Jumaat, 24 Mac 2017

Aduh...aduh....aduh...sayang.....

Assalamualaikum....

Dah ujung2 trismester nie wat hal laks...
baru nie check up...ada prob skit
Urin kotor....berat badan turun...huu2..
Selalu macam nie ler.....
Time pekne kat CA memang cam nie....
ujung2 nak bersalin wat hal.....

Ngan baby asyik mengeras tue memang dah biasa....
kena laks check up der prob...terus susah hati...
baru nie ler....angkut barang sikit rumah mak lama tue....
memang tak masak....makan kat kedai jerk...
apalagi musim panas kan...
order air buah lewww.....
lunch makan nasi ayam + fresh orange habis 1 gelas der...
selalu nya tak pung...mesti ada baki.....
dah musim panas....selalu rasa dahaga....minum air masak pon x berapa nak hilang dahaga tue...
so apa lagi...rembat ler air batu...

then lepas tue gie rumah my kezen_suhana...(tengah tunggu due nak bersalin 23/3 nie)...
Mak Cik Ja ada join sekali coz mak datang hari Jumaat baru nie....
ikutkan nak join kakak CJ pergi bercuti...tapi mak tengok CJ nie macam tak larat
nak tinggalkan kesian laks....so datang rumah CJ

jumpa tengok...fuhhh...perut nya kemahin besau.....macam peknen twins plop....
pedehal tak pung...memang tubuh besar....memang sesuai ler...
lau Cik Ja nie kecik....tapi bila Cik Ja rasa perut Cik Ja pon besar gak....

My kezen ada cakap....tanda2 bersalin tak ada lagi....
nanti nak tak nak kena Serah Diri.....
ermm bab serah diri tue ler yang tak tahan bebenor....
My Kezen der GDM ....nak x nak memang kena serah diri....
maklumlah Doc kata ada risiko.....

Then CJ di jamu pula cekodok + Tea O ais.....
apa lagi 2 gelas CJ minum air.....cekodok tak sangat sebab dah kenyang
fuhh...super duper kenyang ....
balik rumah rest.....

Malam tue...sebelum hantar mak rumah kakak
singgah kedai makan.....
Dinner.....Kueh tiaw ratna + apple susu....
fuh....habis jugak 1 gelas air...
memang 1 hari tue...kurang betul minum masak...
asyik minum air manis....
agaknya tue lah result yang tak berapa nak comey sangat kan....








Psstt:- 1st peknen tak ada sangat prob nyer....2nd nie memacam laks...sakit celah kangkang laks...hadusss.....









Catat Ulasan