Rabu, 25 November 2015

Appointment_Cik Wiyah

Assalamualaikum....

Khamis ritu....koi & Cik abang amik cuti coz nak settel beberapa perkara...
1st bawak Cik Wiyah g klinik....nak jumpa Doc....
coz nak tengok perkembangan nyer...

Timbang.....Cik wiyah baru 7.8kg naik 200gm...(ritu 7.6kg)..
tengok dari graf ...dah cross line... masuk line merah...ritu line kuning...
lau nak ok kena line biru....tapi cik wiyah dari awal sampai sekarang nie...
asyik line kuning ajer....
nak wat macam ner.....dah cik wiyah kena control makan....

then bila jumpa doc.....
doc pon bagi suggestion....
kena makan makanan yang berlemak & berkolestrol macam
Coklat + telur...then lau masak nasi goreng kena letak majerin....
kasi ada minyak sikit...

ermm nak bagi coklat macamaner...dah memang tak leh makan...
lau makan terus naik merah kat kulit...
acaner...

lau telur tue...koi dah start bagi sikit2....
so far ok dah...cuma sekarang susu yang berlemak kan haiwan memang tak leh lagi....
then doc bagi masa 1bulan nak tengok progress nyer...
ermm baik lah doc...

then ada soalan dari doc ....
tanya umur koi..then cakap adawiyah dah nak masuk 2 tahun....
elok lau awak nak tambah sorang lagi...coz bila umur dah masuk 35thun keatas...selalu nyer berisiko
Koi cakap...yer doc ....saya faham...
saya nak kasi anak besar sikit lagi....in sha allah...

then nurse kat situ mencelah...
doc ....ibu wiyah nie jaga badan...
(*kih...macam lah badan koi nie slim ngat)
so dah habis appoint. cik wiyah untuk bulan nie...

tunggu bulan depan laks....

nie pic masa on the way g klinik..

Masa nie coemy jerk tengok...
rambut pon elok jerk ikat...

 maintain lagi...

 bila dah start nak membuas ...


membaca ler sangat...walhal tue pamplet tuk tengok senarai cat...

habits bila bukak tingkap...
suka tengok side mirror.....muka sendiri..

 koi snap....
nampak tak rambut tue...
tengah elok lagi...

then lepas settel cik wiyah...
g bengkel plak.....
settel kereta....tukar minyak hitam...
yelah kan nak bertolak g Terengganu esok...
kereta kena dalam keadaan elok....

tengah boring ler tuh....
main2 ngan ayah...




 Psstt:- cuti pon fixed...tak dan nak rest...

Tiada ulasan: