah tue...

Tue hasil tangkapan di sebabkan teruja sangat kan...


1) Alphabet...Clip...Kain Flet....Set jahitan....Gam & gunting.
Macam nak masuk sekolah laks beli menda alah nie....tapi seronok weyy....heppi jerk....masa ambil barang2 nie.....masa bayor pon heppi sangat (tangan kat bahu...mata kat atas)....kih2...



1st plan..tuk Cover nak letak nama Cik Adawiyah...tapi biasa ler...Alphabet tue kan semuanya serba satu...mana ada serba dua......
dah nama Adawiyah guna 3 huruf A.....memang dapat watt lagi ler...
Lainlah lau nak letak nama Cik Wiyah....ngam2....
hee2...





 Psstt:- buat menda alah nie...suke sensorang laks ...sebab macam jadi bebudak....ciut - miut.....kih2..









Catat Ulasan