Selasa, 28 Mac 2017

2nd_sangkut lagikkk.....

Assalamualaikum....

👀👀👀 Semalam der cek up lagikk.....
yang lain ok...Urin laks sangkut plak...
dah masuk 2nd dah nie.....
ala tak siyok rasanya.....

Jenuh dah Cik Ja minum air masak...dah kembung perut nie hah...
result tak berapa nak comey lagiii.....
grhhh....stresss plaks rasanya....

Ikutkan hanya cek perut sahaja semalam....
dah result urin tak berapa nak ok...
kena jumpa Doc laks.....
lama tue nunggu....
perut dah lapor nie.......
selalu siap check up sebelum kul 10am macam tue ....paling lewat pun kul 11am...
tapi semalam.....kul 11am baru siap....grhhhh....

nak tak nak next week ada lagi checkp up...
macam tue ler selagi tak bersalin....
ok faham...sebelum nie masa Cik Adawiyah macam tue jugak...
tapi biasalah ....nurse akan selalu reminder....reminder....
jika dah ada tanda2 nak bersalin cepat2 pergi hospital yer....
jangan di tunggu2 pula....
ok.....

Sekarang Cik Ja dah masuk 38minggu......
tinggal 2 minggu lagi nak sampai due.....
Dengar nurse tue cakap...if sampai due pon tak bersalin...
selama 1 minggu datang klinik....dah selepas itu ...jika tak bersalin lagi
Doc akan rekemen gie hospital @ erti kata...SERAH DIRI
waaaa.....lepas tue tengoklah...sama ada nak induce @ macamana
depends pada bukaan tuee.....

fuhhh...bab SERAH DIRI tue yang tak tahan....
tue lah hari2...duk cakap ngan baby
jangan bagi ibu sakit lama2 taw....nak kuar kasi hint
senang ibu & ayah prepare....hee2..

Mudah2an kan......
yang penting selamat + di permudahkan....
amin2....








Psstt:- bab induce dah pernah rasa masa bby 1st HAWA_ubat masuk 5x kali der.....fuhhhh....










Catat Ulasan