Khamis, 13 Ogos 2015

On & Off_ sick

Assalamualaikum....

Koi nie dah masuk 2x kena demam + selsema + sakit tekak..
ritu lepas raya dah kena.....
dah g klinik dapat ubat 4 jenis....rege pon boleh tahan coz klinik 24jam...

ikutkan nak pergi klinik yang koi biasa pergi ..tutup laks....
terpaksa ler pergi klinik yang mana ada .....
charge pon boleh tahan.....
sekali cashier cakap...RM94....
amikkkk koooo....
terkejot koi....nak tak nak bayar jer ler....
*dalam hati lepas nie x nak dah g klinik nie*

lau klinik yang biasa koi pergi tak adalah sampai macam tue..
paling koman pon....takat RM50 ....
ok ler kan...reasonable ler....
oh..koi lupa klinik 24jam kan...charge pon kaw..kaw...

KLINIK ASMARA_Jln Tun Ismail Kuantan...lau sapa-sapa penah pergi
bleh share tak kat koi nie...
memang rate die macam tue ker ?
just nak tanya jerk....

Koi dapat MC 1 hari ritu....duk rumah..rest makan ubat...
ubat memang power....terliuk lentok jadinya....
fuhhhh.....

masuk kerja ke esokan tue....dah beransur sikit....
sedar tak sedar.....alhamdulilah dah sembuh.....syukur...

then tetiba laks minggu nie....datang lagi....
haduyaiiii...cik wiyah pon macam tue jgk....
selesema....koi laks....demam + batuk + selesema...
ubat yang ritu ada lagi....
makan ubat tue jer lah....

if ubat dah habis....tak sembuh jugak lagi...
baru koi nak pergi klinik....
macam kite tak apa ...antibodi kuat....selagi boleh tahan...tahan kan...
tapi lau cik wiyah....memang tak leh ler...
nak tak nak kena jumpa doc...
tapi kali nie koi & cik abang beli ubat demam + batuk + selesema jerk dulu...

lagipon doc mesti tengok rekod cik wiyah .....
nak bagi ubat yang selalu cik wiyah dapat...
cuma kali nie ubat antibiotik tak ada ler coz x jumpa doc kan...
huuuu3...

sekarang kat rumah koi & cik wiyah kurang sihat...
cik abang ok lagi setakat nie.....
ritu masa lepas raya 3 beranak kurang sihat....
memang macam tue lau musim lepas raya...




 Psstt:- badan tak sihat...tido pon tak lena...
Catat Ulasan