Khamis, 16 Mac 2017

Losyen Pemutih Cik Ta_terkeno edennn...

Assalamualaikum....

Ermmm...tak tahu nak gelak @ sedih....
1st...Cik Ja memang dah lama admired kat Losyen Putih Ajaib Cik Ta nie...
selalu tengok dalam IG.....
tapi sekarang IG Cik Ja memang tak dapat guna buat sementara waktu...
so nak tak nak tengok kat FB jelah...

Nak jadikan citer.....
Cik Ja ada wassap kat group Cik Ja tanya ada kenal sesapa tak yang jual
Losyen Putih Cik Ta nie...
then adalah member Cik Ja yang rekemen kan...

Proses urus niaga berjalan lancar....
cuma yang ada rasa terkilan skit ler....
kebetulan member Cik Ja pon nak tumpang beli
a.k.a Rossa..pon nak jugak...
no hal...Cik Ja belikan dulu....

Cik Ja pon deal ngan Seller tue...
set time ...dah datang COD kat ofis Cik Ja....
then waktu tue Cik Ja pon tak mintak kurang...
Seller tue pon x adalah nak kasi less skit...
sebab amik 2 botol kan
Agaknya nak tunggu Buyer tanya kot
lau tak tanya kira harga macam tue ler kot...
harga RM35.90 x 2 botol = RM71.80
ermm....Cik Ja bayar macam biasa....

Bila dah kasi taw kat member Cik Ja tue (Rossa)
dia ada tegur...Seller tue tak kasi Less ker...
Cik Ja pon lupa nak mintak.....huuu2...
kelam kelibut nak putih sangat lah tue....

Nak wat macamana tak rezeki Cik Ja ...
rezeki Seller tue....
ermmm....lepas nie dah tak nak urusniaga dengan dia dah...

Yelah dalam masa yang sama
Cik Ja pon SELLER jamu & BUYER jugak..
lau ada customer beli lebih @ extra...
of coz kita sebagai Seller akan bagi less kan....
ermmmm....


Nie lah Losyen nyer....

1 tuk Cik Ja...1 tuk Rossa member  Cik Ja

Nampak tak rege...RM35.90
Then selasa baru nie Cik Ja kan ada cari barang pantang .....
singgah kat kedai Toko Jamu....
sekali terpandang Losyen Cik Ta nie....
tanya tn kedai...
berapa yer Losyen Cik Ta tue....
Tn Kedai jawap....owh yang tue....
RM30 jerk....hamik noqqq....
lagi murah.......
hadusss......terkeno edennnnn....

tak aper..lau dah serasi ngan losyen nie...
nak top up ...baik beli kat snie....
murah tue 1 hal....harga pon boleh di runding2....
kan senang.....
kenapa mahu cari yang susah kan
*peringatan tuk diri sendiri....jangan terlampau excited @ teruja ngatt nak beli barang....nanti jadi macam nie lah.....bukan nak kata di tipu ke aper....cuma lau barang yang sama tapi harga berlainan kenapa perlu cari harga yang mahal kan....*

huu2...
dah serik...






Psstt:- dah terkena baru serik...lau tak kena memang tak serik kan......huuuu2
















Tiada ulasan: