Isnin, 21 Mac 2016

Tetiba....

Assalamualaikum....

Cerita di pagi khamis....
koi bawak bekal ....nasi + sardin + telur rebus....coz dah plan
nak bawak g ofis....

keje so far okay....
then tetiba dapat col dari ayah dalam tengahari macam tue...
Pak sedara koi (abang sulong mak)..meninggal kerana implikasi buah pinggang (sebelum nie kencing manis + lelah).....selalu kuar masuk spital.....
Tergezut......coz baru plan nak g tengok kat spital Terengganu.....(bru apply cuti next week)
nak x nak koi terus amik EL......gerak ker Terengganu....

Semua anak2 sedara...@ adik beradik mak...terus dapat inform...
then pakat gerak ke terengganu....

koi gerak sensorang coz kakak @ ayah dah gerak dlu...
yelah amik cik adawiyah dulu....
prepare baju...susu..lampin semua bagai....
tengah duk prepare tue....cik adawiyah tertido...
nak kejutkan ...kesian plak....
nak tak nak ..biar kan dulu....
kasi cik adawiya puas tido dulu....nanti tak cukup tido ...
meragam laks....

opss...jangan lupa kena standy by ubat demam....
singgah klinik beli ubat demam + selsema....
tahulah sekarang nie kan musim panas.....ramai bebudak demam....
ubat sentiasa kena ada....
maklumlah nak jalan jauh nie......lau anak demam kat kampung...
jenuh nak cari klinik .....lagi pula kat Terengganu klinik tutup hari Jumaat...sabtu pon rasanyer
Ahad baru bukak.....

dah settel pasal ubat ...terus gerak Trg...
pesan kat cik abang...tak yah nak drive lelaju sangat....
bukan suh rushing.....coz lau sampai pun memang dah lewat (ingat tak sempat tengok, maybe dorang nak uruskan dengan cepat).....

tup2 ayah cakap ...lepas Isyak baru nak kebumikan..
sampai tue dah petang.. (alhamdulilah sempat tengok Arwah pak sedara) sehingga selesai...
*semoga roh di cucuri rahmat......amin2...*

Adik beradik mak kebanyakkan ....ada penyakit keturunan....
Kencing manis....& darah tinggi.......
nak buat macamana...faktor pemakanan dsb....
tapi belah adik beradik ayah tak ada lagi setakat nie lah....(alhamdulilah)..
pepe pon....itu semua kita boleh elak kan.....
yang penting jaga pemakanan......

~ mencegah lebih baik dari merawat ~


nie pic bekal...





 Psstt:- Tak sangka.....



Tiada ulasan: