Selasa, 10 Januari 2017

Lembaran baru_2017

Assalamualaikum....

Phewww....punyalah lama CJ tak updated blog nie....
nasib baik password ingat lagi...lau tak jenuh plak nak register bagai....

Tidak terlewat lagi kan CJ nak ucapkan "Selamat Tahun Baru 2017"...
kejap masa berlalu....dah masuk tahun baru....
masa akan berlalu dengan pantas, tanpa kita sedari kan...
sedar tak sedar umur semakin meningkat....anak2 semakin membesar...
cabaran & dugaan datang tidak terduga....

Sebut pasal dugaan & cabaran....memang banyak yang CJ alami selama nie
dah sekarang pon masih ada lagi...
Dengan kesihatan ayah yang sekarang tidak memuaskan, begitu jugak ngan mak CJ (sekarang dh ok sikit)....
Dengan CJ ngah masuk trismester ke-3.....
Fuhh.....besar sungguh dugaan Mu Ya Allah....

....
Usah kata Blog & FB pon dah berminggu tak bukak...
memang tak sempat nak tengok telepon pun...
sedar x sedar bateri dah habisss....
Minggu nie baru CJ ada masa terluang sikit.....update ler apa yang patut..
Bukan CJ tak sayang kat Blog nie....
Blog nie lah diari terbuka CJ....suka kongsi apa saja dengan teman2.....
tak kisahlah ada yang baca @ tidak.....yang penting CJ suka menulis @ mencoret apa yang berlaku
di sekeliling CJ.....
tapi tue lah kan masa yang tidak mengizinkan lagi....
huuuu2....huuu2...


...
Ikutkan orang tua-tua pesan lau kita tengah peknen tak elok selalu beremosi (sedih @ stress) nanti kesian kat baby....
baby akan terikut emosi si ibu.....
sebab tue lah CJ kena kuatkan semangat.....bukan kata CJ nie hati kering..tetapi cuba untuk tidak beremosi setakat nie.....
walaupun seteruk mana dugaan ...seboleh2nya CJ harus kuatkan semangat......In sha Allah


Ok setakat nie sahaja CJ dapat tulis...
In sha Allah nanti ada masa...CJ akan menulis lagi....
Mudah2an ada sinar yang menanti....
amin2...




 Psstt :- Allah takkan menguji hambanya, di luar kemampuannya.....banyakkan bersabar....
















Catat Ulasan