Jumaat, 13 November 2015

Selamat Hari Lahir_ 13hb Nov...

Assalamualaikum....

Hari nie genap koi dah berusia 34tahun
alhamdulilah....

mengikut kata mak koi....time orang nak sembahyang jumaat
mak koi dah rasa sakit-sakit nak bersalin kat koi nie...

ermm...time tengahari bersalin.....(ko rasa memang budak lasak ler nie)
orang tua2 yang kata ler....koi ngikut ajer...

koi lahir hari Jumaat time 12pm - 2pm macam tue ler...
mak selalu kata...patut ler lasak sangat...
dah macam budak jantan dah.....
nakal pon nakal....
haa3....itulah koii.....

pepe pon mak....terima kasih jaga koi dari kecik sampai besar...
dah jadi mak budak pong....
kalu dulu time koi kecik-kecik tak ada kecoh pasal culik budak ker....
koi selalu balik sekolah sorang-sorang.....jalan kaki sensorang...no hal...
tak ada apa nak takut sangat...
tapi sekarang dah tak boleh macam tue...
even depan sekolah tengah duk tunggu pon boleh kena culik
nauzubillah...mintak2 di jauhkan...

koi dulu memang biasa balik sekolah sensorang2...
bukan tak ada kawan @ bff cuma dorang tue semua rumah jauh sikit
kena naik bas...
koi nie jalan kaki ..coz rumah pon tak jauh..
dalam 15min @20min dah sampai rumah...

so memang balik sensorang ler...
then lau time main ...rata-rata ngan bebudak lelaki...
bukan tak ada budak perempuan cuma usia dorang muda2 lagi...
baya2 koi nie tak ada....

yang ada pangkat adik-adik gitewww...
so nak tak nak koi join budak laki ler...
apa benda budak laki tak main...
koi main....

panjat pokok...main teng-teng...main bola racun..galah panjang...
semua koi rasa....
cuma bab main ikan sekilau ajer koi tak main (laga ikan)
koi suka tengok...tapi tak suka main....

main tepuk gambar (kena beli 1 papan tue dalam 30sen dalam 30 keping)
kena tepuk ngan tangan kuat2..lau gambar kite jatuh dalam keadaan terbalik
tue tanda kalah....then si pemenang dapat gambar kite...

kite dah rugi.....bila gambar dah habis...
mintak ngan mak...beli yang baru plaks..
main guli pon yer...main getah pon yer...
macam2 koi main....

sekarang dah tak ada semua tue...
sapa yang lahir tahun 80an macam koi nie...memang merasa ler semua tue....
seronok memang seronok....

"Selamat Hari lahir buat koi "....kih3...






 Psstt:- tahun 80an_masa kecik2 memang seronok ....
Catat Ulasan