Khamis, 17 September 2015

Siapa tak sayang bini ooooiiii......

Assalamualaikum....

Semalam 16hb Sept...cuti umum bagi semua rakyat Malaysia..
Alhamdulilah Malaysia masih aman.....

Citer semalam....
last minute plan....ikutkan malam tue dah discuss...utk plan esok....
kan cuti....selalu macam tue ler...
kena plan...coz senang bagi koi nak prepare apa yang patut...
(nak prepare baju & pampers wiyah.....bekas air tuk susu wiyah...
baju apa nak pakai utk esok...lau perlu gosok....
gosok trus malam tue....esok pagi terus sarung jerkkk)
macam nie ler bila dah ada anak....

sapa wat macam koi......
kite geng....give me 5
kihhh3...

ok sambung citer....
plan x nak kuar...just nak lepak kat rumah ..main masak-masak...
kata cik abang....
last-last pagi tue...dah siapkan wiyah semua.....
jom kuar....jenjalan nokkk...
koi dengar ....senyum pah telinga....
*bukan selalu dapat macam nie...bonding time...*
slalu cik abang nak rest kat rumah...

koi pon cakap....nak pergi mana...
cik abang cakap..
kite g ECM nok....window shopping nak ?

gila tak nak kan....window soping dlu...
nanti berkenaan terus beli.....
koi pon...trus zap..zap...
bertukar.......
haaa3......dalam kepala dah plan ...
ok gak bleh cari baju wiyah nie.....
*perempuan mmg macam nie....dan dan jerk....ada jerk yg nk beli*

dalam window shopping tue...........koi trus mencari baju wiyah....
*ikut nak baju lengan panjang....lau boleh nk sepasang....
x dapat sepasang ...baju pon ok*

dapat jugak....kat Parkson_der less pon 10% jerkk...
tak kisahlah janji de less jugak kan....

cik wiyah pon kemahin boleh jalan macam tue...
suka bebenor...
tapi saaayyaaangg......
*koi tak leh nak snap pic....tepon tak repair lagi*
nangis tepi bucu katil.....hua..hua...
bukan aper ...suka nengok keletah cik wiyah nie....
lau boleh setiap moment's tue.....koi nak snap...
simpan tuk koleksi....macam2 gaya....& pesen kan...

dah dapat apa yang di cari....
time tuk balik rumah....
*part nie paling beshhhhh*
cik abang belikan lauk tuk masak....
Ketam & sayur bendi & Ikan
(cik abang siap tanya.....nak makan Gulai @ Sambal)

koi jawap nak yang ketam masak sambal....
*ikutkan koi nie tak leh makan seafood, tapi sekali sekala teringin..belasah gak*

cik abang jawap..ok...
nanti cik abang masak...
*koi dah tersengih macam kerang busuk....haaaa3...
sapa x nak laki yg masak kan....
koi jaga cik wiyah.....

coz cik wiyah memang tak leh berenggang ngan koi...
koi g dapur...menonong jerk....dah tue siap peluk kat kaki...
koi masuk bilik...ikut jugak....
dah tue macamana koi nak masak bagai tue....

so...cik abang yang masak ler.....koi cuma tolong sikit2 jerk..
macam masak nasi..prepare bahan2.....
cik abang yang buatkan semua....

*frust lagi....tak leh snap lauk yang cik abang masak...
ketung ketang....dah siap cik abang masak
* Masak sambal ketam
*goreng sayur bendi
* ikan goreng - tuk cik wiyah....koi suapkan gaul ngan nasi jerk...
   (lauk lain semua pedas kan).....

kasi suap kat cik wiyah dulu.....kasi kenyang...
cik abang & koi tak makan lagi.....
koi bagi tido cik wiyah.....last2 cik abang cakap...
nak makan...makan lah dulu...nak tido jap....
coz nanti bila cik wiyah dah bangun susah laks makan...

then.....korang mesti dah agak kan....
koi mesti kena makan dulu....
tapi tak syok plak makan sorang-sorang...
tak leh nak berebut...haa3...
so koi layan lah sorang2 ngan ketam tue....

alhamdulilah ....
kenyang......& sedap laks cik abang masak...
hee3...
*bertuah punya bini*.....



 Psstt:- suami & isteri saling membantu..barulah harmoni rumahtangga.....betul ke idok...
Catat Ulasan