Selasa, 1 Mac 2016

Besday Gegurl...

Assalamualaikum....

Sabtu baru nie (27/2/16), sempena besday Cik Adawiyah
koi & cik abang plan nak masak-masak kat rumah mak
*dah lama tak wat makan2*

simple jerk....
Mihun goreng + Kerepok + Air Teh O
*bukan x nak kek......tapi cik Adawiyah tak leh makan...
haa2....*ayat tak nak beli kek sebenarnya tuhhh* aci tak ckp cenggitu..

anak2 sedara der tanya....
mana kek cik adawiyah......
koi jawap....kek tak ada tahun nie.....coz cik adawiyah tak leh makan...
so tak beli ler......
yelah kan...lau besday mesti tuan punye besday tue boleh makan kan...
nie cik adawiyah tak leh makan so yang lain memang tak leh rasa ler...

lau beli....kesian cik adawiyah tengok..
tak ker terliur nanti...
x bagi kang....menangis....
bila bagi skit.....nak lagi skit...
bagi lagi skit...terus naik merah2...

yang sepupu sepapat nie....
lau dah makan......x leh nak sorok2 kat cik adawiyah...
lagi nak show off ...
sian cik adawiyah.....
jadi koi & cik abang memang tak beli kek...
keputusan yang bijak kan...kan...

kih3....
poyo jerk ...

Besday gegurl_anak dara ibu & ayah...

suh senyum....
sekali bagi pose cenggitu....
tue mesti nak wat peace tapi tak jadi....
yang scarf tue plak...suh pakai elok2...
sekali di pakaikan macam gitu...
ermmm.....beria taw ibu belikan.....


nie lah dinner malam tue...
kat rumah mak....
semua dapat merasa.....
wat 2 bungkus mihun Faiza...
ada sikit ajer lebih.....
cik adawiyah pon kemahin suka makan...
tak pedas......like-like ajer...


*cik abang yang jadi chef malam tue...koi prepare bahan2 ajer....
lagipon ...dah lama cik abang tak tunjuk skill memasak nyer...
coz sebelum nie emang selalu wat makan-makan kat rumah mak...
macam wat Laksa....kuih-muih....masak Ikan Stim, Gulai ayam kampung, Nasi ayam dll
walau pon menu biasa2 ajer.....
tapi bila makan ramai2 tue yang seronok....
betul tak ?






 Psstt:- makan ramai2 bersama keluarga.....memang beshhh  x hinggat...letih mmg letih...tapi seronok





Tiada ulasan: