Khamis, 21 Januari 2016

Fuhhh....baru jumpaaa....

Assalamualaikum....

Koi nie peel...lau bab beli kasut & handbag ker
memang cerewet....bukan pasal brand (lau yang branded...mahal..) lagilah koi tak beli...
bukan berkira cuma tengok keadaan kewangan koi ....

lau beli tuk pakai hari2 means g ofis baik beli yang murah-murah ajer....
senang bagi koi...bila dah koyak @ lusuh....baru beli yang baru...
tapi beli yang murah jugak ...haaa2...

kekadang tue yang murah pon tahan lama jugak...
tak bermakna lau barang mahal....tahan lama....
issshhh....isshhh....
tue pendapat koi ler ..pendapat orang koi tak tahu..
apa yang penting...#jangan kecam koi hokeyyy#

ritu punya citer....
koi dah lama duk cari kan kasut tuk pakai g opis...
dah penah pergi ngan my SIL (nono)...dah berkenaan tapi kena beli 2 pasang plaks...
macam Combo laks....
lau sepasang tak jual plaks....*aik macam nie pon ada* coz lau sepasang lagi mahal dari yang combo..
di kira macam nie....lau Combo (2 pasang- RM60)...kira sepasang RM30...
ok lah kan...murah...
tapi lau tak Combo....kira RM40@RM50 macam tue....
walaweiiiii......mahal nyer...

koi memang dah berkenan kasut jenis flat @ bersarung ...(tak kisahlah penuh @ tak)
then my SIL berkenan jugak tapi waktu tue...poket tak berapa nak TEBAL so pejam mata ler...

yang koi nie plaks takkan nak beli sampai 2 pasang ....bukan tak suka kasut ada banyak tapi poket pon tak berapa nak TEBAL jugak....
then....koi berlalu pergi begitu sahaja....
*dalam hati ...x aper...nanti koi servey kat lain tempat plaks*...

masa cuti ritu....ajak cik abang kuar..sambil servey kasut kat ECM...
ermmm tak ada sangkut di hati...
alih2 balik macam tue ajer....
tak apa sabar...sabar...

sampai nyer hari kejadian tue...
time lunch koi kuar.....
sesambil tue...mata duk servey kasut yang mana berkenan...
sekarang nie kan nak raya cina....
semua mall ada sales tapi tak banyak sangat % macam raya kita nie...

jalan punya jalan...
sekali nampak kasut nie...
tak tengok pon brand...
janji ok...& murah...

sekali test...size 36 (5) tak ngam...ketat sangat...
tup mintak size 37 (6) ..ngam-ngam soii....
*ikutkan koi nyer kaki pakai size 5...tapi bila fikir2 kasut nie
makin lama makin kembang.....so better amik size 6 kan...
yang size 5 tue....ya ampun .....lau tak sayang jari jemari kaki...
pakai ler....nanti tak lama.....sapu ubat ler....

nie lah kasut yang koi duk usha selama beberapa bulan...
aishhhhh....punya lah lama kan....

fuhhh...baru jumpaaaa juga akhirnya...

size 37 (6)...nie pon ketat skit ...tapi ok sikit dari size 36 (5) tue...
korang nak tahu rege berapa ....
tue nampak tak....
RM29 ajer.....
bagi koi murah lah.....



nie bila dah beli ...makan bertahun koi pakai nie....
coz memang habit koi...lau beli apa-apa barang....(kasut @ handbag..etc)
pakai biar sampai rosak....baru puas hati....
haaa3....nampak tak kat situ....
jimat nau..nau...

korang macamana pula...?





 Psstt:- Tepuk dada tanya selera.....nak makan aper ....haa3

Catat Ulasan