Rabu, 15 Mac 2017

Gigih mencari barang pantang_huuu2

Assalamualaikum....

Sambungan dari klinik .....
nak cari barang pantang.....
1) Kedai Faboulus Mum_tutup plaks hari Isnin (arghhh...wrong timing)
 last choice g kat kedai baru bukak

2) Mother Choice (cuba try bra menyusu brand yang biasa CJ beli_perghh mahal weyyy....last beli Pad washable (nie memang CJ biasa beli, lau tak salah murah jerk kt FB tue..)
kat Mother Choice rege RM13.90....(4pcs)....

then pergi plaks kedai Sendayu Tinggi
nak cari Ubat barut perut, Mandian Herba, Sabun cuci muka, minyak ...
last punya carik....banyak barang yang tak ada.......
pufff.....hangin 1 badan.....
tanya kat staff tue....boleh derang kata.....produk tue dah tak kuar dah kak....coz bahan2 susah nak dapat....(dlm hati cakap....dah lau macam tue baik tak kuarkan produk senang)
macam nie lah lau bisnes Melayu.....
*asal CJ serasi ngan 1-1 produk nie...nak maintain memang selalu derang dah tak kuarkan stok*...
hentikan pengeluarannya....habih tue macamana customer nak maintain kan...
tapi lau bab barang2 mekap...kemahin laju jerk....macam2 produk kuar nya....

tanya yang itu...dah x ader...tanya yang dah tak ader....
habis tue...nie nak jual ke tak nak....asyik tak ada jerk....
memang hangin betul plak rasanya....

Tup2..Cik Ja beli Mandian herba & Sabun pencuci muka ajer.....
aishhh.....

kekadang tue frust gak ngan produk Sendayu Tinggi nie....
ritu penah try produk tuk kulit muka...yang botol oren tue (tuk yang selalu muka bermasalah, jerawat bagai)....bila dah serasi...konsisten pakai bagai....
time CJ nak top up...dah x kuarkan produk tue.....
lau dulu...kemahin tip top....produk tue....bila dah laku....dah hentikan ....
x paham betul ler...sistem yang derang guna....
takkan nak kata tak laku kot...walhal lau dalam katalog tue kemahin banyak testi2moni bagai kan.....
huhhhh....

balik rumah...membebel sensorang....cik abang tadah telinga jer lah....
last cik abang cakap...sendayu tinggi nak bankrup ler tuh....
CJ cakaplah....lau produk kosmetik bukan main banyak lagi...
lau produk kesihatan nie payoh benor nak ada stok ......

Esok nya (selasa)
Cik Ja dah masuk keje macam biasa....
hati nie kemahin membuak2 nak cari barang2 pantang yang x berapa nak lengkap lagi tuh...
dah lah frust kat FB tue....
ngan Sendayu Tinggi lagi.....
last tue ...time lunch kuar jap.....
maka bermula lah misi mencari....

1st port......Fabolous mum.....
cantekkk....masuk tue mencari bra menyusu...
ingat nak tukar brand lain....
alih2 tak sesuai.....nak brand KELLY jugak....dah serasi....
then beli lagi washable pad tue (4pcs)...ada less dapatlah dalam rm10++
OMG....semalam beli x ader less......
huhhh......KELLY pon memang der less coz dah tengok dalam website....
sampai bulan 3 nie...less.....
huhh....lepas nie memang tak nak beli lah kat Mother Choice....
barang mahal....huuuu2...

2nd port plaks.....g kedai Toko Jamu2...
try gak cari produk Sendayu Tinggi...x ader...
last CJ amik pati hali nie (losyen) tuk sapu kat perut nanti then baru pakai bengkung....

Yang Jeli Gamat_LUXOR tue sebelum nie masa pantang kat CA ....cik ja makan nie...
tuk mempercepatkan luka2 bersalin....tahan lama ....rugi lau tak makan....
coz lau luka2 tue cepat baik.....
Jeli Gamat nie tuk minum.....dah serasi sebelum nie....so baik CJ guna yang mana CJ pernah makan @ minum kan....

CJ dari dulu memang tak beli Set Bersalin macam orang2 lain tue...
coz kekadang lau tengok barang2 yang dalam set tue...macam tak pakai semuanya....
so baik CJ beli ala carte....
yang mana penting ajer....
Lagipon selalu lau set bersalin nie sekali ngan bengkung....
walhal CJ dah ada 2 bengkung tuk bergilir2 pakai...
so CJ tambah2 jerk apa yang patut....
macam ubat sapu jerk...ubat makan ker...
tuk jamu pun CJ tak amik banyak...
cukup Jamu Ratu + Jamu Ratu Jelita tue pon dah cukup....
tapi lau bab makan Jamu kasi baby betul2 dah ilang kuning....
then ubat @vitamin yang pihak hospital bagi tue kena makan dulu....untuk tambah darah...
tak nak kasi muka pucat, letih, tak bermaya....

lepas tue baru boleh makan Jamu....
haa2...tue stail Cik Ja....
stail orang Cik Ja tak tahu....
tapi masa berpantang CA dulu macam tue ler CJ amalkan...
Janji masa berpantang kite selesa kan....
tak gitewww...

* nie lah hasil nya....
sempat lagi berjalan tue.....
lenguh dah tak di hirau, janji barang ibu dapat jugak beli...
lagipon orang cakap, lau nak cepat bersalin....
selalu lah berjalan kan.....
kih2......lepas dah bersalin.....dah tak leh nak jenjalan2 cengini dah
pantang betul2 kat rumah derrr....


Losyen pati halia, Jeli Gamat, Washasble pad & bra menyusu


Lagi murah beli kat FB....dapat less lagikkk...

Memang serasi pakai brand nie.....


Masker tuk perut_keluaran Sendayu Tinggi

Produk yang nie ler CJ cari kat sendayu....
dah x ader....hampeh betulll....

Ok...settel
barang ibu dah x der pepe dah....
tinggal barang baby sikit jerk lagi....
tue pon jenis beli & simpan.....
dah tak ada dah beli baju2 nie.....





 Psstt:- alah membeli...benang memakai.....betul2 puas hati weyyy...









Catat Ulasan