Khamis, 16 Februari 2017

Yeahhh...dah dapat result.....tapiiii....

Assalamualaikum....

Rinie der check kat KK_Jalan Gambut....
check perut ajer....hanya jumpa dengan misi.....
hee2...

Rutin cam biasa ler...amik no giliran then wat urin test...
amik HB...so far ok 12.2....

tak pernah tak ramai orang lau kat KK_Jalan Gambut nie...sebab di kira one stop centre...
yelah kat sinie jerk satu-satu klinik keluarga yang paling dekat...
of coz ramai orang kan...kan...
macam tak biasa laks...

Mujur rnie tak lama menunggu....
mungkin sebab patient bilik L (bilik Cik Ja ler tuh_ dr jaman Cik Adawiyah lagikkk)
tak ramai...so tak lama tunggu....
nama Cik Ja di panggil...


Misi macam biasa amik berat...tekanan darah....
berat 62.80kg naik skit....tekanan darah (107/75) ok normal....

then Cik Ja tanya ler result air gula yang kali ke-2....
jeng jeng.....NORMAL...x ada masalah....
lau ada prob pihak klinik akan col patient cepat2 tuk wat BSP...

Cik Ja rasa nak melompat ajer....alhamdulilah...
tenkiu misi.....
tapi...yang x bestnya.....walau result awak ok...
tetap akan kena minum tuk kali ke-3....
owhhhh tidaakkkkk misi....
Cik Ja cakap...aci tak nak mengelat tuk kali ke-3 nie...
hee2...

Sengih ajer misi.....
yelah kan....lau fikir logik...dah cukup 2x minum result OK...
tak yah lah....
Misi jawap apa lau korang nak tahu....
"kat KK nie memang prosedur macam tue.....NORMAL kena minum 3x"
huwaaaaa......

kena minum lagikkkk....
ku kiciwaaa.....
result air gula ke-2_NORMAL...tetap kena minum tuk kali ke-3
Demi baby...
terpaksa ku relakan......huuuu2....

next month der appointment lagi.....
1st check perut.....
2nd jumpa doc laks....nak scan....

dah masuk 32minggu @ 8bulan sudaa....
alhamdulilah.....
duk elok-elok yer baby kat dalam tue...
jangan nakal2 bak kata  Cik Adawiyah....
heee2...







 Psstt:- jap jerk.....baby ibu dah besar.....Kakak Adawiyah jerk tak besar2....heee2













Catat Ulasan