Selasa, 20 Oktober 2015

Sales lagikkkk....ANAKKU bukan ANAKMU...

Assalamualaikum....

Brand Anakku selalu wat sales taw ....geram pon ada....coz time-time cenggini (claim dah masyuk)
nak suh koi tergoda...

Anakku sales kat Berjaya Megamall (14/10 - 25/10) nie jerk...
so far macam tahun lepas....
masa tue Cik wiyah baru nak masuk setahun macam tue...
baru dapat kaki...bawak ke tempat macam nie...asyik nak berjalan jerk keje nyer..
koi nak belek-belek pon x siyok....duk asyik tengok ...huuu3

dulu masa sales nie..ada gak beli 2 pasang baju cik wiyah...
(RM25/pasang)..ok lah....
tapi tadi pergi usha....dah tak ada dah...

koi nie satu peel lau tempat sales...
koi pusing dulu...tengok segala setiap ceruk tue...
then baru pilih-pilih yang mana berkenaan..

bagi koi tak banyak pilihan kali nie...
lau macam ada anak bawah 1tahun ...ok lah...
coz baju banyak yang baby....adik ipar koi pon teruja nak pergi...coz baby 2nd nie boboy...
nak usha-usha jugak katanya..

Anakku sales nie...banyak mainan....botol-botol susu macam AVENT, NUK, TOMMIE TIPPIE dsb..
cooler bag...pon ada...semua kelengkapan baby ler ...tilam-tilam pon ada...

koi tak berani nak snap detail...coz staff dorang ada tengah wat keje..
nanti tak pasal koi kena tegur lakss...

so tadi koi hanya cuci-cuci mata sahaja....
ingat nak beli jugak tuk cik wiyah...
tapi ibu tak berkenaan.....sowiee wiyah...
heee3...

layan pic...

kat tepi nie tak banyak baju tuk toddler
baya usia cik wiyah nie...
(1tahun lebih gitu...)

tue nampak tak?...tilam, buaian pon ada...
tadi masa koi duk cuci-cuci mata...nampak that girl peknen...
cari barang baby....
kekadang ada baik beli time sales macam nie...
kekadang tak ada beza pon...coz harga tak banyak beza @ tak ada less...
cuma dorang nie pusing harga ......
tepuk dada tanya selera...

sebab tue koi suka cuci-cuci mata sambil tengok harga dahulu...
macam tadi....
kat sales nie....baju yang rm25 dah tak ada...
tapi bila koi pergi Parkson kat bawah....baju yang harga tue...dah jadi rm29...
hamikkkk.....
lau yang tak biasa...maybe kata murah...
sedangkan baju yang sama...kain yang sama...
cuma harga yang tak sama....


koi snap dari tingkat 1...
masuk kat DIY....
memang tak sah lau tak mencandat barang tuk wiyah...

baju anak tak ada......ganti baju ibu plop.....aci tak ??

masuk kedai buku POPULAR..selalu usha-usha buku tuk wiyah...
belek punya belek dapat buku nie....Buku cover tebal berkisahkan animal pets (haiwan peliharan)
buat sementara nie...koi kena beli buku yang berkulit keras...coz cik wiyah suka gigit @ koyak...
(dah penah beli Flash card....cik wiyah gigit....koyak sikit...) alahaiiiii...

so jumpa yang ini....harga RM9.90 ...ermmm bolehlah ....
lau sampai rm20...koi fikir dulu...
maaf cakaplah.....koi tercari-cari buku tuk kanak-kanak muslim (tak kisahlah..buku @ flash card huruf Hijiriah ker...kisah-kisah Nabi yang berkulit tebal macam nie..)
memang tak ada....rata-rata semua yang Dwi-bahasa...

takkan koi nak beli tuk cik wiyah ada tulisan lain (selain bahasa melayu)
tak apa...nanti ibu usha lagi yerrr...

ibu wiyah kan suka bab-bab..servey-servey nie...
*suka berjalan kata koo*



 Psstt:- lama tak usha-usha.....sekali usha ...hamikkk...rabak2...
Catat Ulasan