Selasa, 4 April 2017

Time cuti...apa lagik...jenjalan yunkkk...

Assalamualaikum....

Asal hari minggu adalah hari penuh ngan aktiviti...
macam-macam nak di buatnya...
Yelah Cik abang pun ada masa time hari ahad jerk....
time tue jugak nak rest ker...nak santai2 ker....
nak lepak2 kat rumah ker....time nie je lah....

Bila dah masuk hari Isnin....
bermula lah hari sibuk nyer....

Ahad baru nie....
plan nak g bayar segala bil2....
bukan aper....dah ada masa...terus je lah g UTC bayar bil2...
nanti bila Cik Ja dah bersalin....dah tak ada masa nak wat semua tue...
bukan kata Cik Abang tak leh g bayar...
cuma dah time bersalin nanti mesti Cik Abang nak ulang alik spital kan...
nak g bayar bil2 bagai memang tak sempat lah kan...

So bila dah settel segala bil2 tue....baru lega ....

Pepagi Cik Ja dah prepare menu tuk tengahari.....
masak awal2 coz nak kuar kan....

Then kuar pun dah lewat dalam kul 11am lebih macam tue...
Alas perut apa yang ada jer dulu...
lau tak baby nanti duk menendang jerk...

Last g makan Mekdi dulu....
makan kenyang2....then pusing2 skit Mall tue...
kasi exercise skit....
hee2...

dah puas pusing2....
g beli barang dapur.....& bayar bil2....
fuhhh...!!!...
boleh tahan gak penat weyyy....

Sampai rumah tak lama pung.....
baru jerk bukak kipas bagai...
last2 tak ada eletrik plaks.....
alahaiii......
Cik Adawiyah dah penat...tertido dalam kereta....
haaa2....penat pusing2 ler teww...

Nak x nak letak jerk dalam bilik ....
memang tak gerak langsung.....*nie kes mengantuk sangat nih....

Yang best tue....
walau elektrik tak ada....
masakan tuk Lunch dah siap...
nasi pon dah masak awal2.....
hee2....baru syok  kan....
kalau lah tadi Cik Ja tak masak nasi lagi.....
alamatnya....nunggu pah ceroh jugak kan....

penat memang penat....
plan nyer lau elektrik sampai malam tak ada lagi...
nak kuar....
coz memang rasa membahang sangat...

Lama jugak.....black out tue...
dari kul 4pm - 7pm macam tue....

mujur kul 7pm lebih macam tue dah ada elektrik...
so tak jadi keluar....
duk rest kat rumah....
waaaa....bestnya.......
lepak2 kat rumah setelah penat berjalan ....

Selalunya lau hari ahad....
malam baru balik rumah....
esok dah nak kerja...
semput...semput....

Esok Isnin...x der cek up...
Cik Ja tukar hari khamis plak.....
Yelah lau hari Isnin rasa macam semput plaks...
lagi satu....hari ahad tue minum macam2...
nantikan result urin x comey plop....
hee2....


Ntah apa yang di tengoknya 2 beranak nie....



Cik Ja dah sudah makan....
Cik Adawiyah ler tak siap lagi....
nunggu dia lah nie...habis makan....


Cik Ja cakap.....
Ibu nak snap nie.....Kakak senyum....
tup..tup...dia tutup muka......

bila tanya...kenapa tutup muka
maluuuuuu.....jawapnya.....
ngada betull...


Ok yang nie cunn.....
Cik Ja pun cakap....
macam nie ler.....
hee2....

* baby still lagi syok duk dalam yer.....bab mengeras tue memang selalu ngatt rasa.....
   tapi tak ada tanda2 lagi......
   nak ikut Kakak Adawiyah ker baby....ngam2 40w....hee2






 Psstt:- orang sekeliling duk bertanya...tak bersalin lagi ker.....tak lagi...doa2kan yer....mudah2an senang bersalin yer......












Tiada ulasan: