Selasa, 23 Jun 2015

Diari Ramadhan : Ramai nyerrrr....

Assalamualaikum....

Dah masuk 6hari dah kita berpuasa kan...
sekejap jerk....nanti bila dah masuk 15hari ramadhan...mulalah kelam kabut nak wat kuih raya laks...

huu3....
tahun nie tak sure boleh buat ke tak kuih raya....
ikutkan cik abang suh buat....tapi me kena tengok dulu....
yelah cik wiyah kan ada.....acaner tue nak wat....
silap hari bulan ...me uli tepung ....die pon sama ....
main uli-uli tepung........kuikuikui....

nak stori minggu lepas nyer citer.....
bila time hari cuti ..tak kira lah bulan puasa @ tak....
makan ramai-ramai rumah mak dah jadi rutin...

so cuti 2 hari baru nie.....pakat ramai-ramai...
ipar duai....berbuka bersama....
tapi selama 2 hari tue..me tak dapat join duduk sekali...
coz jaga cik wiyah...
makan pon ala kadar jer dulu..

pepe hal.....tunggu cik abang sudah makan dulu....
baru turn me laks...
lau kat rumah sendiri lain....
nie kat rumah mak....ramai anak sedara...ipar duai...
nak makan duduk bersila bukan tak leh....
tapi cik wiyah kite nie tak leh duk diam...
memang tak kenyang ler jawapnyer...

nak tak nak....berbuka dengan kurma + air dulu...

tue nampak tak ?
rumah mak tak luas mana....so kat dapur memang pack....tak muat...
cuma ayah, cik abang ngan abang ipar jerk duk kat dapur..
yang lain kat atas macam nie hah....

seronok berbuka ramai-ramai macam nie....
bab menambah-nambah memang dah pasti....
anak-anak sedara pon seronok ..makan dengan sepupu sepapat....
sambil makan..sambil borak.....
anak sedara me dah besar-besar......
ada dalam 5 orang....
yang kecik-kecik paling tua pon cik zara (anak adik me) umur nak masuk 3 tahun
then anak abang me (cik arissa) umur nak masuk 2 tahun .....+ baby Ariq...9 bulan...
then tidak lupa cik wiyah me (1 tahun lebih)...
kira semua sekali cucu-cucu mak & ayah ada 9 orang...

fuh....sekali datang semua....memang gamat....



Nie cik wiyah....berbuka jugak.....tue bak bak....
walau penat...tapi seronok....



 Psstt:- makan ramai-ramai memang seronok beronok
Catat Ulasan