Khamis, 20 Ogos 2015

Main order ajer....

Assalamualaikum....

Koi nak tanya..
selalu time lunch tak tahu nak makan aper ?
@ makanan kat kedai mahal sangat.......
mana satu pilihan...

bagi koi...dua-dua pon sama....
kekadang g kedai makan..tak tahu nak amik lauk apa...
sedangkan lauk kemahin banyak wooo....
pening gak nak pilih nie....
selalu lau makan time lunch mesti ada nasi putih (of coz lah kan)..takkan nak makan lauk jer ..iye dok..
amik lauk ayam @ ikan ker...then tambah sayur sikit...
kira cukup ler....zat-zat yang di perlukan untuk tubuh kita kan...
tapi yang tak syok nyer bab nak bayor tue...

tukang kedai datang tengok...zap..zap..zap...
rm7....rm6...haaaa...amikkkk....
korang rasa mahal tak ?
bagi koi mahal coz kekadang tak tengok size ikan @ ayam...
main letak jerk harga.....
penah koi amik size kecik..pon macam tue jgak rege nyer...
lau size besar...no hal lah kan...berbaloi2...

sebab itu lah koi asyik terfikir time lunch nak makan aper...
dulu koi selalu makan fast food...main col2 ajer...
delivery katakan.....sekarang kan senang....hanya di ujung jari...

Dulu hantu Mekdi...KFC....sekarang hantu Pizza laks....
main order online jerk....selalu main col...
ikutkan koi nk gak order online macam Mekdi @ KFC tue...
asyik key-in data...tak leh nak save....
then lokasi tak dapat nak detect...
walhal koti register kt Pizza Hut Delivery..ok jerk...
macam pic kt bawah tue....

senang ajer register nyer...
lokasi pon dapat detect....
nie lah koi asyik order ajer.....
nak wat acaner....
zaman sekarang semua nak cepat ajer....
kan...kan..

lau sesapa belum register lagi...
trylah.....lau tak salah....jika 1st time register pihak pizza ada bagi free gift....
dulu koi dapat macam roti tue...apa panggil Cinnamon...haaaa. gitu ler...
ermmm....dah dpt free tue kebas jer ler....
ikutkan bukan kehendak selera....
tapi why not .....cuba kan...

tak cuba tak tahu...


1st step...register dlu kat sinie.....
'Order as Member'

then ada ler menu yang kita nak pilih....
siap dah ada harga....senang kan....
lau mekdi x penah ada harga......
koi rasa better letak harga ...senang tue kita wat kira2 @ budget kan...

dah pilih tue....
kita boleh trace & track Pizza ....
pihak pizza bagi time dalam 30min...
so kat pic tue...ada tunjuk...
betapa cepatnya lau setiap order yang masuk....
jangan risau...pihak dorang lambat hantar ...dorang akan bagi kupon or something like that
mengatakan 'we sorry' coz lambat...

kupon tue tak lain tak bukan...
pizza gak....rejeki..rejeki...
haa3...
dah trace tue.....
tinggg....dah sampai....
tadaaa.....total semalam koi order rm24.20...
hanya Pizza Regular..perisa Veggie Lover then dapat pree Soup 2x + Garlic bread


hee3...untung tak korang...




 Psstt:- sekarang nie kena bijak memilih....

Tiada ulasan: